Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Sukuset-jäsenlehti

Lehden taustatietoja

Yhdistys on julkaissut Sukuset-jäsenlehteä vuodesta 1983 alkaen. Vuodesta 2017 alkaen lehteä on tehty myös digiversiona (näköispainos PDF-tiedostona). Lehti on ensisijaisesti Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenlehti, mutta se sisältää yleisestikin historianharrastajia kiinnostavia artikkeleita. Sukusiin voivat kirjoittaa juttuja niin jäsenet kuin muutkin kirjoittajat. Lehden kirjoittajille ei makseta palkkioita.

Viimeisin numero

Sukusten uusin, painetun lehden useimmille tilaajille 21.2.2022 postissa saapunut numero 1/2022 on lehden 105. numero. Painosmäärä on tällä hetkellä 550. Sukuset painetaan lahtelaisessa M&P Painossa. Lehti ilmestyy nykyisellään kaksi kertaa vuodessa, seuraava numero ilmestyy syyskuussa 2022. Paino lähettää lehdet suoraan tilaajille. Painetun lehden 1/2022 tilanneiden osoitelista lähetettiin painoon 9.2.2022.

Lehti verkossa jäsensivuilla

Jäsenet voivat lukea lehden kaikkia ilmestyneitä numeroita myös näköispainoksina yhdistyksen verkkosivujen salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Vanhimmat lehden numerot on skannattu, uudemmat ovat PDF-muodossa. Painettu lehti ja digilehti ovat täysin samansisältöiset. Lehden sisältö ei ole julkisesti luettavissa verkossa eikä tule näkyviin esim. googlehauissa.

Sisällysluettelot ja tiedon haku

Linkki lehtien sisällysluetteloihin on nähtävillä alla. Salasanalla suojatuilla verkkosivujemme jäsensivuilla on lisäksi sisällysluettelohakutoiminto, jolla voi etsiä lehtien artikkeleja avainsanojen, otsikon tai kirjoittajan perusteella.

Vanhemmat numerot

Sukuset-jäsenlehtiämme vuosien varrelta voi myös ostaa hintaan 5 €/kpl. Postitse tilattaessa hintaan lisätään toimituskulut. Joistakin lehden numeroista on kuitenkin jäljellä enää yksittäisiä kappaleita.

Painettu lehti vai digilehti?

Jäsenmaksulasku on lähetetty jäsenistölle ryhmäsähköpostilla 31.1.2022 jäsentiedotteen 2/2022 yhteydessä.

Jäsenmaksu 25 € oikeuttaa lehden lukemiseen näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla, jäsenmaksuun 30 € sisältyy painettu lehti postissa painosta suoraan kotiin lähetettynä.

Painetun lehden kustannukset ovat suuret, ja postimaksut vielä painokustannuksiakin isommat, ja painetun lehden tilaajan jäsenmaksu on siksi korkeampi. Digilehden tilaajien määrä nousee jatkuvasti, nyt se on yli 40 % jäsenistä.

Artikkelien kirjoittaminen Sukuset-lehteemme

Juttu- ja uutisvinkkejä ottavat lehtitoimikunnan jäsenet mielihyvin vastaan.

Jos joku Sukuset-jäsenlehtemme artikkelin kirjoittaja ei halua tekstinsä näkyvän suojatussa yhteydessä salasanan takana olevilla, vain jäsentemme nähtävissä olevilla verkkosivujemme jäsensivuilla, pyydämme häntä ottamaan yhteyttä yhdistyksemme puheenjohtajaan Riitta Kokko-Parikkaan, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi, niin juttu poistetaan sivustoltamme.

Aineisto seuraavaan lehteen

Syyskuussa 2022 ilmestyvään lehden numeroon 2/2022 tarkoitettu aineisto pyydetään lähettämään päätoimittajalle tai jollekin muulle lehtitoimikunnan jäsenelle sähköpostilla elokuun puoleenväliin mennessä. Tekstien toivotaan olevan tekstitiedostona (esim. Word tai Open Office) ja kuvien jpg- tai png-muodossa.

Lehtitoimikunta 2022

Päätoimittaja: Riitta Kokko-Parikka, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi

Taittaja: Anja Kallio, anja.kallio(at)phnet.fi

Lehtitoimikunnan jäsenet
Riitta Kokko-Parikkariitta.kokko-parikka(at)phnet.fi
Erkki Kiuruerkki.kiuru(at)phnet.fi
Hannele Mononenrihamono(at)gmail.com
Tuula Niskanentniskanen423(at)gmail.com
Tarja Piitulainentarja.piitulainen(at)gmail.com
Risto Ruohonenristapruo49(at)outlook.com
Päivi Valtonenvaltonenps(at)gmail.com

Sukuset-jäsenlehtien sisällysluettelot

Sisällysluetteloiden hakuohjelma on tässä.

Muiden yhdistysten jäsenlehtiä