Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Retki Mäntsälän Nummisten Alikartanoon

toukokuun 15. päivä klo 12:00 16:00

Sunnuntaina 15.5.2022 teemme omilla autoilla retken Mäntsälän Nummisiin, missä pääkäyntikohteemme on Alikartano.

Alikartano eli Frugård oli geologi, mineralogi ja naparetkeilijä Adolf Nordenskiöldin lapsuudenkoti ja se on toiminut museona vuodesta 1983. Retki on edellisenä päivänä, lauantaina 14.5.2022 verkossa järjestämämme Tutkimusmatkailijoita eilen ja tänään -teemapäivän oheistapahtuma.Tutkimusmatkailijoita eilen ja tänään -teemapäivä verkossa – Lahden seudun sukututkijat ry

Päivän ohjelma ja aikataulu:

Klo 12 opastettu, noin tunnin kestävä kierros Alikartanossa (Frugård), Nummistentie 48, Mäntsälä. Sisäänpääsymaksu ryhmässä osallistuvilta 3,50 €/hlö ja museokorttilaisilta 0 € sisältää myös opastuksen. Sen jälkeen silmäilemme Alikartanon pihalta käsin Ylikartanoa (Andersberg) ja käymme autoilla katsomassa Nummisten alueella sijaitsevia Nordenskiöldien sukuhautaa, eversti A. G. Nordenskiöldin 1800-luvun alussa perustamaa kalkkilouhosta sekä Nummistenkoskea. Silmäilemme kauempaa myös Nordbon sekä Ylikartanon entisen sivutilan Tikkaron rakennuksia.

Mäntsälän Nummisten Alikartano kuvattuna 26.4.2022

Klo 15 Omakustanteiset syömiset kahvila-ravintola Kulmassa Ravintola | Kulma | Since 1996 (kulmis.fi) (Keskuskatu 2) Mäntsälän keskustassa.

Ilmoittaudu mukaan retkelle viimeistään keskiviikkona 11.5.2022 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)