Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retki Riihimäelle kohteina Taidemuseon Maija Isola -näyttely ja Lasimuseon Heikki Orvola -näyttely

heinäkuun 27. päivä klo 11:00 15:00

Keskiviikkona 27.7.2022 teemme retken Riihimäelle. Päivän ohjelma ja aikataulu:

Klo 11 Tutustuminen opastetusti Riihimäen taidemuseon (Temppelikatu 8, Riihimäki) Maija Isolan (1927–2001) painokangaskuoseja esittelevään Maija Isola – Kuoseja Amforasta Unikkoon -näyttelyyn. Maija Isola oli kotoisin Riihimäeltä, missä asui myös vanhuusvuotensa. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista kuosisuunnittelijoista ja toimi Marimekon suunnittelijana vuoteen 1987 asti.

Riihimäen taidemuseon näyttely on toteutettu yksityisarkiston kangasmalleista. Koko taidemuseon täyttävä näyttely esittelee Maija Isolan suunnittelemia kuoseja aiheittain ja aikakausittain. Näyttelyä on täydennetty Isolaan ja kankaisiin liittyvällä muulla aineistolla, joka on lainattu mm. muiden museoiden kokoelmista sekä yksityiskokoelmista. Tuotantoa esitellään aina ensimmäisiin kuosimalleihin kuuluvasta Amfora-kankaasta (1949) 1970-luvulla Yhdysvalloissa vietetyn ajan myötä syntyneisiin kangasmalleihin ja myöhempiin uustuotannon kuoseihin.

Ryhmäopastuksen hinta 50 € jaetaan ryhmäläisten kesken. Pääsymaksu on museokorttilaisilta 0 €, aikuisilta 8 €, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä 4 €. Temppelikadulla on kahden tunnin maksuton kiekkopysäköinti autoilla tuleville.

Maija Isolan kuoseja. Kuva: Riihimäen taidemuseo

Klo 12.45 Buffetlounas ravintola Klaasissa (Tehtaankatu 23, Riihimäki) Suomen Lasimuseon tiloissa. Lounaan hinta 10,90 €, eläkeläisille 9,50 €.

Klo 13.30 Tutustuminen opastetusti Suomen Lasimuseon (Tehtaankatu 23, Riihimäki) Heikki Orvola – Materiaalien virtuoosi -näyttelyyn. Heikki Orvola (s.1943) on taiteilija, jonka suunnittelemista astiasarjoista ja sisustusesineistä monet ovat suomalaisille ikonisia ja rakkaita, kuten Kivi-kynttilälyhty, Aurora-lasisto ja Arabialle suunniteltu 24h-astiasarja. Hän on suunnitellut uransa aikana niin sarjatuotantoesineitä kuin uniikkia taidelasiakin ja saanut Pro Finlandia -mitalin 1984 ja Kaj Franck -muotoilupalkinnon 1998. Hänelle myönnettiin professorin arvonimi vuonna 2002.

Näyttely esittelee Heikki Orvolan tuotannon ensimmäistä kertaa kaikessa moninaisuudessaan. Esillä on niin lasia, keramiikkaa kuin tekstiilejäkin, Marimekolle suunniteltuja kankaita sekä emali- ja valurautaesineitä.
Näyttely on kuratoitu museoiden ja yksityisten keräilijöiden kokoelmista.

Ryhmäopastuksen hinta 40 € jaetaan ryhmäläisten kesken. Pääsymaksu on museokorttilaisilta 0 €, aikuisilta 10 €, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä 6 €. Museon parkkialueella on maksuton pysäköinti autoilla tuleville.

Heikki Orvolan suunnittelemia Kivi-kynttilälyhtyjä, kuva Ella Tommila, Suomen Lasimuseo

Ilmoittautu Riihimäen retkelle tästä viimeistään perjantaina 22.7.2022: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Julkaistu:

Kategoriat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.