Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Sukuset-jäsenlehti

Lehden taustatietoja

Yhdistys on julkaissut Sukuset-jäsenlehteä vuodesta 1983 alkaen. Vuodesta 2017 alkaen lehteä on tehty myös digiversiona (näköispainos PDF-tiedostona). Lehti on ensisijaisesti Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenlehti, mutta se sisältää yleisestikin historianharrastajia kiinnostavia artikkeleita. Sukusiin voivat kirjoittaa juttuja niin jäsenet kuin muutkin kirjoittajat. Lehden kirjoittajille ei makseta palkkioita.

Viimeisin numero

Sukusten uusin, painetun lehden tilaajille 16.9.2022 alkaen postissa saapunut numero 2/2022 on lehden 106. numero. Painosmäärä on tällä hetkellä 550. Sukuset painetaan lahtelaisessa M&P Painossa. Lehti ilmestyy nykyisellään kaksi kertaa vuodessa, seuraava numero ilmestyy maaliskuussa 2023. Paino lähettää lehdet suoraan tilaajille.

Lehti verkossa jäsensivuilla

Jäsenet voivat lukea lehden kaikkia ilmestyneitä numeroita myös näköispainoksina yhdistyksen verkkosivujen salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Vanhimmat lehden numerot on skannattu, uudemmat ovat PDF-muodossa. Painettu lehti ja digilehti ovat täysin samansisältöiset. Lehden sisältö ei ole julkisesti luettavissa verkossa eikä tule näkyviin esim. googlehauissa.

Sisällysluettelot ja tiedon haku

Linkki lehtien sisällysluetteloihin on nähtävillä alempana tällä sivulla. Salasanalla suojatuilla verkkosivujemme jäsensivuilla on lisäksi sisällysluettelohakutoiminto, jolla voi etsiä lehtien artikkeleja avainsanojen, otsikon tai kirjoittajan perusteella.

Vanhemmat numerot

Sukuset-jäsenlehtiämme vuosien varrelta voi myös ostaa hintaan 5 €/kpl. Postitse tilattaessa hintaan lisätään toimituskulut. Joistakin lehden numeroista on kuitenkin jäljellä enää yksittäisiä kappaleita.

Painettu lehti vai digilehti?

Jäsenmaksulasku on lähetetty jäsenistölle ryhmäsähköpostilla 31.1.2022 jäsentiedotteen 2/2022 yhteydessä.

Jäsenmaksu 25 € oikeuttaa lehden lukemiseen näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla, jäsenmaksuun 30 € sisältyy painettu lehti postissa painosta suoraan kotiin lähetettynä.

Painetun lehden kustannukset ovat suuret. Postimaksut ovat lähes samankokoiset kuin painokulut ja painetun lehden tilaajan jäsenmaksu on siksi korkeampi. Digilehden tilaajien määrä nousee jatkuvasti, nyt se on yli 40 % jäsenistä.

Artikkelien kirjoittaminen Sukuset-lehteemme

Juttu- ja uutisvinkkejä ottavat lehtitoimikunnan jäsenet mielihyvin vastaan.

Jos joku Sukuset-jäsenlehtemme artikkelin kirjoittaja ei halua tekstinsä näkyvän suojatussa yhteydessä salasanan takana olevilla, vain jäsentemme nähtävissä olevilla verkkosivujemme jäsensivuilla, pyydämme häntä ottamaan yhteyttä yhdistyksemme puheenjohtajaan Riitta Kokko-Parikkaan, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi, niin juttu poistetaan sivustoltamme.

Aineisto seuraavaan lehteen

Maaliskuussa 2023 ilmestyvään lehden numeroon 1/2023 tarkoitettu aineisto pyydetään lähettämään päätoimittajalle tai jollekin muulle lehtitoimikunnan jäsenelle sähköpostilla helmikuun puoleenväliin mennessä. Tekstien toivotaan olevan tekstitiedostona (esim. Word tai Open Office) ja kuvien jpg- tai png-muodossa.

Lehtitoimikunta 2023

Päätoimittaja: Riitta Kokko-Parikka, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi

Taittaja: Anja Kallio, anja.kallio(at)phnet.fi

Lehtitoimikunnan jäsenet
Riitta Kokko-Parikkariitta.kokko-parikka(at)phnet.fi
Pauli Helénphelen(at)kolumbus.fi
Erkki Kiuruerkki.kiuru(at)phnet.fi
Päivi Valtonenvaltonenps(at)gmail.com

Sukuset-jäsenlehtien sisällysluettelot

Sisällysluetteloiden hakuohjelma on tässä.

Sukuset-lehden numeron 2/2022 kansikuvassa on Lahden seudun sukututkijat ry:n retkiryhmä Asikkalan Urajärven kartanossa 20.5.2022.

Muiden yhdistysten jäsenlehtiä