Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Ilmoittautuminen tapahtumiin, ohje

Ilmoittautumislomakkeella ilmoittaudutaan Lahden seudun sukututkijoiden järjestämiin tapahtumiin.

Ilmoittautumisen vaiheet

Ilmoittautumislomakkeen täyttäminen

Ilmoittautumislomakkeella näkyy tulevien tapahtumien luettelo, josta voit valita
haluamasi tapahtumat rastittamalla ruudun tai useita ruutuja. Rastittaminen tai rastin poistaminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä asianomaisen tapahtuman valkeaa rastitusruutua, joka löytyy sarakkeen Tapahtuman päivämäärä, aika ja nimi alusta.

Kuva 1: ilmoittautumislomake

Samalla kertaa voi ilmoittautua useaankin tapahtumaan rastittamalla useiden tapahtumien ruutuja. Kuvassa 1 on haluttu ilmoittautua kahteen tapahtumaan ja asianomaiset ruudut on rastitettu näpäyttämällä niitä hiirellä, jolloin ruutuihin ilmestyy valkoinen rasti sinisellä taustalla. Rastin voi poistaa näpäyttämällä ruutua hiirellä uudelleen.

Ilmoittautumiset hybridimallilla pidettäviin tapahtumiimme on eriytetty eli toimitiloissamme ja etäyhteydellä osallistuvat rastittavat ilmoittautumisensa tapahtumaluettelossa eri ruutuihin.

Kun kaikki halutut tapahtumat on rastitettu, mitä sitten tehdään?

Kun olet valinnut haluamasi tapahtumat, niin paina ilmoittautumislomakkeen (kuva 1) yläosassa olevaa painiketta Valitse rastitetut. Nyt siirryt ohjelmaan, jolla voit antaa omat tietosi.

Toinen painike Peruuta peruuttaa ilmoittautumisen ja palaat takaisin julkiselle sivustolle.

Oman nimen ja sähköpostin antaminen

Jos olet painanut painiketta Valitse rastitetut, seuraava ohjelma kysyy nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Niitä käytetään ilmoittautumistietojen (ja myöhemmin ehkä etätapahtuman kutsulinkin) lähettämiseksi sähköpostiisi.

Jos olet ilmoittautumassa jäsenillemme tarkoitettuihin tapahtumiin, ilmoittautumislomakkeella on näkyvissä teksti Punaisella kirjoitetut tapahtumat on tarkoitettu vain jäsenillemme. Huomioithan, että tuo teksti tulee näkyviin jokaiselle ilmoittautujalle riippumatta siitä, onko hän jäsen vai ei. Järjestelmähän ei voi tunnistaa, kuka on jäsen ja kuka ei ole jäsen ennen kuin ilmoittautuja on kirjoittanut lomakkeelle yhteystietonsa ja tallentanut ilmoittautumisensa. Jos olet jäsen, ilmoittautuminen jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiin siis onnistuu, jos sähköpostiosoitteesi on jäsenrekisterissämme.

Jäsenemme: käytä ilmoittautuessasi aina samaa, jäseneksi liittyessäsi ilmoittamaasi sähköpostiosoitettasi tai mahdollisesti myöhemmin meille ilmoittamaasi uutta sähköpostiosoitettasi. Tuo osoitteesi on kirjattu jäsenrekisteriimme, jota ilmoittautumisjärjestelmä hyödyntää. Huomaa myös syöttää sukunimesi ja etunimesi oikeisiin kenttiin.

Ei-jäseniltä ilmoittautuminen jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiin ei onnistu.

Jos mieleesi tulee vielä jokin tapahtuma, johon myös haluaisit ilmoittautua jo rastittamiesi tapahtumien lisäksi, voit painaa painiketta Takaisin valintoihin.

Kuva 2: ohjelma kysyy omat tietosi

Kun olet antanut tietosi, muista painaa painikkeesta Tallenna ilmoittautumiset (kuva 2) tai ilmoittautumisesi ei tallennu minnekään!


Tapahtumiin ilmoittautumiset -luettelo

Tässä luettelossa näkyvät kaikki ne tulevat tapahtumat, joihin olet ilmoittautunut (nyt ja aikaisemmin). Voit siis ilmoittautua tapahtumiin aina sitä mukaa, kun uusia, mielenkiintoisia tapahtumia julkaistaan. Aikaisemmin tekemäsi ilmoittautumiset pysyvät tallessa eikä niihin voi ilmoittautua uudestaan.

Kuva 3: Tapahtumiin ilmoittautumisten luettelo, josta menee myös viesti sähköpostiisi

Luettelossa ei näy enää niitä tapahtumia, jotka on jo pidetty. Kun painat painikkeesta Valmis, niin ohjelmisto lähettää sähköpostiisi kaikki tapahtumat, joihin olet ilmoittautunut ja palaat takaisin Lahden seudun sukututkijat ry:n kotisivulle.

Sähköposti kaikista ilmoittautumisista

Ilmoittautumisten lopuksi saat sähköpostiisi luettelon kaikista ilmoittautumisistasi niihin tapahtumiin, joita ei vielä ole pidetty. Tässä esimerkkitapauksessa aikaisempia ilmoittautumisia ei ollut, joten tässä sähköpostissa ovat vain juuri tehdyt ilmoittautumiset.

Jos et ilmoittautumisen jälkeen saa sähköpostiisi paluuviestillä luetteloa tapahtumista, joihin olet ilmoittautunut, niin olet tehnyt ilmoittautumisessasi jonkin virheen, eikä ilmoittautumisesi kirjaudu järjestelmäämme. Ilmoittaudu tässä tapauksessa uudestaan, jotta saat varmasti vahvistuksen.

Kuva4: sähköpostia niistä tapahtumista, joihin olet ilmoittautunut ja joita ei vielä ole pidetty.

Yleisiä tietoja ilmoittautumisista

Jos myöhemmin haluat ilmoittautua uusiin tapahtumiin, ne lisätään entisiin ilmoittautumistietoihisi, kuten kappaleessa Tapahtumiin ilmoittautumiset -luettelo on kerrottu.

Jo pidettyihin tapahtumiin tehdyt ilmoittautumiset poistuvat automaattisesti tapahtumalistaltasi.

Kutsulinkki verkkotapahtumiin

Verkkotapahtumiin ilmoittautuneille lähetetään kutsulinkki ryhmäsähköpostilla eli kaikille ilmoittautuneille yhtä aikaa ennen tapahtumaa. DNA-iltoihin kutsulinkit lähetetään yleensä tapahtumapäivänä, muihin verkkotapahtumiin edellisenä iltana. Kutsulinkkiä ei siis yleensä tarvitse itse kysellä, mikäli ilmoittautuminen on mennyt oikein ja siitä on tullut ilmoittautumisvahvistus (kuva 4) ilmoittautujan sähköpostiin.

Joskus käy kuitenkin valitettavasti niin, että ilmoittautujan oma sähköpostiohjelma “ei päästä läpi” kutsulinkkiviestiä, jonka se katsoo roskapostiksi, koska se lähetetään yhtä aikaa jopa sadoille vastaanottajille. Jos ilmoittautunut ei löydä kutsulinkkiä viimeistään paria tuntia ennen tapahtuman alkua oman sähköpostinsa roskapostistakaan, kutsulinkkiä pyydetään kysymään lähettämällä sähköpostia yhdistyksemme osoitteeseen posti@lahdenseudunsukututkijat.com ennen kyseistä tapahtumaa. Huomaathan, että mikäli linkkiä kysytään vasta hieman ennen tapahtuman alkua tai sen jo alettua, viesti ei välttämättä enää tavoita vastaanottajia ajoissa saadaksesi linkin.

Toisen henkilön (avecin) ilmoittaminen tapahtumaan

Ilmoittautuminen tehdään yksi henkilö kerrallaan: ilmoittautumislomakkeen kohtiin sukunimi ja etunimi vain yhden henkilön nimi.

Kun olet ilmoittautunut itse tapahtumiin, ja olet jäsenemme, ja haluat ilmoittaa itsesi lisäksi jonkun muun (avecin), niin voit ilmoittaa hänet ilmoittautumislomakkeella sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut itse ja saanut siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Yhdistyksemme jäsen saa ilmoittaa kuhunkin tapahtumaan ilmoittautumislomakkeella vain yhden seuralaisen (avecin), joka ei ole jäsenemme, ellei erikseen muuta ole sovittu.

Avaa seuralaistasi varten ilmoittautumislomake uudelleen. Kirjoita kohtaan Sukunimi hänen sukunimensä ja kohtaan Etunimi hänen etunimensä. Laita sähköpostiosoitteeksi oma sähköpostiosoitteesi. Näin tiedämme, kenen jäsenemme avec on kyseessä. Kun ilmoittautuminen on viety loppuun, saat sähköpostiisi vahvistuksen, jossa pitäisi näkyä myös seuralaisesi ilmoittautumistiedot.

Ilmoittautumisen peruminen

Jos joudut perumaan osallistumisesi retkelle, toimitiloissamme järjestettävään tapahtumaan tai henkilökohtaiseen neuvontaan, ilmoita siitä meille hyvissä ajoin Yhteydenottolomakkeella Ota yhteyttä – Lahden seudun sukututkijat ry . Mikäli retkelle ilmoittautunut ei ole peruuttanut osallistumistaan eikä saavu retkelle, häneltä peritään retkikulut.

Jos olet ilmoittautunut muuhun verkkotapahtumaan kuin etäyhteydellä tapahtuvaan henkilökohtaiseen neuvontaan, peruutusta ei tarvitse tehdä.