Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retki Asikkalan Kalkkisiin

heinäkuun 28. päivä klo 10:00 15:00

Perjantaina 28.7.2023 teemme retken Asikkalan Kalkkisiin. Oppaanamme on Asikkala-opas Leena “Opaslehtinen” Lehtinen. Päivän ohjelma ja aikataulu:

Klo 10.00 Opastettu tutustuminen Kalkkisten kirkkoon (Haikealantie 5, Kalkkinen). Viehättävässä puisessa “lilliputti”kirkossa on 120 istumapaikkaa ja se tehtiin alun perin rukoushuoneeksi v. 1910.  

Kalkkisten kirkon kuvasin 2.8.2019 klo 22.12 -Riitta

Klo 10.30 Opastettu kierros Kalkkisten hautausmaalla, joka sijaitsee parin kilometrin päässä kirkosta osoitteessa Nuoramoistentie 221. Kuulemme useista seudun vaikuttajista. Muutama lähialueella syntynyt henkilö on nauttinut valtakunnallistakin kuuluisuutta. Lähetyssaarnaajien matkasta syys- ja talvimyrskyissä East Londoniin Etelä-Afrikkaan ei opas voi olla kertomatta.

Klo 11.20 Opastettu tutustuminen Rinteen veljesten muistomerkkiin Pörskäläntien kulmassa. Legendaarisen Rinteen näyttelijäsuvun juuret ovat Kalkkisissa. Perheen isästä Johan Oskarista kerrotaan, että hän oli kuin “yhden miehen teatteri”.

Klo 12.00 Lyhyt tilaesittely ja viinimaistiainen Pihamaan viini- ja puutarhatilalla (Siltatie 12, Kalkkinen). Maalaispuodissa on runsas valikoima tilan sekä lähialueen tuottajien tuotteita. Pihalla pieneläintarhassa on ilo seurailla brahma- ja helmikanojen touhuiluja. Näkyyköhän viiriäisiä retkipäivänä?

Kuva mansikoista: Leena Lehtinen

Klo 13.00 Lähiruokatilauslounas Marttilan tilalla (Marttilantie 50, Kalkkinen) Särkijärven kylässä. Tilan emäntä kertoo tilan historiaa 1800-luvulta lähtien. Lopuksi mahdollisuus poiketa katsomaan tilan navettaa. Eläimien sijaan navetta on täyttynyt kransseista ja muusta lahjatavarasta ja retkeläisten on mahdollista tehdä ostoksia.

Retken hinta on 47 €/hlö sisältäen opastuksen, lounaan, tilaesittelyn ja viinimaistiaisen. Retkiryhmään mahtuu noin 25 henkilöä. Kuljemme omilla autoilla.

Ilmoittaudu retkelle viimeistään torstaina 20.7.2023 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)