Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Opastettu kummituksia ja mystisiä tarinoita -kävely sekä tutustuminen Hotelli-ravintola Opiston Kunkkuun (entinen kansanopisto) Lahdessa

elokuun 31. päivä klo 16:30 19:30

Elokuun viimeisenä päivänä 2022 on luvassa jännittävä ilta. Kävelemme Radio- ja TV-museo Mastolasta (Radiomäenkatu 37, Lahti) opastetusti Kansanopistolle (Harjukatu 46, Lahti). Samalla kuulemme tarinoita Lahden kummituksista, levottomista sieluista ja mystisistä tapauksista. Höysteenä henkäyksen verran rakennusten historiaa, entisajan uskomuksia ja luonnonhenkien olemassaoloa. Kalmankalpeana oppaana toimii Lahti-opas Erja Wiik. Kävelykierroksen pituus on 1,5 h. Opastuksen hinta on 12 €/henki.

Kierros päättyy Lahden kansanopiston rakennuksena aiemmin tunnettuun, nykyään perheyrityksenä toimivaan viehättävään Hotelli-ravintola Opiston Kunkkuun. Hotel | Opiston Kunkku | Suomi 1893 perustetun Lahden Kansanopiston upea jugend-tyylinen toimitalo rakennettiin vuosina 1903 – 1904 ja sitä on sittemmin useaan kertaan laajennettu. Se siirtyi ravintolayrittäjäpariskunnan omistukseen v. 2017 ja avattiin kunnostustöiden jälkeen vappuna 2019. Tässä yhdessä Lahden tunnetuimmista ja kauneimmista maamerkeistä on nyt hotelli-, ravintola-, juhla- ja kokoustiloja. Nautimme kävelykierroksen jälkeen ensin kahvin ja suolaisen hintaan 9,50 €/hlö ja tutustumme sitten opastetusti rakennuksen tiloihin. Mahdammekohan kierroksella nähdä samalla vilauksen jostakusta talon tiettävästi kymmenestä raportoidusta kummituksestakin! Opastuksen hinta 50 € jaetaan osallistujien kesken.

Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 12. Maksimiosallistujamäärä on 30 henkeä. Ilmoittaudu mukaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Seuraavana päivänä eli torstaina 1.9.2022 klo 18 jäsentapaamisessa verkossa keskustellaan suvuissa kerrotuista kummitustarinoista ja muista selittämättömistä ilmiöistä puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikan johdolla. Ilmoittautumiset tähänkin tapahtumaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.