Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Sisällissota Lahdessa 1918 -bussikierros

Sisällissotakierroksemme 29.04. ja 05.05.2018 olivat täynnä. Kolmas ja viimeinen kierroksemme järjestetään pe 25.05.2018. Ohjelma on muutoin sama kuin edellisilläkin kierroksilla, mutta niistä poiketen nautitaan lounas Lahden Upseerikerholla ja tutustutaan lisäksi opastetusti sotilaslääketieteen museoon sekä lopuksi kahvitellaan ja tutustutaan omatoimisesti entisen sotilasmusiikkimuseon tiloissa toimivaan Apulanta-yhtyeen kahvilaan ja museoon Apulandiaan. Tervetuloa retkelle vaikka kauempaakin! Retki on avoin kaikille, osallistuminen ei edellytä Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenyyttä.

Ohjelma:

Klo 10.00 Tervetuloa Lahden Hennalan entiselle varuskunta-alueelle (Hennalankatu 259, Lahti). Pysäköinti Lahden Upseerikerhon (Upseerikerhonkatu 3) parkkipaikalle, jonne ajo-ohje tässä: https://upseerikerho.fi/yhteystiedot/. Tutustuminen everstiluutnantti evp Seppo Toivosen opastuksella v. 2014 lakkautetun Lahden eli Hennalan varuskunnan kasarmialueeseen sekä bussilla sen lähellä oleviin vuoden 1918 tapahtumapaikkoihin. Lahden eli Hennalan varuskunta on perustettu 1910-luvulla venäläisten varuskunnaksi. Sisällissodan jälkeen
varuskunnassa toimi punaisille tarkoitettu vankileiri, jossa oli yli 10.000 vankia. Se on tullut nykysuomalaisille tutuksi erityisesti Täällä Pohjantähden alla romaanista ja filmatisoinneista.

Klo 12.00 Lounas noutopöydästä Lahden Upseerikerholla Hennalassa.

Klo 13.00  Bussikierros Lahdessa sisällissodan taistelu- ja muilla tapahtumapaikoilla Seppo Toivosen opastuksella jatkuu.

Klo 15.00 Tutustuminen sotilaslääketieteen museoon Hennalan entisellä  kasarmialueella Seppo Toivosen opastuksella. Periaatteessa lakkautettu,
mutta vapaaehtoisvoimin jatkava kiitetty museo esittelee Suomen sotien
1939 – 1945 lääkintähuoltoa sekä puolustusvoimien rauhanajan
sotilasterveydenhuoltoa esinein, valokuvin ja tilastoin.

Klo 16.00 Kahvit ja leivokset Apulandiassa. Apulandia on suositun
Apulanta-rock-yhtyeen museo ja kahvila sotilaslääketieteen museon
vieressä ja siihen tutustutaan omatoimisesti. Se toimii entisissä sotilasmusiikkimuseon tiloissa.

Klo 17.00 Lähtö kotimatkalle

Retken hinta on 40 €. Hintaan sisältyvät retken opastukset, bussikuljetukset, lounas Lahden Upseerikerholla sekä kahvi ja leivos Apulandiassa. Ilmoittautumiset Lahden seudun sukututkijat ry:n sihteerille Riitta Kokko-Parikalle tai puh. 040 7629225. Annathan ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Hennalan rakennus numero 5, Täällä Pohjantähden alla -teoksessakin useasti mainittu. Kuva on otettu 11.08.2017.

 

Julkaistu:

Kategoriat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.