Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohankeväen retki Kansallisarkiston Helsingin toimipaikkaan aiheena perinnöksiostot

syyskuun 28. päivä klo 09:00 18:00

Keskiviikkona 28.9. Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohankeväki retkeilee Kansallisarkiston Helsingin toimipaikassa. Päivän teemana ovat perinnöksiostot. Tässä linkki Kansallisarkiston aiheesta kertovaan tietoartikkeliin: http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Senaatin_perinn%C3%B6ksiostoasiakirjat

Klo 9 alkaen ylitarkastaja Ville Kontinen opastaa osallistujia luentosalissa vuoden 1860 jälkeisiin perinnöksiostoasiakirjoihin käyttäen ryhmänvetäjiltämme saatuja esimerkkejä nykyisen Päijät-Hämeen alueelta.

Esittelyn jälkeen siirrytään tutkijasaliin tekemään tilauksia perinnöksiostoasiakirjoista ja tutkimaan niitä. Kyseisenä päivänä on arkistossa pitempi ilta-aukiolo ja mahdollisuus omatoimiseen tutkimiseen jopa klo 20:een asti, mutta tilaukset on tehtävä ennen klo 14.30. Tutkimusten lomassa on mahdollisuus ruokailla Kansallisarkiston Helsingin toimipaikan yhteydessä sijaitsevassa Cafe Hausenissa, missä lounasta on tarjoilla klo 11 – 13.

Paikan päälle osoitteeseen Rauhankatu 17, Helsinki, kannattaa tulla joukkoliikennevälineillä. Henkilöautolle voi olla hankalaa löytää parkkipaikkaa ja pysäköinti on kallista.

Talonhaltijaluettelohankkeemme työryhmien jäsenille tarkoitetulle retkelle ilmoittaudutaan viimeistään pe 23.9.2022 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Muistathan myös talonhaltijaluettelohankeväen koulutuspäivän toimitiloissamme Lahdessa la 3.9.2022 klo 10 – 15 Päijät-Hämeen talonhaltijaluetteloväen koulutuspäivä toimitiloissamme – Lahden seudun sukututkijat ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.