Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PERUTTU Kesäteatteriretki: Eversti ja Tornan tyttäret

05.07.2020 klo 14:00 - 15:30


PERUTTU. AINOPUISTON TEATTERIN KESÄTEATTERIESITYKSET ON SIIRRETTY KESÄÄN 2021. Olemme varanneet 20 lippua Ainopuiston teatterin näytelmän Eversti ja Tornan tyttäret sunnuntain 05.07.2020 klo 14:n näytökseen Hennalan sotilaskodilla. Lipun hinta on 20 € ja se sisältää käsiohjelman. Lippuvarauksia aletaan ottaa vastaan vuonna 2020. ”Eversti ja Tornan tyttäret” sijoittuu syyskuuhun 1944, jolloin kansakunta eli ratkaisun hetkiä. Hennalan varuskunnassa elettiin vaaran vuosien alkua.

”Eversti ja Tornan tyttäret kertoo Hennalan kasarmialueen elämästä Suomen historian ehkä dramaattisimman kuukauden aikana”, kertoo käsikirjoittaja ja ohjaaja Timo Taulo.

”Sota päättyi, rauhan aika alkoi. Käytiin vaikeat rauhanneuvottelut, saatiin raskaat välirauhanehdot. Lapin sodan tuhot, valvontakomission saapuminen, asekätkennän käynnistäminen; ihmiset olivat menettäneet kotinsa, uskonsa ja palan isänmaatakin, mutta jälleenrakentamisen oli alettava.”

Asekätkentä Lahden seudulla

Sodan jälkeen upseerit käynnistivät asekätkennän varautuessaan miehitysuhkaan: käskyn aseiden hajavarastoinnin aloittamisesta syyskuussa 1944 antoi Hennalassa perheineen asunut Päämajan eversti Valo Nihtilä, joka johti operaatiota. Asekätkentä tuomittiin Moskovan väliarauhansopimuksen vastaisena, ja asiasta säädettiin erillislaki, ja vastaavia upseereita vangittiin.

Eversti Valo Nihtilä oli yhdistyksemme puheenjohtajan Riitta Kokko-Parikan isosetä.

Tiedot

Päivämäärä:
05.07.2020
Aika:
14:00 - 15:30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Hennalan sotilaskoti

Järjestäjä

Lahden seudun sukututkijat ry