Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lemmenlatu – dokumenttielokuva Lahden kaupungin historiasta

tammikuun 13. päivä klo 13:00 - 15:00


Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenet ja ystävät! Tervetuloa Lahden kaupungin yli 100-vuotiaasta historiasta kertovan dramatisoidun Lemmenlatu-dokumentin näytökseen Kino Iirikseen (Saimaankatu 12, Lahti) lauantaina 13.01.2018 klo 13! Dokumentissa käydään tiivisti läpi kaupungin eri vaiheita mm. kulttuurin, urheilun, elinkeinoelämän ja teollisuuden kautta aina kaupungin perustamisesta nykypäivään asti. Elokuvanäytös on ilmainen. Järjestämme elokuvanäytöksen katsojille myös kahvitarjoilun viereisessä Tammisalissa. Näytökseen mahtuu 90 henkeä. Ilmoittauduthan ennakkoon Lahden seudun sukututkijat ry:n puheenjohtajalle Esa Yrjölälle esa.yrjola@kolumbus.fi tai sihteerille Riitta Kokko-Parikalle riitta.kokko-parikka@phnet.fi.

Keijo Skipparin ja Tertta Saarikon ohjaama kaksituntinen Lemmenlatu-dokumenttielokuva on tehty vuosina 2016 – 2017 ja se on ensimmäinen Lahdesta tehty historiallinen dokumentti. Elokuva haluaa kertoa nykyisille ja tuleville sukupolville merkittävän palan Lahden kaupungin vaiheista, jotka myös linkittyvät laajemmin Päijät-Hämeen ja Suomen historiaan.

Elokuva on toteutettu yhteistyössä monien paikallisten tahojen kanssa. Dramatisoiduissa jaksoissa on mukana mm. Lahden Kansanopiston näyttelijätyön linjalaisia ja Ainopuiston teatterilaisia sekä muita alan harrastajia. Yhteistyössä on mukana myös Lahden kaupunginmuseo, ja lisäksi elokuvan puitteissa on rakennettu yhteistyötä paikallisten yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa. Myös Lahden Videokuvaajat ry ja Päijät-Hämeen elokuvakeskus ry ovat olleet vahvasti mukana hankkeessa.

Elokuvan lisäksi Kino Iiriksen aulassa on avautunut myös uusi valokuvanäyttely, jossa esitellään vanhaa Lahtea useiden kymmenten kuvien kautta.

Työryhmä

Tertta Saarikko, ohjaaja
Keijo Skippari, ohjaaja, pääkuvaaja
Timo Sandberg, käsikirjoitusryhmän jäsen
Marianne Valola, näyttelijä, kertoja
Maarit Peltomaa, näyttelijä
Jarkko Mikkola, näyttelijä
Petri Liski,
näyttelijä Leena Perälä,
PHEK, Valtion AV-taidetoimikunnan jäsen
Kari Vähävuori, tuotantokoordinaattori, äänittäjä
Rosa Reuna, tuotantoassistentti
Ainopuiston teatteri, ohjaaja Timo Taulo
Ryhmä Lahden historian asiantuntijoita

 

Tiedot

Päivämäärä:
tammikuun 13. päivä
Aika:
13:00 - 15:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kino Iiris
Saimaankatu 12
Lahti, Suomi