Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retki Asikkalaan Urajärven kartanoon

toukokuun 20. päivä klo 11:00 16:00

Perjantaina 20.05.2022 teemme retken Asikkalaan Urajärven kartanoon, joka on toiminut museona vuodesta 1928 lähtien. Päivän aikana tutustumme tähän kartanomuseoiden helmeen tavallista vierailijaa perusteellisemmin useammallakin opastuskierroksella. Retkipäivänä museo ja kahvila ovat avoinna meitä varten.

Urajärven kartanon päärakennus sekä sivurakennus, Muistojen hiljainen talo

Ohjelma ja aikataulu:

Klo 11 Kartanokierros. Tutustumme opastetusti kartanon pää- sekä sivurakennuksiin ja historiaan.

Klo 12 Lounas Hugo ja Lilly -kahvilassa: kermaista kanaa (broilerin rintafilettä) riisillä/perunoilla, alkusalaatti ja jälkiruokana kahvi ja pikkuleipä. Tuotteet laktoosittomia.

Klo 13 Kummituskierros. Kartano on kuuluisa myös siellä sattuneista selittämättömistä tapahtumista. Kierroksella kuulemme niistä lisää.

Klo 14 Ulkokierros. Tutustumme opastetusti kartanon suureen puistoalueeseen ja kuljemme mm. maisemapolkua, jossa on erilaisia levähdyspaikkoja ja taideteoksia.

Klo 15 Lähtökahvit Hugo ja Lilly -kahvilassa: kahvi + makea piirakka. Tuotteet laktoosittomia.

Mikäli ryhmän koko on 30 henkeä, opastusten hinta on 16 €/hlö. Kartanon kokopäivän pääsymaksu on 22 €/hlö. Lounaan ja iltapäiväkahvien hinta on yhteensä 22 €/hlö. Kuljetuksia Lahdesta museolle järjestellään, kun nähdään osanottajien määrä. Muista suunnista tulevat kulkevat omilla autoilla. Urajärven kartanon osoite on Kartanontie 77, Urajärvi.

Ilmoittaudu mukaan retkelle tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Verkkolukupiirissämme keskiviikkona 18.05.2022 käsitellään Urajärven kartanon elämästä 1800-luvun puolivälissä kertovaa Elisabet Ahon historiallista romaania Valkea kuin uni. Lukupiirissä vieraana on Urajärven kartanon vastuuopas Heidi Rask. Tutustu tapahtumaan tarkemmin tästä: Historia-aiheisten kirjojen verkkolukupiiri: Elisabet Ahon Valkea kuin uni – Lahden seudun sukututkijat ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.