Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retki Hausjärven kirkonkylään

10.09.2021 klo 10:00 15:30

Perjantaina 10.9.2021 teemme retken Kanta-Hämeen puolelle Hausjärven kirkonkylään, missä on useampikin meitä historianharrastajia kiinnostava kohde.

Päivän ohjelma ja aikataulu:

Klo 10 Tutustuminen v. 1789 valmistuneeseen Hausjärven puiseen päätytornilliseen kirkkoon (Hikiäntie 2, Hausjärvi) ja hautausmaan mielenkiintoisiin hautamuistomerkkeihin. Hautausmaakierroksen opastusmaksu 50 € jaetaan osallistujien kesken.

Klo 12 Tutustuminen Hausjärven kotiseutumuseoon (Alitie 11, Hausjärvi), joka on valmistunut v. 1853 pitäjänmakasiiniksi ja sijaitsee kirkon kupeessa. Rakennus on Hausjärven kunnan omistuksessa ja hyvin aktiivinen Hausjärvi-Seura vastaa museon esineistä ja näyttelyistä. Museo on Kanta-Hämeen vanhin kotiseutumuseo ja sen perusnäyttely on uudistettu onnistuneesti ja raikkaasti v. 2021. Museossa on nyt entistä selkeämmin esillä Hausjärven historian keskeisiä osa-alueita, joihin voi tutustua esineiden, valokuvien ja tekstien avulla. Näyttelyn avulla pääsee erinomaisesti selville Hausjärven kunnan historiasta, vaikka se olisi ennestään vierasta. Pääsymaksu museoon on 5 €/hlö.

Hausjärven kotiseutumuseo. Kuva: Hausjärvi-Seura
Hausjärven kotiseutumuseo. Kuva: Hausjärvi-Seura

Klo 13 Lounas Lepolan talossa (Kappalaisentie 49, Hausjärvi), joka on valmistunut v. 1905 Hausjärven vaivaistaloksi ja ollut sittemmin vanhustenkotina ja yksityisenä hoitokotina. Vuosien varrella tämä näyttävä rakennus on siis nähnyt monenlaisia elämänkohtaloita. Vuodesta 2014 alkaen se on ollut Lahtisen ravintolayrittäjäperheen omistuksessa ja kunnostettu rakennuksen menneisyyttä kunnioittaen. Lepolan talossa meille on tarjolla lounas annostarjoiluin. Tutustu etukäteen lounasannoksiin tästä: Lepolan-Talon-Bistro-menu-2021.pdf (lepolantalo.fi).

Lounaispaikkamme Lepolan talo. Kuva: Lepolan talon verkkosivut.

Klo 14.30 Tutustuminen kotiseututalo Koskelaan (Hikiäntie 15, Hausjärvi). Talkoilla Kurun kylästä Hausjärven kirkonkylään kirkon lähituntumaan siirretty Koskelan maatilan päärakennus on sisustettu vanhoilla esineillä. Siellä on myös Antrean ja Vuoksenrannan siirtolaisten sekä veteraanien muistohuone. Kahvittelemme Koskelassa hintaan 5 €/henkilö.

Koskelan talo. Kuva: Hausjärvi-Seura.

Ilmoittaudu Hausjärven kirkonkylän retkelle tästä viimeistään sunnuntaina 5.9.2021 : Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com). Otamme sinuun tämän jälkeen yhteyttä ja tiedustelemme sinulle mieluisimmista lounasvaihtoehdoista. Ilmoitamme ne Lepolan taloon ma 6.9.2021. Mikäli sinulla ei ole omaa autoa käytössä, pääset Hausjärvelle kätevästi myös junalla! Hausjärven kirkonkylää lähinnä noin kolmen kilometrin päässä olevalle Hikiän rautatieasemalle tulee Lahdenkin suunnasta junia tunnin välein ja tarvittaessa noudamme sinut asemalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *