Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Retki Heinolaan

tammikuun 3. päivä klo 10:20 - 17:00


RETKI HEINOLAAN KE 03.01.2018

Kohteet Lääninkivalteri Aschanin talo jouluasussaan, Heinolan kaupunginmuseo joulunäyttelyineen sekä Heinolan lintutarha

Heinolan joulunalustunnelmaa taidemuseon pihalla 17.12.2016

Ohjelma:

Klo 10.20                    

Lähtö kimppakyydeillä toimitilojemme edestä osoitteesta Väinämöisentie 2 A, Lahti.

 

Klo 11.00                     

Tutustuminen opastetusti Lääninkivalteri Aschanin taloon, osoite Kauppakatu 3, Heinola. Aschanin talo on Heinolan kaupungin vanhin alkuperäisasussa säilynyt rakennus ja piharakennuksineen ja puutarhoineen se edustaa hyvin 1700-luvun kaupunkimiljöötä. Talo on rakennettu 1780-luvulla Kymenkartanon läänin ensimmäisen lääninkivalterin Lars Adolf Aschanin perheen asunnoksi. Loviisasta Heinolaan muuttaneen perheen esineistöä ei ole talossa säilynyt, mutta sinne on koottu aikakauden tyypillisiä huonekaluja ja esineitä harmoniseksi kokonaisuudeksi. Jouluasussaan talo on erityisen viehättävä.

 

Klo 12.30                     

Lounas Helin ravintolassa, osoite Kauppakatu 6, Heinola. Historiallinen rakennus on ulkoasultaan kaupungin kauneimpia. Sisätilat ovat nykyaikaisen ravintolatoiminnan sanelemat. Lounaan hinta 10 €. Meille on varattu ravintolan kabinetti.

 

Klo 13.30                     

Tutustuminen opastetusti Heinolan kaupunginmuseoon, osoite Kauppakatu 14, Heinola. Museo sijaitsee kauppias Ulrik Lindholmin v. 1872 valmistuneessa talossa ja edustaa myöhäisempiretyyliä. Museossa on esillä Heinolan historiaa 1700-luvun lopulta 1930-luvulle ja erilaisia kokoelmia. Museon lukuisat porvariskodin interiöörit 1800-luvulta jouluasussaan sekä aiheeseen sopiva joulunäyttely vaihtuvine teemoineen ihastuttavat vuodesta toiseen kauempaakin tulevia kävijöitä. Urho Kekkosen arkistossa vierailleet retkeläisemme saivatkin jo vihiä, että tämän vuoden joulunäyttelyssä on esillä presidentti Urho Kekkosen hyvinkin mielenkiintoisilta henkilöiltä saamia joulukortteja.

 

Klo 15.00                     

Tutustuminen opastetusti Heinolan lintutarhaan, osoite A.F Airon katu 3, Heinola. Se on luonnonvaraisten ja trooppisten lintujen hoitopaikka ja Heinolan suosituin matkailukohde

Noin klo 17.00

Paluu Lahteen.

 

Pääsy- ja opastusmaksut kohteisiin ovat yhteensä alle 20 €/hlö, summa selviää tarkemmin, kun ryhmän koko on tiedossa. Ilmoittautumiset retkelle viimeistään  keskiviikkona 13.12. Riitta Kokko-Parikalle sähköpostilla tai puhelimella tai tekstiviestillä 040 7629225. Kuljetukset kimppakyydein, kukin kyytiläinen maksaa kuljettajalleen 10 €.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
tammikuun 3. päivä
Aika:
10:20 - 17:00
Tapahtumaluokka: