Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Retki Heinolaan

27.07.2018 klo 11:15 - 16:45


Perjantaina 27.07. retkeilemme jälleen Heinolaan. Vuodenvaihteen tienoillahan tutustuimme mm. Heinolan kaupunginmuseon joulunäyttelyyn ja Heinolan lintutarhan talvikuulumisiin. Nyt pääsemme ihailemaan kesä-Heinolaa.

Klo 11.15 Lähtö kimppakyydeillä toimitilojemme edestä osoitteesta Väinämöisentie 2 A, Lahti.

Klo 12 Tutustuminen opastetusti Heinolan taidemuseon (Kauppakatu 4) Aikain menneitten taa, taidetta Viipurin museoiden kokoelmista –näyttelyyn. Heinolan taidemuseo palaa taideteosten välityksellä aikaan, jolloin talo oli asuinkäytössä. Seiniä koristavat Viipurin museoiden kokoelmista valitut teokset 1800-luvulta ja 1900-luvun alusta. Lisäksi huoneita somistetaan muutamilla Heinolan museokokoelmien huonekaluilla. Taiteilijanimistä mainittakoon Hjalmar Munsterhjelm, Wäinö Aaltonen, Eugen Dücker, Henry Ritter, William Tilman Grommé ja Aleksander Orlowski.

Klo 13 Tutustuminen opastetusti Heinolan kaupunginmuseon (Kauppakatu 14) Kiireestä kantapäähän Pukeutuminen identiteetin rakentajana –näyttelyyn. Se esittelee yleisölle ensimmäistä kertaa ainutlaatuisen diplomaatinrouva Brita Kekkosen (1927 – 2013) vaatekokoelman, joka käsittää näyttäviä edustus- ja arkiasuja 1950-luvulta 1980-luvulle. Brita Kekkonen ompeli asut itse korkealaatuisista kankaista Vogue Patterns -lehden kaavoilla. Hän valmisti vaatteita niin itselleen kuin perheelleen ja ystävilleen. Kokoelmaan kuuluu yli 100 vaatekappaletta ja niissä yhdistyvät kiehtovalla tavalla tekijän pistämätön värisilmä, korkea ompelutaito ja vaatteiden käyttötilanteisiin liittyvät tarinat. Vaatekappaleiden taidokkaat yksityiskohdat käsin ommeltuja napinläpiä, laskoksia ja taskuja myöden hämmästyttävät ja ihastuttavat. Brita Kekkosen vaatekokoelma on hänen tyttärensä Tea Kekkosen omistuksessa. Kokoelmasta on poimittu monipuolinen kokonaisuus vaatteita eri vuosikymmeniltä Heinolan museoiden näyttelyä ajatellen. (Näyttelytekstit Heinolan kaupunginmuseo)

Klo 14 tutustumisen kohteena on vuonna 1900 valmistunut itämaisvaikutteinen jugendtyylinen Heinolan Harjupaviljonki (Kauppakatu 30, Harjupuisto). Se on vanhanajan vohvelikahvila, jossa nautitaan suolaisia ja/tai makeita herkkuja.

Heinolan Harjupaviljonki kesäkuussa 2017.
Heinolan Harjupaviljongin suolaisia herkkuja kesäkuussa 2017.

Klo 15.15 Tutustuminen Heinolan lintutarhaan (A. F. Airon katu 3) lintutarhan hoitajan Olli Vuoren opastuksella. Lintutarha on luonnonvaraisten ja trooppisten lintujen hoitopaikka ja Heinolan suosituin matkailukohde.

Klo 16.15 Lähtö paluumatkalle

Noin klo 16.45 Paluu lähtöpaikkaan Väinämöisentielle

Pääsy- ja opastusmaksujen hinta/henkilö riippuu osallistujien määrästä ja siitä, onko osallistujalla museokortti. Mikäli retkeläisiä on 20, maksut kohteisiin ovat 10 – 15 €/hlö. Summa selviää tarkemmin, kun ryhmän koko on tiedossa. Syömiset Harjupaviljongissa maksetaan paikan päällä, suolaisten vohvelien hinta on 8,40 €/kpl ja makeiden 6,50 €/kpl. Kuljetukset kimppakyydein, kukin kyytiläinen maksaa kuljettajalleen 10 €. Ilmoittautumiset retkelle viimeistään keskiviikkona 18.07. Riitta Kokko-Parikalle sähköpostilla riitta.kokko-parikka@phnet.fi tai puhelimella tai tekstiviestillä 040 7629225.

Tiedot

Päivämäärä:
27.07.2018
Aika:
11:15 - 16:45
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Lahden seudun sukututkijat ry