Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Kirjastomme


Kirjastomme sijainti ja tarkoitus

Yhdistyksellämme on toimitiloissamme Lahdessa osoitteessa Väinämöisentie 2 A laaja yli 3600 kirjaa ja muuta julkaisua käsittävä kirjasto, joka on jäsenten käytettävissä ja josta jäsenemme voivat tehdä lainoja. Kokoelma koostuu lähinnä lahjoituksina saaduista teoksista.

Kirjastomme aukiolo- ja laina-ajat

Kirjastostamme voivat jäsenemme lainata kirjoja ja palauttaa niitä kuukauden ensimmäisen viikon tiistaisin klo 15 – 18, toimitiloissamme järjestettävien tilaisuuksien yhteydessä tai sopimuksen mukaan. Huomioithan kirjaston aukiolopäivän muutoksen aiemmasta. Kirjojen laina-aika on 2 kuukautta. Lainaajille lähetetään sähköpostilla eräpäivämuistutus ennen palautuspäivää.

Lahjoitukset kirjastoomme ja myyntitoiminta

Otamme kiitollisuudella vastaan lahjoituksena sukukirjoja, paikallis- ja henkilöhistoria-aiheisia teoksia sekä sukututkimusaineistoa esim. kuolinpesiltä. Täydennämme niillä pitkälti suku- ja kotiseutuhistoriaa käsittävää julkaisukokoelmaamme. Koska hyllytilaa on rajallisesti, toivomme saavamme paikallishistoriateosten osalta erityisesti Päijät-Hämettä, entistä Hämeen läänin aluetta ja lähimaakuntia käsittelevää kirjallisuutta. Lahjoituksena saamiamme muiden alueiden paikallishistoriateoksia lahjoitamme edelleen muiden sukututkimusyhdistysten kokoelmiin.

Kirjastomme kaksoiskappaleita sekä omia julkaisujamme myös myymme toimintamme tukemiseksi. Myytäviin tuotteisiimme voit tutustua tästä: Myytäviä tuotteita Myyntituotteitamme voi joko tilata postitse Myytävien tuotteiden tilaaminen verkosta – Lahden seudun sukututkijat ry, jolloin hintaan lisätään postikulut, tai ostaa toimitiloissamme tai muualla järjestämissämme tapahtumissa. Toimitamme postitse vain yli 5 €:n tuotetilauksia.

Kirjastonhoitaja

Kirjastonhoitajana toimii hallituksemme jäsen Hannele Mononen. Hänet tavoittaa sähköpostiosoitteesta rihamono(at)gmail.com ja puhelinnumerosta 0440 465477.

Hannele Mononen

Kirjan haku kirjastomme kirjaluettelosta

Kirjaston kirjaluettelosta voit hakea kirjoja useilla eri menetelmillä. Tässä on laajempi kuvaus hakuvaihtoehdoista, mutta kullakin hakumenetelmällä on valikkokohta julkisen sivustomme ylävalikossa kohdassa Kirjastomme.

Kirjojen haku usealla hakutiedolla

Tällä hakulomakkeella voi hakea haluttuja teoksia useilla hakutiedoilla, mutta pitää tietää, mihin tietokenttään haluttu tieto on kirjoitettu. Hakutoiminnon voit käynnistää Kirjastomme-valikosta.

Kirjojen haku useilla hakutiedoilla

Kirjastomme on vuosien aikana kehittynyt sellaiseksi, että aina ei voi olla varma, onko haettu tieto tietokentässä Otsikko, tietokentässä Suku tai paikkakunta vaiko tietokentässä Aihe.

Kirjojen haku yhdellä hakutiedolla

Jos et ole varma haettavan tiedon sijainnista, etkä halua näyttöön koko kirjaluetteloa, kannattaa käyttää hakulomaketta, jolla voi hakea kirjoja kaikista kolmesta tietokentästä (Otsikko, Suku tai paikkakunta ja Aihe) samalla hakutiedolla. Tämäkin lomake käynnistyy Kirjastomme-valikosta.

Kirjan haku yhdellä hakutiedolla.

Haku “vanhalla tavalla”

Jos haluat käyttää kirjaluetteloa, kuten olet ehkä käyttänyt PDF-muotoista kirjaluetteloa, niin käytä kirjahakulomaketta usealla hakutiedolla, mutta älä anna lomakkeelle ollenkaan hakutietoja, vaan paina suoraan Hae-painiketta.

Tällöin saat nettisivulle koko kirjaluettelon. Sitten voit käyttää hakuun nettiselaimesi hakutoimintoa eli Control-näppäin alas ja F yhtä aikaa. Sitten voitkin näppäillä hakumerkkijonon alkupäätä. Hakuruutu tulee Microsoft Internet Explorerilla vasempaan yläkulmaan, Google Chrome-selaimessa oikeaan yläkulmaan ja Mozilla Firefox-selaimella vasempaan alakulmaan.   

Yhteistyökumppaneidemme lehtiä luettavissa kirjastossamme

Yhdistyksellämme on lehtivaihtoa useiden yhteistyökumppaneidemme, mm. muiden sukututkimusyhdistysten ja sukuseurojen kanssa. Niiden julkaisuja, joita on nähtävillä alla olevassa kuvassa, on kirjastossamme luettavissa ja vastaavasti oma Sukuset-jäsenlehtemme postitetaan niille.