Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retki Riihimäelle kohteina kirkot, hautausmaa, Riihimäen kaupunginmuseo ja Työväentalomuseo

toukokuun 19. päivä klo 09:00 15:00

Perjantaina 19.5.2023 teemme retken Riihimäelle, tai Riihimäkeen, kuten paikalliset sanovat. Päivän ohjelma ja aikataulu:

Klo 09.00 Opastettu tutustuminen Riihimäen kappelikirkkoon (Kolehmaisenkatu 26, Riihimäki), jonka arkkitehti Lauri Heinänen suunnitteli v. 1956, sekä v. 1917 perustettuun hautausmaahan.

Klo 10.30 Opastettu tutustuminen muutaman kilometrin päässä hautausmaasta sijaitsevaan Riihimäen keskuskirkkoon (Hämeenkatu 5, Riihimäki) Kirkoksi helluntaina v. 1905 vihityn, alun perin rukoushuoneeksi tarkoitetun rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Nyström-Petrelius-Penttilä.

Klo 11.00 Buffetlounas keskuskirkosta kävelymatkan etäisyydellä sijaitsevassa Kirkkopuiston seurakuntakodissa (Kirkkopolku 2, Riihimäki). Lounaan hinta on 10,50 €/hlö, eläkeläisiltä 9 €/hlö. Se sisältää runsaan salaattipöydän, talon leipävalikoiman, kaksi lämminruokavaihtoehtoa, jälkiruoan ja kahvin/teen. Juomavaihtoehtoina ovat vesi ja kotikalja.

Klo 12.00 Opastettu tutustuminen Riihimäen kaupunginmuseon (Öllerinkatu 3, Riihimäki) Riihimäen historiaa valottavaan Takamaasta kaupungiksi -perusnäyttelyyn unohtamatta Antrea-näyttelyä, sillä Riihimäelle ja sitä ympäröivälle seudulle tuli viime sotien myötä paljon antrealaisia siirtolaisia. Lisäksi teemme puolen tunnin opastetun kävelykierroksen Rautatienpuiston alueella. Reitillä käydään läpi Riihimäen, asemaseudun ja Rautatienpuiston syntyä ja historiaa ja keskitytään sen varrella sijaitseviin kaupungin vanhimpiin rakennuksiiin. Pääsymaksu Riihimäen kaupunginmuseoon on museokorttilaisilta 0 €, aikuisilta 6 €, eläkeläisiltä ja muilta alennukseen oikeuttavilta 3 €. Opastusmaksut yhteensä 100 € jaetaan ryhmäläisten kesken. Jos ryhmässä on 20 jäsentä, maksuosuus on 5 €/hlö.

Klo 14.00 Opastettu tutustuminen valtakunnalliseen työväentalomuseoon (Hj. Elomaankatu, Riihimäki). Rakennus tehtiin vuosina 1906 – 1908 Tammelaan Teuron työväentaloksi. Riihimäelle se siirrettiin ja pystytettiin, ja aloitti toimintansa museona v. 1969. Museo muodostuu itse työväentalosta rakennuksena sekä sinne kerätystä aineistosta. Pääsy- ja opastusmaksu 50 € jaetaan retkiryhmäläisten kesken. Mikäli ryhmän koko on 20 henkeä, maksuosuus on 2,5 €/hlö.

Retkiryhmän maksimiosallistujamäärä on 20 henkeä. Retkellä kuljetaan omilla autoilla. Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 11.5.2023 tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)