Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kesäteatteriretki: Vanhan puukirkon tarina

heinäkuun 21. päivä klo 13:00 - 15:00


Olemme varanneet 20 lippua Ainopuiston teatterin Lahden historiaa valottaviin vuoden 2019 kesäteatteriesityksiin. Ne on käsikirjoittanut ja ohjannut Timo Taulo.

Vanhan puukirkon tarina -näytelmä kertoo siitä, kun lahtelaiset päättivät rakentaa oman kirkon. Hollolan emäseurakunta ei halunnut osallistua Lahden kirkon rakentamiskustannuksiin ja puukirkko nousi Kolkanmäelle vuonna 1890 lahtelaisten talkoovoimin. Puukirkosta tuli vuosien mittaan lahtelaisille tärkeä ja rakas pyhättö. Se liittyi lahtelaisten arkeen ja juhlaan, näki kasteet, ripit,  häät  ja hautajaiset. Siellä laulettiin joulunajan hoosianna ja Lutherin sotavirsi; se muistutti lahtelaisia elämänmenosta kumeilla kelloniskuillaan. Kirkko seisoi paikallaan lähes 90 vuotta, kunnes se purettiin Ristinkirkon tieltä vuonna 1977. (Teksti: Ainopuiston teatteri ja Päijät-Häme-wiki)

Katsomme yhdessä sunnuntain 21.07. klo 13:n näytöksen Lahden Kirkkopuistossa, Ristinkirkon kainalossa. Lipun hinta 20 €. Lippuvaraukset viimeistään su 23.06. https://lahdenseudunsukututkijat.com/wordpress/ilmoittautuminen-lahden-seudun-sukututkijoiden-tilaisuuteen/

Kuva: Ainopuiston teatteri

Tiedot

Päivämäärä:
heinäkuun 21. päivä
Aika:
13:00 - 15:00
Tapahtumaluokka: