Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Ohjeet Zoomin käyttöön

Kuinka liityn Zoomiin?

Yhdistyksemme kokoukset ja luennot ovat siirtyneet yhä enenevässä määrin verkkoon, etäyhteydellä pidettäväksi. Osa järjestämistämme tapahtumista on pelkästään jäsenille mutta myös kaikille vapaasti katsottavia tapahtumia löytyy.

Olet nähnyt sivuillamme mielenkiintoisen tilaisuuden, joka järjestetään verkossa Zoomilla, mutta epäröit liittyä mukaan. Kuinka pääsen kirjautumaan ja kuinka toimin tapahtuman aikana?

Seuraavassa yksinkertaiset ohjeet liittymiseen:

Sähköpostiisi on tullut tilaisuuden järjestäjältä kutsu, jossa on linkki asianomaiseen tilaisuuteen. Tätä linkkiä klikkaamalla pääset liittymään tilaisuuteen.

Kun olet klikannut kutsua, avautuu seuraavan kuvan mukainen kysymys?

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Tähän voi vastata suoraan klikkaamalla kohtaa Avaa.

Yleinen käytäntö on, että tilaisuuden järjestäjä (host) päästää osallistujat mukaan tilaisuuteen, joten odottele rauhassa. Tässä vaiheessa on myös hyvä testata oman laitteen kameran ja mikrofonin toiminta (paina Test Computer Audio).

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Vaihtoehtoisesti, jos tilaisuus on esim. webinaari, Zoom saattaa myös kysyä sähköpostiosoitettasi ja nimeäsi tai pelkkää nimeäsi sisäänkirjautumisen aikana. Tai mukaan pääsee ilman mitään noista edellä mainituista.

Tapahtuman järjestäjä on merkinnyt kutsuun tilaisuuden alkamisajan mutta on hyvä liittyä mukaan jo aikaisemmin. Mikrofoni on hyvä pitää suljettuna (mute) ainakin aluksi. Webinaareissa kutsun lähettäjä useimmiten sulkee automaattisesti sekä kameran että mikrofonin yleensä koko tapahtuman ajaksi.

Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Ylläolevassa kuvassa olet jo mukana tapahtumassa. Järjestäjä on sulkenut oman kameransa, mutta mikrofoni on auki. Kuvakkeita klikkaamalla voit avata ja sulkea oman koneesi kameran ja mikrofonin tarpeen mukaan. Voit myös nähdä muut osallistujat (Participants) ja laittaa viestin Chatin kautta.

Kokouksesta poistutaan painamalla punaista luurin kuvaa.

Tapahtumiin voi liittyä mukaan myös tabletilla tai puhelimella. Niihin tulee ladata omat Zoom-sovellukset joko Google Playsta tai App Storesta.