Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Ilmoittautuminen tapahtumiin, ohje

Ilmoittatumislomakkeella voi ilmoittautua erilaisiin Lahden seudun sukututkijoiden ja yhteistyökumppanien järjestämiin tapahtumiin.

Ilmoittautumisen vaiheet

Ilmoittautumislomakkeen täyttäminen

Ilmoittautumislomakkeella näkyy tulevien tapahtumien luettelo, josta voit valita
haluamasi tapahtumat rastittamalla ruudun tai useita ruutuja. Rastittaminen tai rastin poistaminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä asianomaisen tapahtuman valkeaa rastitusruutua, joka löytyy sarakkeen Tapahtuman päivämäärä, aika ja nimi alusta.

Kuva 1: ilmoittautumislomake

Samalla kertaa voi ilmoittautua useaankin tapahtumaan rastittamalla useiden tapahtumien ruutuja. Kuvassa 1 on haluttu ilmoittautua kahteen tapahtumaan ja asianomaiset ruudut on rastitettu näpäyttämällä niitä hiirellä, jolloin ruutuihin ilmestyy valkoinen rasti sinisellä taustalla. Rastin voi poistaa näpäyttämällä ruutua hiirellä uudelleen.

Kesäkuun 2022 alusta lähtien ilmoittautumiset hybridimallilla pidettäviin tapahtumiimme eriytetään eli toimitiloissamme ja etäyhteydellä osallistuvat rastittavat ilmoittautumisensa tapahtumaluettelossa eri ruutuihin.

Tapahtumaluettelossa on sarake Jäsenille, jolla erotetaan ne tapahtumat, jotka ovat tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille (kuvassa kaksi ensimmäistä tapahtumaa ovat vain jäsenille).

Kun kaikki halutut tapahtumat on rastitettu, mitä sitten tehdään?

Kun olet valinnut haluamasi tapahtumat, niin paina ilmoittautumislomakkeen (kuva 1) yläosassa olevaa painiketta Valitse rastitetut. Nyt siirryt ohjelmaan, jolla voit antaa oma tietosi.

Toinen painike Peruuta peruuttaa ilmoittautumisen ja palaat takaisin julkiselle sivustolle.

Oman nimen ja sähköpostin antaminen

Jos olet painanut painiketta Valitse rastitetut, seuraava ohjelma kysyy nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Niitä käytetään ilmoittautumistietojen (ja myöhemmin ehkä etätapahtuman avauslinkin) lähettämiseksi sähköpostiisi. Käytä aina samaa sähköpostiosoitettasi, jos sinulla on niitä useita, ettei tule sekaannuksia.

Jos kuitenkin mieleesi tulee vielä jokin tapahtuma, johon myös haluaisit ilmoittautua jo rastittamasi tapahtumien lisäksi, voit painaa painiketta Takaisin valintoihin.

Kuva 2: ohjelma kysyy omat tietosi

Kun olet antanut tietosi, paina painikkeesta Tallenna ilmoittautumiset (kuva 2).


Tapahtumiin ilmoittautumiset -luettelo

Tässä luettelossa näkyvät kaikki ne tulevat tapahtumat, joihin olet ilmoittautunut (nyt ja aikaisemmin). Voit siis ilmoittautua tapahtumiin aina sitä mukaa, kun uusia, mielenkiintoisia tapahtumia julkaistaan. Aikaisemmin tekemäsi ilmoittautumiset pysyvät tallessa, älä ilmoittaudu niihin uudelleen!

Kuva 3:Tapahtumiin ilmoittautumisten luettelo, josta menee myös viesti sähköpostiisi

Luettelossa ei näy enää niitä tapahtumia, jotka on jo pidetty. Kun painat painikkeesta Valmis, niin ohjelmisto lähettää sähköpostiisi kaikki tulevat tapahtumasi ja palaat takaisin Lahden seudun sukututkijat ry:n kotisivulle.

Sähköposti kaikista ilmoittautumisista

Ilmoittautumisten lopuksi saat sähköpostiisi luettelon kaikista ilmoittautumisistasi niistä tapahtumista, joita ei vielä ole pidetty. Tässä esimerkkitapauksessa aikaisempia ilmoittautumisia ei ollut, joten tässä sähköpostissa ovat vain juuri tehdyt ilmoittautumiset.

Kuva4: sähköpostia niistä tapahtumista, joihin olet ilmoittautunut ja joita ei vielä ole pidetty.

Yleisiä tietoja ilmoittautumisista

Jos myöhemmin haluat ilmoittautua uusiin tapahtumiin, ne lisätään entisiin ilmoittautumistietoihisi, kuten kappaleessa Tapahtumiin ilmoittautumiset -luettelo on kerrottu.

Kutsulinkki verkkotapahtumiin

Verkkotapahtumiin ilmoittautuneille lähetetään myöhemmin kutsulinkki ryhmäsähköpostilla ennen tapahtumaa. Kutsulinkkiä ei siis tarvitse itse kysellä, mikäli ilmoittautuminen on mennyt oikein ja siitä on tullut ilmoittautumisvahvistus (kuva 4) ilmoittautujan sähköpostiin.

Jo pidettyihin tapahtumiin tehdyt ilmoittautumiset poistuvat automaattisesti tapahtumalistaltasi.

Toisen henkilön (avecin) ilmoittaminen tapahtumaan

Ilmoittautuminen tehdään yksi henkilö kerrallaan: ilmoittautumislomakkeen kohtiin sukunimi ja etunimi vain yhden henkilön nimi.

Oma ilmoittautuminen

Kun olet ilmoittautunut itse tapahtumiin, ja olet jäsenemme, joka haluaa ilmoittaa itsesi lisäksi jonkun muun (avecin), niin voit ilmoittaa hänet ilmoittautumislomakkeella sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut itse ja saanut siitä vahvistuksen sähköpostiisi. Yhdistyksemme jäsen saa ilmoittaa kuhunkin tapahtumaan ilmoittautumislomakkeella vain yhden avecin, joka ei ole jäsenemme.

Toisen henkilön ilmoittaminen

Avaa seuralaistasi varten ilmoittautumuslomake uudelleen. Kohtaan Sukunimi laitetaan avecin sukunimi ja kohtaan Etunimi avecin etunimi, mutta sähköpostiosoitteeksi laitetaan oma sähköpostiosoitteesi. Kun ilmoittautuminen on viety loppuu, saat sähköpostiisi vahvistuksen, jossa pitäisi näkyä myös seuralaisesi (avecin) ilmoittautumistiedot. Näin tiedämme, kenen jäsenemme avec on kyseessä.

Ilmoittautumisen peruminen

Jos joudut perumaan osallistumisesi retkelle, toimitiloissamme järjestettävään tapahtumaan tai henkilökohtaiseen neuvontaan, ilmoita siitä meille hyvissä ajoin Yhteydenottolomakkeella Ota yhteyttä – Lahden seudun sukututkijat ry .

Jos olet ilmoittautunut muuhun verkkotapahtumaan kuin etäyhteydellä tapahtuvaan henkilökohtaiseen neuvontaan, peruutusta ei tarvitse tehdä.