Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Sukuset-jäsenlehti

Lehden taustatietoja

Lahden seudun sukututkijat ry on julkaissut Sukuset-jäsenlehteä vuodesta 1983 alkaen. Vuodesta 2017 alkaen sitä on tehty myös digiversiona (näköispainos PDF-tiedostona), jota julkaistaan verkkosivujemme salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja syyskuussa. Sukuset on ensisijaisesti Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenlehti, mutta se sisältää yleisestikin historianharrastajia kiinnostavia artikkeleita. Siihen voivat kirjoittaa juttuja niin jäsenet kuin muutkin kirjoittajat. Lehden kirjoittajille ei makseta palkkioita.

Viimeisin numero

Sukusten viimeisin, 8.9.2023 näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla julkaistu 68-sivuinen numero 2/2023 on lehden 108. numero. Fyysisen lehden painaminen ja postittaminen vie aina pidemmän ajan, tilaajille lehti saapuu postissa syyskuun 2023 aikana. Sukuset painetaan lahtelaisessa M&P Painossa. Seuraava lehti 1/2024 ilmestyy maaliskuussa 2024. Aineiston jättöaika vuoden 2024 ensimmäiseen numeroon päättyy helmikuun puolivälissä.

Lehti verkossa jäsensivuilla

Jäsenet voivat lukea lehden kaikkia ilmestyneitä numeroita näköispainoksina yhdistyksen verkkosivujen salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Vanhimmat lehden numerot on skannattu, uudemmat ovat PDF-muodossa. Painettu lehti ja digilehti ovat täysin samansisältöiset. Lehden sisältö ei ole julkisesti luettavissa verkossa eikä tule näkyviin esim. googlehauissa.

Sisällysluettelot ja tiedon haku

Linkki lehtien sisällysluetteloihin on nähtävillä alempana tällä sivulla. Salasanalla suojatuilla verkkosivujemme jäsensivuilla on lisäksi sisällysluettelohakutoiminto, jolla voi etsiä lehtien artikkeleja avainsanojen, otsikon tai kirjoittajan perusteella.

Vanhemmat numerot

Sukuset-jäsenlehtiämme vuosien varrelta voi myös ostaa hintaan 5 €/kpl. Postitse tilattaessa hintaan lisätään toimituskulut. Joistakin lehden numeroista on kuitenkin jäljellä enää yksittäisiä kappaleita.

Painettu lehti vai digilehti?

Jäsenmaksulasku on lähetetty jäsenistölle ryhmäsähköpostilla 31.1.2023 jäsentiedotteen 2/2023 yhteydessä.

Jäsenmaksu 25 € oikeuttaa lehden lukemiseen näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla, jäsenmaksuun 30 € sisältyy painettu lehti postissa painosta suoraan kotiin lähetettynä.

Jäsenmaksun 30 € viimeistään eräpäivänä 28.2.2023 maksaneet saivat lehden postitettuna kotiin. Postituslista lähetettiin painoon heti eräpäivän jälkeen. Näin ollen 30 €:n jäsenmaksulaskun myöhässä maksaville lehden numero 1/2023 lähetetään erikseen postissa vain lisämaksusta.

Painetun lehden kustannukset ovat suuret. Postimaksut ovat suuremmat kuin painokulut ja painetun ja postitettavan lehden tilaajan jäsenmaksu on siksi korkeampi. Vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneista 48 % on valinnut digilehden. Painetun lehden tilaajien jatkuvasti vähetessä painosmäärä on 510 kpl numerosta 2/2023 alkaen.

Artikkelien kirjoittaminen Sukuset-lehteemme

Yhdistyksemme ottaa Sukuset-lehteen mielihyvin vastaan artikkeleita ja juttuvinkkejä.

Jos joku Sukuset-jäsenlehtemme artikkelin kirjoittaja ei halua tekstinsä näkyvän suojatussa yhteydessä salasanan takana olevilla, vain jäsentemme nähtävissä olevilla verkkosivujemme jäsensivuilla, pyydämme lähettämään viestin yhteydenottolomakkeellamme Ota yhteyttä – Lahden seudun sukututkijat ry niin juttu poistetaan sivustoltamme.

Aineisto seuraavaan lehteen

Maaliskuussa 2024 ilmestyvään lehteen 1/2024 tarkoitettu aineisto pyydetään lähettämään helmikuun 2024 puoliväliin mennessä sähköpostiosoitteeseen sukuset@lahdenseudunsukututkijat.com Tekstit lähetetään tekstitiedostona (esim. Word tai Open Office) ja kuvat jpg- tai png-muodossa.

Lehtitoimikunta 2023

Päätoimittaja: Riitta Kokko-Parikka [riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi] 22.8.2023 asti

Lehtitoimikunnan jäsenet: Pauli Helén [phelen(at)kolumbus.fi] ja Päivi Valtonen [valtonenps(at)gmail.com]

Taittaja: Anja Kallio

Sukuset-jäsenlehtien sisällysluettelot

Sisällysluetteloiden hakuohjelma on tässä.

Sukuset-lehden numeron 1/2023 kansikuvassa on Lahden seudun sukututkijat ry:n retkiryhmä Helsingissä 12.1.2023 Hotel Katajanokan vankilakierroksella.

Muiden yhdistysten jäsenlehtiä