Kirjastomme

Yhdistyksellämme on toimitiloissamme laaja noin 3300 kirjaa ja muuta julkaisua käsittävä kirjasto, joka on jäsenten käytettävissä ja josta jäsenemme voivat tehdä lainoja. Kirjastoon pääsee tutustumaan toimitiloissamme järjestettävien tilaisuuksien yhteydessä tai sopimuksen mukaan.

Otamme kiitollisuudella vastaan kirjalahjoituksia esim. kuolinpesiltä. Täydennämme niillä pitkälti suku- ja kotiseutuhistoriaa käsittävää kirjakokoelmaamme. Kirjastomme kaksoiskappaleita sekä julkaisujamme myymme toimintamme tukemiseksi. Myytäviin tuotteisiimme voit tutustua tästä: Myytäviä tuotteita

Yhdistyksen jäsenet voivat ottaa ilmaisia kirjoja ilmaiskirjojen hyllystä max 5 teosta/jäsen. Ilmaiskirjojen luettelo on nähtävillä jäsensivuillamme. Jotta luetteloa voidaan pitää ajan tasalla, kirjastonhoitajalle tai jollekin muulle paikallaolevalle hallituksen jäsenelle on hyvä ilmoittaa otetuista kirjoista.

Kirjastonhoitaja: Leo Laakko, puh. 044 323 7475, leo.laakko(at)gmail.com


Kirjan haku kirjaston kirjaluettelosta

Kirjaston kirjaluettelosta voit hakea kirjoja useilla eri menetelmillä. Tässä on laajempi kuvaus hakuvaihtoehdoista, mutta kullakin hakumenetelmällä on valikkokohta ylävalikossa kohdassa  Kirjastomme.

Kirjojen haku useilla hakutiedoilla

Tällä hakulomakkeella, jolla voi hakea haluttuja teoksia useilla hakutiedoilla, mutta pitää tietää, mihin tietokenttään haluttu tieto on kirjoitettu. Alla olevan hakutoiminnon voit käynnistää Kirjastomme-valikosta.

Kirjojen haku useilla hakutiedoilla

Kirjastomme on vuosien aikana kehittynyt sellaiseksi, että aina ei voi olla varma, onko haettu tieto tietokentässä Otsikko, tietokentässä Suku tai paikkakunta vaiko tietokentässä Aihe.

Kirjojen haku yhdellä hakutiedolla

Jos ei ole varma haettavan tiedon sijainnista, etkä halua näyttöön koko kirjaluetteloa, kannattaa käyttää hakulomaketta, jolla voi hakea kirjoja kaikista kolmesta tietokentästä (Otsikko, Suku tai paikkakunta ja Aihe) samalla hakutiedolla. Tämäkin lomake käynnistyy Kirjastomme-valikosta.

Kirjan haku yhdellä hakutiedolla.

Haku “vanhalla tavalla”

Jos haluat käyttää kirjaluetteloa, kuten käytit PDF-muodossa ollutta kirjaluetteloa, niin käytä kirjahakulomaketta useilla hakutiedoilla mutta älä anna lomakkeelle ollenkaan hakutietoja, vaan paina suoraan Hae-painiketta.

Tällöin saat nettisivulle koko kirjaluettelon (noin 2200) riviä. Sitten voit käyttää hakuun nettiselaimesi hakutoimintoa eli Control-näppäin alas ja F. Sitten voitkin näppäillä hakumerkkijonon alkupäätä. Hakuruutu tulee Microsoft Internet Explorerilla vasempaan yläkulmaan, Google Chrome-selaimessa oikeaan yläkulmaan ja Mozilla Firefox-selaimella vasempaan alakulmaan.
  


Otamme kiitollisuudella vastaan kirjalahjoituksia! Täydennämme niillä kirjastomme valikoimaa ja mahdolliset kaksoiskappaleet myymme toimintamme tukemiseksi.