Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retki Helsinkiin kohteina Ritarihuone ja Suomen Pankin rahamuseo

maaliskuun 31. päivä klo 10:00 15:00

Perjantaina 31.3.2023 teemme retken Helsinkiin, missä kohteina ovat Ritarihuone ja Suomen Pankin rahamuseo. Molemmissa on opastus. Päivän ohjelma ja aikataulu:

Klo 10 Opastettu tutustuminen Ritarihuoneeseen (Ritarikatu 1, Helsinki). Ritarihuone toimi vuosina 1863 – 1906 Suomen säätyvaltiopäivillä aatelissäädyn kokoontumispaikkana. Nykyään Ritarihuoneessa toimii arkisto ja kirjasto. Arkkitehtuuriltaan uusgotiikkaa edustava näyttävä rakennus on myös monenlaisten tilaisuuksien tapahtumapaikka.

Vierailuun on varattu aikaa kaksi tuntia. Sen aikana tutustutaan myös erikoiskirjastoon ja on mahdollisuus tehdä ostoksia pankkikortilla. Myynnissä on mm. uusin Aateliskalenteri ja sen vanhempia painoksia sekä Ättartavlor-sarjan osat.

Opastuksen hinta on 70 €, joka jaetaan retkiryhmäläisten kesken.

Klo 12.15 Lounastauko vapaavalintaisessa ravintolassa esim. Kaupungintalon ravintola (Sofiankatu 1), Cafe Hausen/ravintola Rumpu Kansallisarkiston Helsingin toimipaikan yhteydessä (Rauhankatu 17) tai ravintola Sunn Senaatintorin laidalla vastapäätä tuomiokirkkoa (Aleksanterinkatu 26).

Klo 14 Tutustuminen opastetusti Suomen Pankin rahamuseoon (Snellmaninkatu 2, tuomiokirkon kivijalassa Suomen Pankin naapurissa). Rahamuseon näyttely rakentuu neljän teeman ympärille: rahan ja pankkitoiminnan historia, rahapolitiikka, talousosaaminen ja setelitaide. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia. Museoon on vapaa pääsy ja sen yhteydessä on kahvila ja museomyymälä.

Retkiryhmään mahtuu max 30 henkeä. Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 24.3.2023 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Kohteet ovat Helsingin keskustassa kävelymatkan päässä toisistaan ja esim. Helsingin päärautatieasemalta.