Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Kirjastomme


Kirjastomme sijainti ja tarkoitus

Yhdistyksellämme on toimitiloissamme Lahdessa osoitteessa Väinämöisentie 2 A laaja noin 3500 kirjaa ja muuta julkaisua käsittävä kirjasto, joka on jäsenten käytettävissä ja josta jäsenemme voivat tehdä lainoja. Kirjojen laina-aika on ollut 1.5.2021 alkaen 2 kuukautta.

Kirjastoomme tutustuminen

Kirjastoon pääsee tutustumaan kuukauden ensimmäisen viikon keskiviikkoisin klo 14 – 18 ja toimitiloissamme järjestettävien tilaisuuksien yhteydessä tai sopimuksen mukaan.

Vuoden 2023 alusta kirjastomme aukioloajankohta muuttuu. Kirjasto tulee olemaan avoinna kolme tuntia kerrallaan kuukauden ensimmäisen viikon tiistaisin. Kirjastonhoitaja ja/tai muita toimihenkilöitä on näinä tiistaipäivinä toimitiloissamme paikalla klo 15 alkaen ja kirjoja voi lainata ja palauttaa siihen saakka, kunnes DNA-illan esitys klo 18 alkaa. Toki jatkossakin voi kirjoja lainata ja palauttaa myös muissa toimitiloissamme pidettävissä tapahtumissa.

Kirjaston kartuttaminen ja myyntitoiminta

Otamme kiitollisuudella vastaan kirjalahjoituksia ja sukututkimusaineistoa esim. kuolinpesiltä. Täydennämme niillä pitkälti suku- ja kotiseutuhistoriaa käsittävää julkaisukokoelmaamme. 

Kirjastomme kaksoiskappaleita sekä julkaisujamme myymme toimintamme tukemiseksi. Myytäviin tuotteisiimme voit tutustua tästä: Myytäviä tuotteita Myyntituotteitamme voi joko tilata postitse Myytävien tuotteiden tilaaminen verkosta – Lahden seudun sukututkijat ry, jolloin hintaan lisätään postikulut, tai ostaa toimitiloissamme tai muualla järjestämissämme tapahtumissa. Toimitamme postitse vain yli 5 €:n tuotetilauksia.

Kirjastonhoitaja

Vuoden 2022 alusta yhdistyksemme kirjastonhoitajana on toiminut Risto Ruohonen, puh. 050 352 8266, ristapruo49(at)outlook.com


Kirjan haku kirjaston kirjaluettelosta

Kirjaston kirjaluettelosta voit hakea kirjoja useilla eri menetelmillä. Tässä on laajempi kuvaus hakuvaihtoehdoista, mutta kullakin hakumenetelmällä on valikkokohta julkisen sivustomme ylävalikossa kohdassa Kirjastomme.

Kirjojen haku usealla hakutiedolla

Tällä hakulomakkeella voi hakea haluttuja teoksia useilla hakutiedoilla, mutta pitää tietää, mihin tietokenttään haluttu tieto on kirjoitettu. Hakutoiminnon voit käynnistää Kirjastomme-valikosta.

Kirjojen haku useilla hakutiedoilla

Kirjastomme on vuosien aikana kehittynyt sellaiseksi, että aina ei voi olla varma, onko haettu tieto tietokentässä Otsikko, tietokentässä Suku tai paikkakunta vaiko tietokentässä Aihe.

Kirjojen haku yhdellä hakutiedolla

Jos et ole varma haettavan tiedon sijainnista, etkä halua näyttöön koko kirjaluetteloa, kannattaa käyttää hakulomaketta, jolla voi hakea kirjoja kaikista kolmesta tietokentästä (Otsikko, Suku tai paikkakunta ja Aihe) samalla hakutiedolla. Tämäkin lomake käynnistyy Kirjastomme-valikosta.

Kirjan haku yhdellä hakutiedolla.

Haku “vanhalla tavalla”

Jos haluat käyttää kirjaluetteloa, kuten olet ehkä käyttänyt PDF-muotoista kirjaluetteloa, niin käytä kirjahakulomaketta usealla hakutiedolla, mutta älä anna lomakkeelle ollenkaan hakutietoja, vaan paina suoraan Hae-painiketta.

Tällöin saat nettisivulle koko kirjaluettelon. Sitten voit käyttää hakuun nettiselaimesi hakutoimintoa eli Control-näppäin alas ja F yhtä aikaa. Sitten voitkin näppäillä hakumerkkijonon alkupäätä. Hakuruutu tulee Microsoft Internet Explorerilla vasempaan yläkulmaan, Google Chrome-selaimessa oikeaan yläkulmaan ja Mozilla Firefox-selaimella vasempaan alakulmaan.