Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Retki Orimattilaan Urho Kekkosen arkistoon, Orimattilan taidemuseoon ja Orimattilan pullomuseoon

15.10.2017 klo 11:00 - 18:30


Ohjelma:

Klo 11.00 Lähtö Orimattilaan kimppakyydeillä toimitilojemme edestä osoitteesta Väinämöisentie 2 A, Lahti.

Klo 12.00 Tutustuminen Urho Kekkosen arkistoon tutkija Janne Ridanpään opastuksella. Urho Kekkosen arkisto sijaitsee Niinikosken kylässä Tasavallan Presidentin Arkistosäätiön omistamassa Hovilan tilan komeassa päärakennuksessa. Arkisto koostuu presidentti Urho Kekkosen (1900 – 1986) luovuttamasta arkisto- ja kirjallisesta materiaalista sekä hänen lähipiirinsä pienemmistä yksityiskokoelmista. Aineisto käsittää mm. Urho Kekkosen kirjeenvaihdon, valokuvia sekä äänitteitä ja Tasavallan Presidentin Arkistosäätiö vastaa arkiston toiminnasta. Tutustumme 30-luvun tyyliin 70-luvun maustein sisustettuun näyttävään arkistorakennukseen ja saamme nähdä joitain helmiä arkiston kokoelmista. Mikäli joku retkeläinen tai hänen tuttavapiiriinsä kuuluva muistaa lähettäneensä presidentti Kekkoselle postia, niin vihjatkaapa asiasta, jolloin on mahdollista päästä käynnillämme näkemään tuo dokumentti! Jos retkeläisillämme on ylipäätään joitain henkilökohtaisia muistoja presidentti Kekkosesta, niin arkisto toivoo saavansa niitä kirjallisena. Se kerää pitkäaikaiseen presidenttiimme liittyvää muistitietoa ja tarinoita. Tutustuminen Urho Kekkosen arkistoon on seurueellemme maksutonta.

Klo 14.00 Tutustuminen Orimattilan taidemuseoon Orimattilan kulttuuripäällikkö Henriikka Sunin opastuksella. Orimattilan taidemuseon pysyvissä kokoelmissa on Ilmari ja Toini Wall-Hakalan taidesäätiön suomalaista kuvataidetta 1800-luvun alusta 1950-luvulle, Pentti Papinahon veistoskokoelmat sekä Erkko-sukua esittelevä näyttely. Museossa on hämmästyttävän paljon upeita merkittävien kultakauden taiteilijoiden teoksia. Erkko-näyttely on sukututkijoille erityisen kiintoisa. Erkko-suku on alun perin lähtöisin orimattilalaisesta Eerakkalan talosta ja tullut tunnetuksi erityisesti Helsingin Sanomien ja sen edeltäjän Päivälehden omistajina. Museon pääsymaksu 5 €, eläkeläisiltä 2,5 €. Museokortti käy. Opastusmaksu ryhmältä on 35 €, jonka jaamme ryhmäläisten kesken.

Klo 15.30 Omakustanteinen lounas (8,40 €) buffetpöydästä ravintola Arvidissa.

Klo 16.30 Tutustuminen Orimattilan pullomuseoon museoisäntä Panu Hakaman opastuksella. Yksityisessä museossa on esillä kattava kokoelma lasi- ja juomahistoriaa. Kokoelmaan kuuluu 1500 esinettä 1600 – 1900-luvuilta. Näyttelyssä on myös ainutlaatuisia uniikkiesineitä. Tupakkahuoneessa on esillä sadan vuoden takaista tupakkahistoriaa. Apteekkarin nurkkauksessa on nähtävänä satoja historiallisia esineitä. Näytteillä on myös Suomen kattavin kokoelma Huittisten meteoriittiakaatteja. Pääsymaksu 4 €.

Noin klo 18.30 Paluu Lahteen

../kuvat/pvm2017-08-09/pullomuseo.jpg

Orimattilan pullomuseon tupakkahuone. Kuva: Orimattilan pullomuseo, kuva on julkaistu museon luvalla.

Orimattilan taidemuseo, ravintola Arvid ja Orimattilan pullomuseo sijaitsevat kaikki Orimattilan keskustassa lyhyiden ajomatkojen päässä toisistaan. Ilmoittautumiset retkelle la 30.09. mennessä Riitta Kokko-Parikalle sähköpostilla tai puhelimella tai tekstiviestillä 040 7629225. Kuljetukset kimppakyydein, kukin kyytiläinen maksaa kuljettajalleen 10 €. Matkalle ollaan lähdössä henkilöautoilla, lisääkin kyydittäjiä saa ilmoittautua!

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
15.10.2017
Aika:
11:00 - 18:30
Tapahtumaluokka: