Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

PERUTTU: Retki Radio- ja TV-museo Mastolaan ja Hiihtomuseoon Lahdessa

helmikuun 11. päivä klo 10:00 15:00

EDIT 27.1.2022: Koronatilanteen ja kokoontumisrajoitusten vuoksi retki tullaan järjestämään vasta myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana tilanteen parannuttua.

Perjantaina 11.02.2022 teemme retken Lahdessa sijaitseviin erikoismuseoihin Radio- ja TV-museon Mastolaan sekä Hiihtomuseoon. Molemmissa kohteissa on opastus. Kuljetukset Mastolan ja Lahden urheilukeskuksen välillä kimppakyydein.

Klo 10 Tutustuminen opastetusti Radio- ja TV-museo Mastolaan, Radiomäenkatu 37, Lahti. Radio- ja televisiotoiminnan historiaa monipuolisesti esittelevä museo sijaitsee Lahden maamerkkeinä tunnettujen radiomastojen juurella Radiomäellä.

Leo Laakko ja äskettäin edesmennyt jäsenemme ja ystävämme Kimmo Kiviniemi “radiomaston huipulla” edellisellä retkellämme Radio- ja TV-museo Mastolaan 3.11.2017

Museon Kuulemiin ja näkemiin -perusnäyttely kertoo elävästi suomalaisesta radio- ja TV-alasta niin kuuntelijan, katsojan kuin ohjelmantekijöiden näkökulmasta. Lahden Radioaseman historiaa -näyttelyssä selviää, mikä on Lahden suurasema ja miksi se aikoinaan päätettiin rakentaa juuri Lahteen. Vierailuajankohtanamme on esillä erikoisnäyttely Suloiset sankarit – eläimet suomalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, joka kertoo siitä, millaista on tehdä elokuvaa, kun näyttelijäkaartiin kuuluu myös eläin. Pääsymaksut: museokorttilaisilta 0 €, pääsymaksu riippuu mm. ryhmän koosta, esim. yhteislippu Mastolaan ja Hiihtomuseoon 15 €/10 €. Opastusmaksu 90 € jaetaan osanottajien kesken. Museon vieressä on maksuton 4 tunnin kiekkopysäköinti.

Klo 12 Lounas ravintola Voitossa, Salpausselänkatu 8, Lahti. Ravintola sijaitsee Lahden urheilukeskuksessa hyppyrimäkien kupeessa ja ravintolasalista onkin hieno näkymä mäkiin. Lounaan hinta 10,50 €, senioreilta 9 €. Urheilukeskuksen alueella on maksuton 4 tunnin kiekkopysäköinti.

Retkeläisiämme lounaan jälkeen hyppyrimäkien juurella edellisellä retkellämme Hiihtomuseoon 27.1.2018

Klo 14 Tutustuminen opastetusti Hiihtomuseoon, Salpausselänkatu 8, Lahti. Hiihtomuseo ja ravintola Voitto sijaitsevat vierekkäin. Hiihtomuseon perusnäyttely tarjoaa elämyksiä ja tietoa hiihdon vauhdikkaasta historiasta. Sisulla sankariksi -näyttely kertoo suomalaisen kilpahiihdon kultakaudesta 1950-luvulta 1970-luvulle. Pääsy- ja opastusmaksut ovat samat kuin Radio- ja TV-museo Mastolassa.

Ilmoittaudu retkelle viimeistään torstaina 03.02.2022 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)