Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lahden Postimerkkikerho esittelee postimerkkeilyä ja Lahden postialueen historiaa lokakuun kk-tapaamisessamme

19.10.2020 klo 17:30 - 19:00


Lokakuun kuukausitapaamiseemme saamme vieraita Lahden Postimerkkikerhosta. Puheenjohtaja Jouni Hynynen esittelee postimerkkien keräilyä ja yhdistystä sekä Pekka Taitto Lahden postialueen historiaa klo 17.30 alkaen. Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu.

Tästä voit tutustua Lahden Postimerkkikerhon toimintaan: http://www.lahdenpostimerkkikerho.fi/

EDIT 28.08.2020: Yhdistyksemme hallitus on päättänyt, että kaikkiin toimitiloissamme järjestettäviin tapahtumiin voidaan toistaiseksi ottaa turvavälien noudattamiseksi yleisöä 35 henkilöä eli noin puolet istumapaikkojen määrästä. DNA-illoissa ja Geni-työpajoissa, joissa annetaan henkilökohtaista neuvontaa, sekä opastajat että opastettavat käyttävät neuvonnan aikana suojamaskeja. Niitä suositellaan käytettävän tapahtumissamme muutenkin. Osallistujia pyydetään ottamaan omat maskit mukaan ja noudattamaan hyvää käsihygieniaa. Tarjolla on käsidesiä. Tapahtumiemme kaikkien osanottajien nimet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot otetaan ylös, jotta heidät voidaan tarvittaessa tavoittaa myöhemmin. Tilaisuuksissamme, joissa on kahvitarjoilu, toimihenkilömme suorittaa annostelun.

Kuvassa on ilmeisesti vanhin tunnettu postilähetys, jossa osoitteena ilmenee sana “Lahtis”. Se on lähetetty Loviisasta Kymenkartanon lääninvirastosta Anianpellon kautta Lahteen nimismies Anders Eric Metherille viimeistään ennen vuotta 1778. Anianpelto oli tuohon aikaan ainut valtion postin “toimipaikka” ja kirje on oikeassa yläkulmassa olevan karteerausnumeron “1” perusteella lähetetty valtion postissa. Kirjeessä ei valitettavasti ole sisältöä.
Kuvassa Suomalaisen Puukenkätehtaan firmakuori Lahdesta Tukholmaan v. 1899

Tiedot

Päivämäärä:
19.10.2020
Aika:
17:30 - 19:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

LSST toimitila
Väinämöisentie 2 A
Lahti, 15200
+ Google Map

Järjestäjä

Lahden seudun sukututkijat ry