Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Kahtia jaettu kansa – Jämsänjokilaakson tarina -dokumentin esitys toimitiloissamme

Jämsäläissyntyisen, Tampereella asuvan toimittaja, dokumentaristi ja filosofian maisteri Noora Kytöharjun dokumenttielokuva Kahtia jaettu kansa – Jämsänjokilaakson tarina esitetään toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A, Lahti la 12.05.2018 klo 13. Tekijä esittelee dokumentin ja vastaa kysymyksiin.

Elokuva kertoo siitä, miten sisällissodan traumat ja muistot elävät yhteiskunnassamme edelleen. Tapahtumat sijoittuvat Jämsänjokilaaksoon, missä keväällä 1918 sisällissodan tapahtumat kärjistyivät. Vaikka elokuva käsittelee Jämsän seutua, niin siihen voidaan samaistua muuallakin Suomessa. Kytöharjun käsikirjoittama ja ohjaama elokuva antaa äänen paikallisille kasvoille ja pyrkii edistämään sisällissodan muistoihin liittyvää keskustelua.

Elokuvan kesto on noin 30 minuuttia. Sen lisäksi hallituksemme jäsen Maaret Räsänen esittelee Mäntsälän naispunakaartin jäsenen Olga Maria Heleniuksen tarinan. Dokumentin esityspäivänä toimitiloissamme on esillä myös vuoden 1918 tapahtumia käsittelevää kirjallisuutta sekä yhdistyksemme kirjaston että hallituksemme jäsenten kokoelmista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.