Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Lahden kaupunginteatterin Kostonkierre-teatteriesitys ja teemaruokailu

marraskuun 11. päivä klo 17:00 21:45

Olemme varanneet 50 lippua klo 19 alkavaan Kostonkierre-näytelmän esitykseen ja sitä ennen klo 17 alkavaan teemaruokailuun perjantaina 11.11.2022 Lahden kaupunginteatterissa. Näytelmän ensi-illan piti olla alunperin keväällä 2022, mutta se siirrettiin syksyyn. Suurin osa lipuista on siis jo maksettu tai muuten varattu, mutta alle 10 lippua on vielä varattavissa jäsenillemme ja heidän aveceilleen. Ilmoittaudu mukaan siis pian!

Kostonkierre – tarina jakautuneesta kaupungista tuo ensimmäistä kertaa näyttämölle nastolalaisen kirjailijan Timo Sandbergin Lahteen sijoittuvien historiallisten jännitysromaanien tapahtumat. Kansalaissodan runtelemaan Lahteen on laskeutunut rauha, mutta pinnan alla kuplivat kuitenkin edelleen samat jännitteet, jotka repivät maan kahtia viisi vuotta aiemmin. Tästä voit tutustua tarkemmin näytelmään: Kostonkierre – Lahden Kaupunginteatteri

Teemaruokailun menun pääosassa on päijäthämäläinen lähiruoka:

Graavattua lohta ja hovimestarin kastiketta G, M
Savumuikkuja G, M
Vihersalaattia G, M
Metsäsienisalaattia G, L
Kotijuustoa lakkahillon kera G
Pitkään haudutettua luomusonninpaistia ja kermaista pippurikastiketta G, L
Sienipyörykät kermakastikkeessa (tarvittaessa vegaaninen) G, L
Timjamilla maustettuja uunissa paahdettuja perunoita ja juureksia G, M
Kahvi/tee

Teatterilipun ja teemaruokailun hinta on 65 €. Varaathan teatteripakettisi viimeistään maanantaina 10.10.2022 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Avecisi voit ilmoittaa mukaan niin, että merkitset ilmoittautumislomakkeelle hänen nimensä, mutta sähköpostiosoitteeksi oman sähköpostiosoitteesi. Näin tiedämme, kenen avecista on kyse. 

Tämän lisäksi on ryhmällemme tarjolla samalle päivälle erillisestä maksusta kiertoajelu bussilla klo 14 – 15 Timo Sandbergin romaaneihin perustuvan näytelmän tapahtumapaikoilla Lahdessa. Kierroksella selviää mm. missä sijaitsi Reunanpalsta ja Kiirolan sauna sekä mistä Murhakuja sai nimensä. Oppaana toimii auktorisoitu Lahti-opas Erja Wiik, joka Saunottaja-Lyytin hahmossa muistelee menneitä aikoja ja juoruilee kaupungin tarinoita. Kiertoajelun opastuksen hinta on alkaen 13 €/hlö (vähintään 10 hengen ryhmä, minimiveloitus 130 €). Kuljetuksen hinta on 120 €, eli 12 €/hlö, jos ryhmän koko on 10 henkilöä. Kiertoajelulle ilmoittaudutaan erikseen viimeistään ma 10.10.2022 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Kiertoajelun jälkeen, ennen illan ruokailua ja teatteriesitystä, on vielä mahdollista tutustua Lahden visuaalisten taiteiden museoon Malvaan ja sen syksyn 2022 näyttelyihin. Kiertoajelulle ilmoittautuvilta kysytään erikseen, haluavatko he vierailla myös Malvassa.

Lokakuun verkkolukupiireissämme ke 12.10.2022 ja ke 9.11.2022 tulemme käsittelemään Timo Sandbergin historiallisia jännitysromaaneja Mustamäki ja Kostonkierre, jotka ovat pohjana Kostonkierre-näytelmälle. Tervetuloa osallistumaan myös näihin tapahtumiin! Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Kuva: Lahden kaupunginteatteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *