Sukuset-jäsenlehti

Yhdistys on julkaissut Sukuset-jäsenlehteä vuodesta 1983 alkaen. Lehti on ensisijaisesti Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenlehti, mutta se sisältää yleisestikin historianharrastajia kiinnostavia artikkeleita. Sukusiin voivat kirjoittaa juttuja niin jäsenet kuin muutkin kirjoittajat. Lehden kirjoittajille ei makseta palkkioita.

Sukusten uusin, painetun lehden useimmille tilaajille 7.10.2021 postissa saapunut numero 2/2021 on lehden 104. numero. Painosmäärä on 550. Lehti ilmestyy nykyisellään kaksi kertaa vuodessa, seuraava numero ilmestyy helmikuussa 2022. Jäsenet voivat lukea lehden kaikkia ilmestyneitä numeroita näköispainoksina yhdistyksen verkkosivujen salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Painettu lehti ja digilehti ovat täysin samansisältöiset. Lehtien sisällysluettelot ovat julkisesti nähtävillä alla. Salasanalla suojatuilla verkkosivujemme jäsensivuilla on lisäksi sisällysluettelohakutoiminto, jolla voi etsiä lehtien artikkeleja avainsanojen, otsikon tai kirjoittajan perusteella.

Sukuset-jäsenlehtiämme vuosien varrelta voi myös ostaa hintaan 5 €/kpl. Postitse tilattaessa hintaan lisätään toimituskulut. Joistakin lehden numeroista on kuitenkin jäljellä enää arkistokappaleet, joten tarkistathan ennen tilaustasi, onko lehteä saatavilla. Ota yhteyttä – Lahden seudun sukututkijat ry

Jäsenmaksulasku on lehden vuoden ensimmäisessä numerossa. Lehdessä 1/2021 oli vuoden 2021 jäsenmaksulasku ja jäsen sai valita, maksaako hän jäsenmaksun 25 €, joka oikeuttaa lehden lukemiseen näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla vai 30 €, johon sisältyy painetun lehden lähettäminen postitettuna kotiin. Painetun lehden kustannukset ovat suuret, ja postimaksut vielä painokustannuksiakin suuremmat, ja digilehden tilaajien jäsenmaksu on siksi alempi.

Jos joku Sukuset-jäsenlehtemme artikkelin kirjoittaja ei halua tekstinsä näkyvän suojatussa yhteydessä salasanan takana olevilla, vain jäsentemme nähtävissä olevilla jäsensivuillamme, pyydämme häntä ottamaan yhteyttä yhdistyksemme puheenjohtajaan Riitta Kokko-Parikkaan, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi, niin juttu poistetaan sivustoltamme.

Juttu- ja uutisvinkkejä ottavat lehtitoimikunnan jäsenet mielihyvin vastaan. Seuraava Sukuset, numero 1/2022, ilmestyy helmikuussa 2022 ja siihen tarkoitettu aineisto pyydetään toimittamaan lehtitoimikunnalle tammikuun puoleenväliin mennessä.

Lehtitoimikunta 2021:

Päätoimittaja: Esa Yrjölä, esa.yrjola(at)kolumbus.fi

Taittaja: Anja Kallio, anja.kallio(at)phnet.fi

Lehtitoimikunnan jäsenet
Esa Yrjöläesa.yrjola(at)kolumbus.fi
Erkki Kiuruerkki.kiuru(at)phnet.fi
Riitta Kokko-Parikkariitta.kokko-parikka(at)phnet.fi
Leo Laakkoleo.laakko(at)gmail.com
Tuula Niskanent.niskanen423(at)gmail.com
Tarja Piitulainentarja.piitulainen(at)gmail.com
Risto Ruohonenristapruo49(at)outlook.com
Maaret Räsänenmaaretkr(at)gmail.com

Sukuset-jäsenlehtien sisällysluettelot

Sisällysluetteloiden hakuohjelma on tässä.