Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retki Jyväskylään

kesäkuun 8. päivä klo 09:00 kesäkuun 9. päivä klo 16:30

Kesäkuun alkupuolella teemme retken Jyväskylään.

Torstaina 8.6.2023 on mahdollisuus tutkia aineistoja Kansallisarkiston Jyväskylän toimipaikassa (Pitkäkatu 23, Jyväskylä) klo 9 – 16 (kesän aukioloajat varmistuvat maaliskuun loppupuolella). Mikäli tutkimuksia arkistossa haluaa jatkaa myös perjantaina 9.6.2023, kannattaa huomioida, että aineistot on tilattava tutkijasaliin jo torstaina, sillä perjantaisin niitä ei sinne toimiteta. Arkiston lähellä on lounaspaikkoja.

Torstain 8. – perjantain 9.6.2023 väliseksi yöksi on Jyväskylän matkakeskuksesta (Hannikaisenkatu 20, Jyväskylä) muutaman sadan metrin päässä sijaitsevasta Scandic Jyväskylä City -hotellista (Väinönkatu 3, Jyväskylä) varattu retkeläisille hotellihuoneita. Hotelliyön hinta aamiaisineen on eläkeläisille 94 €/huone, muille 119 €/1 hh, 139 €/2 hh. Autot on mahdollista pysäköidä erillisestä maksusta läheiseen parkkihalliin.

Perjantain 9.6.2023 ohjelma niille, jotka eivät vietä päivää Kansallisarkiston Jyväskylän toimipaikassa:

Klo 9 Bussi (paikat 29 henkilölle) noutaa retkeläiset Scandic Jyväskylä City -hotellin edestä opastetulle kiertoajelulle. Sen aikana tutustutaan arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelemiin rakennuksiin sekä hänen ja hänen ystävänsä/elämäntoverinsa kauppaneuvos Hanna Parviaisen elämään Jyväskylässä ja Säynätsalossa. Jos bussissa on 20 henkeä, 2,5-tuntisen kierroksen hinta on noin 22 €/hlö.

Klo 11.30 Bussi tuo retkeläiset Bistro Kirkkopuistoon (Kauppakatu 16, Jyväskylä), missä on tarjolla buffetlounas hintaan 14,90 €/hlö.

Klo 13 Vierailu Suomen Käsityön museossa (Kauppakatu 25, Jyväskylä) Tutustumme opastetusti tunnin ajan museon perusnäyttelyyn ja sen jälkeen on mahdollisuus tutustua vielä vaihtuviin näyttelyihin ja museomyymälään. Perjantaisin museoon ei ole sisäänpääsymaksua, opastuksen hinta on 60 €, joka jaetaan osallistujien kesken. Jos heitä on 20, hinta on 3 €/hlö. Tämän museokäynnin jälkeen autot noudetaan parkkihallista ja siirrytään niillä päivän viimeiseen kohteeseen.

Klo 15.15 Vierailu uudessa, 27.5. avautuvassa museokeskus Aalto2:ssa (Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä). Tutustumme opastetusti tunnin ajan Alvar Aalto -museon perusnäyttelyyn. Museokortilla sisäänpääsy 0 €/museokortittomat 12 €. Opastuksen hinta 80 € jaetaan osallistujien kesken. Jos heitä on 20, hinta on 4 €/hlö. Museokeskuksessa on kahvila ja museomyymälä. Tämän museokäynnin jälkeen lähdetään kotimatkalle.

Retkiryhmään mahtuu 20 henkilöä. llmoittaudu retkelle tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com) Huomioithan, että osallistumiset ovat erilliset niille, jotka haluavat yöpyä Jyväskylässä ja niille, jotka eivät yövy paikkakunnalla, vaan haluavat osallistua vain perjantain 9.6.2023 opastettuihin tapahtumiin. llmoittaudu retkelle viimeistään keskiviikkona 31.5.2023.