Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Teatteriretki Neljäntienristeys

14.12.2019 klo 19:00 - 21:00


Olemme varanneet 50 lippua Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämön esitykseen Neljäntienristeys lauantaina 14.12.2019 klo 19. Lipun hinta 30,50 €, eläkeläisiltä 26,50 €. Väliaikatarjoiluna kylmäsavulohi-saaristolaisleipä ja kahvi/tee hintaan 10 €/hlö. Erikoisruokavalioisille tarjolla vaihtoehto, joka ilmoitetaan myöhemmin. 

Lippuvaraukset tästä: https://lahdenseudunsukututkijat.com/wordpress/ilmoittautuminen-lahden-seudun-sukututkijoiden-tilaisuuteen/

Neljäntienristeys

Jokainen sukupolvi on uusi alku

Neljäntienristeys on koskettava ja puhdistava kertomus vahvuudesta, heikkoudesta, poikkeavuudesta ja häpeästä. Se on neljän sukupolven tarina savupirteistä hyvinvointi-Suomeen perhesalaisuuksien varjossa. Menneiden sukupolvien taakat siirtyvät seuraaville, jotka joutuvat vuorollaan tekemään tiliään historian kanssa.

Maria, koulutettu kätilö joutuu lunastamaan paikkansa vanhoillisessa Kuusamossa 1900-luvun alussa. Hän saa aviottoman lapsen ja päättää jäädä itselliseksi. Maria kovettaa itsensä ja saavuttaa yhteisön hyväksynnän työnsä kautta. Marian tytär Lahja taas yrittää sopeutua joukkoon: hän kouluttautuu valokuvaajan apulaiseksi ja löytää puolisokseen nauravaisen Onnin, joka vaikuttaa maailman parhaalta isältä. Sota vie kuitenkin puolisot erilleen ja palaava mies on muuttunut. Jälleenrakennuksen koittaessa Lahja saa selville puolisostaan jotain, mitä ei haluaisi tietää. Lahjan miniä, Kaarina, joutuu jakamaan kotinsa katkeroituneen vanhan naisen kanssa. Lahja kostaa oman elämänsä pettymykset Kaarinalle ja tämän lapsille. Vasta kun Kaarina ymmärtää katkeruuden lähteen, hän voi antaa anopille anteeksi.

Tommi Kinnusen esikoisromaani Neljäntienristeys ilmestyi vuonna 2014 ja nousi hetkessä bestselleriksi myyden yli 57 000 kappaletta.

Ensi-ilta 9.10.2019 Juhani-näyttämö

Teksti: Lahden kaupunginteatteri

Kuva: Antti Sepponen

Tiedot

Päivämäärä:
14.12.2019
Aika:
19:00 - 21:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Lahden kaupunginteatteri
Kirkkokatu 14
Lahti,
+ Google Map

Järjestäjä

Lahden seudun sukututkijat ry