Sukuset-jäsenlehti

Yhdistys on julkaissut Sukuset-jäsenlehteä vuodesta 1983 alkaen. Lehti on ensisijaisesti Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenlehti, mutta se sisältää yleisestikin historianharrastajia kiinnostavia artikkeleita. Sukusiin voivat kirjoittaa juttuja niin jäsenet kuin muutkin kirjoittajat. Lehden kirjoittajille ei makseta palkkioita.

Sukusten uusin, 29.01.2021 näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla julkaistu ja painetun lehden useimmille tilaajille 10.2.2021 postissa saapunut numero 1/2021 on lehden 103. numero. Painosmäärä on 650. Lehti ilmestyy nykyisellään kaksi kertaa vuodessa, seuraava numero ilmestyy lokakuussa 2021. Jäsenet voivat lukea lehden kaikkia ilmestyneitä numeroita näköispainoksina yhdistyksen verkkosivujen salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Painettu lehti ja digilehti ovat täysin samansisältöiset. Lehtien sisällysluettelot ovat julkisesti nähtävillä alla. Salasanalla suojatuilla verkkosivujemme jäsensivuilla on lisäksi sisällysluettelohakutoiminto, jolla voi etsiä lehtien artikkeleja kirjoittajan tai otsikon perusteella.

Sukuset-jäsenlehtiämme vuosien varrelta voi myös ostaa hintaan 5 €/kpl. Postitse tilattaessa hintaan lisätään toimituskulut. Joistakin lehden numeroista on kuitenkin jäljellä enää arkistokappaleet, joten tarkistathan ennen tilaustasi, onko lehteä saatavilla. Ota yhteyttä – Lahden seudun sukututkijat ry

Lehden numeron 1/2021 sivulla 5 on vuoden 2021 jäsenmaksulasku ja jäsen voi valita, maksaako hän jäsenmaksun 25 €, joka oikeuttaa lehden lukemiseen näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla vai 30 €, johon sisältyy painetun lehden lähettäminen postitettuna kotiin. Painetun lehden kustannukset ovat suuret, ja postimaksut vielä painokustannuksiakin suuremmat, ja digilehden tilaajien jäsenmaksu on siksi alempi. Digilehteä pääsee lukemaan keskimäärin kaksi viikkoa aikaisemmin kuin postissa tulevaa painettua lehteä. Lehtitoimikunnan hyväksyttyä taittajan tekemän vedoksen lehti laitetaan heti nähtäville jäsensivuille ja lähtee vasta sitten painotaloon, josta se postitetaan suoraan tilaajille.

Jos joku Sukuset-jäsenlehtemme artikkelin kirjoittaja ei halua tekstinsä näkyvän suojatussa yhteydessä salasanan takana olevilla, vain jäsentemme nähtävissä olevilla jäsensivuillamme, pyydämme häntä ottamaan yhteyttä yhdistyksemme puheenjohtajaan Riitta Kokko-Parikkaan, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi, niin juttu poistetaan sivustoltamme.

Juttu- ja uutisvinkkejä ottavat lehtitoimikunnan jäsenet mielihyvin vastaan. Seuraava Sukuset, numero 2/2021, ilmestyy lokakuussa 2021 ja siihen tarkoitettu aineisto pyydetään toimittamaan syyskuun puoleenväliin mennessä. 

Lehtitoimikunta 2021:

Päätoimittaja: Esa Yrjölä, esa.yrjola(at)kolumbus.fi

Taittaja: Anja Kallio, anja.kallio(at)phnet.fi

Lehtitoimikunnan jäsenet
Esa Yrjöläesa.yrjola(at)kolumbus.fi
Erkki Kiuruerkki.kiuru(at)phnet.fi
Riitta Kokko-Parikkariitta.kokko-parikka(at)phnet.fi
Leo Laakkoleo.laakko(at)gmail.com
Tuula Niskanent.niskanen423(at)gmail.com
Tarja Piitulainentarja.piitulainen(at)gmail.com
Risto Ruohonenristapruo49(at)outlook.com
Maaret Räsänenmaaretkr(at)gmail.com

Sukuset-jäsenlehtien sisällysluettelot

Sisällysluetteloiden hakuohjelma on tässä.