Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Ohjeet Teamsin käyttöön

Ohjeistus Teamsin käyttöön

1. Tilaisuuden järjestäjä luo kokouksen. Saat sähköpostiisi kutsun, jossa on linkki kokoukseen. Tarvitset vain linkin liittyäksesi.

2. Avaa saapunut sähköpostiviesti ja paina viestissä olevaa kohtaa: “Liity kokoukseen napsauttamalla tästä” tai ”Click here to join the meeting”. Katso kuvat alla.

3. Kannettavat tietokoneet ja pöytäkoneet

– Linkki avautuu uuteen välilehteen selaimessa

– Teams on hyvä asentaa ensimmäisen kokouksen yhteydessä, mutta se ei ole pakollista, sillä voit liittyä myös suoraan selaimella. Selaimista toimivat parhaiten Google Chrome- ja Microsoft Edge-selaimet. Safari ja Mozilla Firefox eivät toimi.

4. Valintaikkuna on eri laitteilla ja selaimilla eri näköinen. Alla esimerkkikuva miltä se voi näyttää. Valitse “Lataa Windows-sovellus”, jos haluat käyttää sovellusta asentamalla sen omalle koneelle. Jos taas haluat käyttää sovellusta verkossa, lataamatta sitä omalle koneelle valitse vaihtoehto, joka ei vaadi lataamista esim. ”Liity verkossa” tai ”Käytä Teamsia Microsoft Edgellä”.

Kuva yllä: Voit joko ladata sovelluksen tai liittyä selaimen kautta. Klikkaa jompaakumpaa vaihtoehtoa.

Kuva alla: Salli sivuston avata linkki.

5. Kannettavalla tai pöytäkoneella liittyessäsi Teams pyytää valitsemaan ääni- ja kuva-asetukset. Napsauta jotakin ääniasetusta. Paina sitten “Liity nyt”.

Kuva yllä: valitse kuva- ja ääniasetukset ja klikkaa Liity nyt -> olet mukana

6. Älypuhelimet ja tabletit

Sinun pitää ladata Teams-sovellus oman laitteesi sovelluskaupasta (Google Play tai App Store). Ladattuasi sovelluksen klikkaa saamaasi linkkiä ja kokous avautuu sovelluksessa

7. Kun olet liittynyt kokoukseen voit käynnistää tai vaimentaa oman mikrofonisi, samoin kamerasi. Kommunikointiin on käytössä chat-keskustelu, joka löytyy puhekupla-painiketta painamalla. Joissain tilaisuuksissa järjestäjä sulkee ääniasetukset ja viestiminen tapahtuu vain chat-keskustelun kautta. Voit osallistua silloin keskusteluun kirjoittamalla tekstikenttään ja kun viestisi on valmis painat vain enter ja viesti näkyy kaikille.

Valintaikkuna voi näyttää erilaiselta eri laitteilla ja selaimilla, mutta on jokseenkin alla olevan näköinen.

Klikkaamalla käden kuvaa voit pyytää puheenvuoroa opettajalta.

Kun kameran tai mikrofonin päällä näkyy poikkiviiva se tarkoittaa, että ne ovat pois käytöstä sillä hetkellä. Saat ne käyttöön klikkaamalla kuvaketta, ellei järjestäjä ole poistanut mahdollisuutta käyttöön osallistujilta.