Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retki Asikkalan Viitailaan ja Lammille kohteina Ruusumäki, Villa Mainiemi ja Porkkalan kartanon puisto

heinäkuun 14. päivä klo 10:00 16:00

Perjantaina 14.7.2023 teemme retken Asikkalan Viitailaan ja Lammille. Päivän ohjelma ja aikataulu:

Klo 10 Kahvi ja suolainen sekä sen jälkeen opastettu tutustuminen Asikkalan Viitailassa sijaitsevaan Ruusumäkeen (Lammintie 725, Viitaila). Se on noin kolmen hehtaarin suuruinen yksityinen puutarha, jossa kasvaa kymmeniä erilaisia pensas- ja jaloruusuja ja niiden lisäksi lukuisia erilaisia perennoja ja kesäkukkia. Opastuksen ja suolaisen hinta 16 €/hlö.

Klo 12.30 Opastettu tutustuminen Villa Mainiemeen (Mainiementie, Lammi) ja sen historiaan sekä lounas. Mainiemi on toiminut mm. Lammin reservikomppania-alueena, varavankilana, kuntoutumiskeskuksena ja vastaanottokeskuksena. Nykyään se vuokraa erilaisia tiloja ja rakennuksia asumiseen, majoittumiseen, tapahtumiin ja toimitiloiksi. Opastuksen hinta 4 €/hlö, lounas 9 €/hlö.

Villa Mainiemi. Kuva Suomen Toimitila Oy:n verkkosivuilta

Klo 14.30 Opastettu tutustuminen Porkkalan kartanon puistoon (Porkkalankuja 60, Lammi). Englantilaistyylinen, noin neljä hehtaaria käsittävä puistoalue on perustettu 1800-luvulla. Puistossa on sekä perinteisiä perennapenkkejä että modernimpia istutuksia, ruusualue, nuoria ja vanhoja puita sekä runsaasti luonnonkiviä. Opastuksen jälkeen kahvit ja mahdollisuus tehdä ostoksia kartanon puutarhamyymälässä (Sankolantie 400, Lammi). Opastuksen hinta 5 €/hlö, kahvit 6 €/hlö.

Retkiryhmään mahtuu noin 20 henkilöä. Kuljemme omilla autoilla.

Ilmoittaudu retkelle viimeistään torstaina 29.6.2023 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)