Hallitus ja muut toimihenkilöt

Puheenjohtaja Esa Yrjölä, puh. 045-134 3051,

Olen aloittanut sukututkimuksen vuonna 2009, tutustuttuani Wellamo-opiston kevätnäyttelyssä aiheeseen. Seuraavana syksynä peruskurssille, sieltä jatkokurssille, vanhoihin käsialoihin, teemaseminaariin jne.

Olen tutkinut omaa sukuani, joka on pääosin Päijät-Hämeestä ( Hollola, Orimattila, Asikkala, Lammi). Olen selvitellyt myös vaimoni sukua Keskisuomesta ja Viipurin ympäristöstä.

Varapuheenjohtaja Pekka T Rajala,

Aloitin sukututkimuksen jo opiskeluaikana v. 1975. Kansallisarkisto, silloinen Valtionarkisto, oli aivan opiskelupaikkani Helsingin yliopiston Metsätalon vieressä. Tällä hetkellä tietokannassani on runsaat 20.000 nimeä. Olen kuulunut aiemmin sekä Imatran Seudun Sukututkijoihin että Savon Sukututkimusharrastajiin.

Olen syntynyt Pihlajavedellä Keski-Suomessa, mutta juureni ovat vahvasti Pirkanmaalla. Isäni suku on lähtöisin Kuhmalahdelta ja äitini suku Virroilta. Olen tutkinut varsin paljon vanhaa Ruovettä (Keuruu, Kuru, Multia, Mänttä, Pihlajavesi, Pohjaslahti, Ruovesi, Vilppula, Virrat ja Ähtäri) sekä Längelmäveden seutua (Eräjärvi, Kuhmalahti, Längelmäki, Orivesi). Karjalasta tunnen appivanhempieni kotipitäjät Impilahden ja Sakkolan.

Olen toiminut aiemmin Keuruun Murtomäen sukuyhdistyksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä olen Pohjaslahden Jokelan Sukuseuran varapuheenjohtaja. Kuulun myös Virtain Ala-Härkösten Sukuseuraan. Vuosien kuluessa olen julkaissut useita artikkeleita ym. sukuyhdistysten julkaisuissa.

Sihteeri Riitta Kokko-Parikka,

Olen aloittanut sukututkimuksen 1990-luvun puolivälissä sukututkijaenoni Raimo Nihtilän innostamana. Sukujuureni sekä isäni että äitini puolelta ovat pääosin Kärkölässä, missä itsekin asun. Autan mielelläni muita sukututkijoita kotikuntaani liittyvissä kysymyksissä.

Viime vuodet olen tutkinut ystävien ja tuttujen sukuja niin Kärkölässä kuin naapurikunnissakin selvitettyäni omat juureni jo parikymmentä vuotta sitten. Ennen nykyistä sihteerinpestiäni toimin yhdistyksemme hallituksessa viimeksi 1990 – 2000 luvun vaihteen paikkeilla, tuolloin jäsensihteerinä.

Toimin sihteerinä myös Lottamuseon Lottaperinneyhdistys ry:n hallituksessa ja olen Tuisku-Camenaeus sukuseura ry:n hallituksen jäsen. Vuoden 2018 alusta alkaen olen myös Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistys ry:n (SSHY) hallituksen jäsen. 

Hallituksen jäsen Marja-Liisa Rytilahti,

Aloitin sukututkimuksen 80-luvun alussa heti muutettuamme Lahteen. Vanhan kirjaston mikrofilmit tulivat silloin tutuksi.

Ensin tutkin mieheni sukua Kemijärveltä. Esi-isä Paavali Halonen oli Kemijärven ensimmäinen asukas 1600-luvun alussa. Hänen on todettu tulleen Savosta, minne johtavat minunkin sukujuuret. Isäni suku on asunut Rantasalmella ainakin 1500-luvulta lähtien ja äitini sukujuuret ovat Kuopion ympäristössä.

Erosen sukuseuran hallituksessa olen ollut vuodesta 2001 alkaen.Sukukirjatoimikunnassa olen ollut mukana koko ajan ja vuonna 2013 julkaisimme uuden Erosen sukua-kirjan.

Kuvassa olen loppiaisena 2014 Karjusaaren rantakalliolla.

Hallituksen jäsen Harri Saarinen, puh. 050-336 8174,

Miä olen kokolailla perin orimattilalainen, vaikka poikkesinkii Keravalla 5v. ajan, se vaan ei sopinu maalaiselämää tottuneelle. Nykyään kun kattelee rintamamiestaloni vintin ikkunasta etelään, näkee vanhat Luhrin pellot Porvoonjoen alkupäässä. Siitä vielä kauemmaksi kun tähyilee Keiturille, niin jopas sieltä tuleekin vastaan peltoja, joita iii Vihtori renkinä on ollut kylvämässä ja satoa korjaamassa.

Sitä aiemmin esivanhempamme olivat syntyneet Kärkölän Marttilassa ja Mäntsälän Sälinkäällä, johon toistaiseksi olen päässyt tutkimuksessani. Äitini on kotoisin Kirvusta, joten se kait tekee poikkeavan hämäläisen.

Toinen tutkimukseni on tullut kuin itsestään, nimittäin kun kattelen toisesta vintinikkunasta pohjoiseen Herralaan päin, niin näen ne taistelupaikat, joissa v.1918 olivat vastakkain punakaartilaisten ja saksalaisten joukkoja. Sukututkimusharrastukseni virisi, kun tutustuin Sari Jokelan Dordela kirjaan, ja sain häneltä neuvoja tutkimukseen. Lopullisesti harrastus pääsi valtoimelleen, kun pääsin ansiokkaaseen opetukseen Wellamo-opistoon, ja siellä yhdeksi Erkki Kiurun monista opetuslapsista.

Hallituksen jäsen Ulla Silventoinen, puh. Silventoinen,

Muutettuani Lahteen kesällä 2012 menin mukaan Wellamo-opistolle vanhojen käsialojen kurssille ja päädyin sitä kautta yhdistyksen jäseneksi. Sukututkimusta olen harrastanut muutaman vuoden. Sukujuureni ovat pääosin Itä-Suomessa Parikkalassa, Kerimäellä, Säämingissä ja Rantasalmella sekä Keski-Suomessa Korpilahden ja Jämsän seudulla.

Hallituksen jäsen Katriina Tuloisela, puh. 044-0567675,

Olen kotoisin Pöytyältä. Koulu ja rakkaus toi minut aikoinaan Hämeeseen ja tänne olen hyvin kotiutunut.

Omat juureni ovat 3/4 varsinaissuomalaiset ja 1/4 satakuntalaiset, mieheni on täysiverinen hämäläinen, kummankin juuret syvällä talonpoikaismullassa. Sukututkimus on ollut rakkain harrastukseni 90-luvun puolivälistä lähtien ja sukurönsyjen kautta em. alueet ovat tulleet todella tutuiksi. Erityisesti minua kiinnostavat tilahistoriat ja niiden isäntäketjut. Kuva on otettu sukututkimuskammiossani ja taustalla appeni maalaama taulu isännöimästämme Tuloiselan talosta Hämeenkosken Putulassa.

Sukuset-lehden päätoimittaja Katri Karkinen, puh. 040-0654068,

Olen Asikkalassa kasvanut ja äitini on Asikkalan Kalkkisista. Isäni kotiseutu on Parikkalassa ja hänen sukuaan olen tutkinut parin vuoden ajan. Käytän isältä saamaani sukunimeä jonka parikkalainen muoto on Karkia. Kuva otettu helmikuussa 2013.

 

Rahastonhoitaja Heidi Hopp,

Kirjastonhoitaja Juha Pehkonen, puh. 040-841 2245,

Aloitin sukututkimuksen 2000-luvun alkuvuosina. Äidin puolen sukua oli tutkittu, mutta isän puolen vähän vanhemmat tiedot olivat vajavaiset ja halusin saada lisäselvitystä. Menin Lahden työväenopistoon opiskelemaan alaa. Olin vuosia sukututkimuksen opettaja Taisto Suontaustan kyydissä, kun molemmat asuimme Vääksyssä. Internetistä oli paljon apua.Liityin yhdistyksen jäseneksi vuonna 2006 ja tulin samalla hallitukseen. Olin Oulun sukututkimusseuraan liittynyt aikaisemmin. Toimin yhdistyksen sihteerinä vuoden 2007 ja seuraavana vuonna minut nimettiin puheenjohtajaksi, missä toimin vuoden 2013 loppuun.

Tärkein asia aluksi oli 30-vuotisjuhlien valmistelu ja juhlajulkaisun tekoon osallistuminen. Olin Sukuset-lehden päätoimittaja 2008 – 2012. Yhdistyksen kirjastonhoitajana olen ollut vuoden 2016 alusta. Toki aikaisemminkin olin mukana toiminnassa. Vuoden 2015 alusta olen ollut Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen (SSHY) hallituksessa.

Nettivastaavan huomautus: Juha Pehkonen nimitettiin yhdistyksen kunniajäseneksi uuden toimitilamme avajaisissa 21.11.2016, josta tilaisuudesta on oheinen kuva.

Nettisivuston ylläpitäjä Matti Jaakkola, puh. 044-5857 553,

Aloitin sukututkimuksen 1970-luvulla, kun kotitietokoneita oli tullut markkinoille. Olin siihen aikaan tietotekniikan kouluttajana Lahden Tietoteknologiakeskuksessa, joten pääsin käsiksi ”kunnon” mikrotietokoneisiin, joita siellä edusti CP/M-käyttöjärjestelmällä varustetut Mikro-Mikko 1 -mikrotietokoneet. Koneissa oli kaksi lerppuasemaa á 360 Kt. Niihin tein ensimmäisen sukututkimusohjelmani. Itse sukututkimus tapahtui veivaamalla kaupunginkirjaston kellarissa mikrofilmirullia. Tutkin silloin isäni (Orimattilan Niinikosken Jaakkolat) ja äitini sukuja (Kuolemajärven Anttalaiset).

1980-luvulla tein SukuSampo-ohjelman, joka oli tehty Windows 2 -käyttöjärjestelmän koneisiin. Oli hienoa, kun kaavioita saattoi jo katsella tietokoneen näytössä ja jopa värillisenä! Tuohon aikaan tutkin vaimoni sukuja (Sortavalan maalaiskunnan Pitkäset ja Pärnäset). Papereistani selviää, että pidin 19.1.1987 esitelmän aiheesta ”Tietokoneavusteinen sukututkimus”, joka piti esittää paitsi Lahden Seudun Sukututkijoille että myöhemmin valtakunnallisilla sukututkimuspäivillä. Pidin myös yhden kurssin sukututkijoille. Kurssilla opeteltiin käyttämään tekemääni ohjelmaa.

Viime vuonna (2016) minulla oli ”pöytälaatikossa” tekemäni SukuSampo2-ohjelma ja ajattelin, että pitää tuokin saattaa niin valmiiksi, että sitä voisivat käyttää muutkin sukututkijat. Niinpä otin yhteyttä silloiseen puheenjohtajaamme Erkki Kiuruun ja hänen kanssaan sovimme, että saan palvelintilaa ohjelmalleni yhdistyksen palvelimelta. Samalla minut ylipuhuttiin hoitamaan yhdistyksen nettisivuja. Tein sen ja jouduin vaihtamaan nettipalvelinta sekä uusimaan sivuston nykymuotoonsa.

Parina viime vuotena olen tutkinut lastenlastemme toisten isovanhempien sukuja, jotta lapsenlapsemme saavat itselleen sukutietoja kaikkien isovanhempiensa sukuhaaroista. Olen saanut urakan jo puoliväliin. Julkaisen sukukirjat Ifolorin kuvakirjan muodossa. Olen nyt tutkimassa Lahden seudun hämäläistä sukua (Kujalan Siirola) ja Karjalan Kivennavan sukua (Tolvanen) sekä Karjalan Suojärven sukua (Kerkkä).