Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Sukuset-jäsenlehti

Lehden taustatietoja

Yhdistys on julkaissut Sukuset-jäsenlehteä vuodesta 1983 alkaen. Vuodesta 2017 alkaen lehteä on tehty myös digiversiona (näköispainos PDF-tiedostona). Lehti on ensisijaisesti Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenlehti, mutta se sisältää yleisestikin historianharrastajia kiinnostavia artikkeleita. Sukusiin voivat kirjoittaa juttuja niin jäsenet kuin muutkin kirjoittajat. Lehden kirjoittajille ei makseta palkkioita.

Viimeisin numero

Sukusten uusin, 2.3.2023 näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla julkaistu numero 1/2023 on lehden 107. numero. Fyysisen lehden painaminen ja postittaminen vie aina pidemmän ajan, useimmille tilaajille lehti saapui postissa 20.3.2023. Painosmäärä on tällä hetkellä 530. Sukuset painetaan lahtelaisessa M&P Painossa. Lehti ilmestyy nykyisin kaksi kertaa vuodessa, seuraava numero ilmestyy syyskuussa 2023.

Lehti verkossa jäsensivuilla

Jäsenet voivat lukea lehden kaikkia ilmestyneitä numeroita näköispainoksina yhdistyksen verkkosivujen salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Vanhimmat lehden numerot on skannattu, uudemmat ovat PDF-muodossa. Painettu lehti ja digilehti ovat täysin samansisältöiset. Lehden sisältö ei ole julkisesti luettavissa verkossa eikä tule näkyviin esim. googlehauissa.

Sisällysluettelot ja tiedon haku

Linkki lehtien sisällysluetteloihin on nähtävillä alempana tällä sivulla. Salasanalla suojatuilla verkkosivujemme jäsensivuilla on lisäksi sisällysluettelohakutoiminto, jolla voi etsiä lehtien artikkeleja avainsanojen, otsikon tai kirjoittajan perusteella.

Vanhemmat numerot

Sukuset-jäsenlehtiämme vuosien varrelta voi myös ostaa hintaan 5 €/kpl. Postitse tilattaessa hintaan lisätään toimituskulut. Joistakin lehden numeroista on kuitenkin jäljellä enää yksittäisiä kappaleita.

Painettu lehti vai digilehti?

Jäsenmaksulasku on lähetetty jäsenistölle ryhmäsähköpostilla 31.1.2023 jäsentiedotteen 2/2023 yhteydessä.

Jäsenmaksu 25 € oikeuttaa lehden lukemiseen näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla, jäsenmaksuun 30 € sisältyy painettu lehti postissa painosta suoraan kotiin lähetettynä.

Jäsenmaksun 30 € viimeistään eräpäivänä 28.2.2023 maksaneet saivat lehden postitettuna kotiin. Postituslista lähetettiin painoon heti eräpäivän jälkeen. Näin ollen 30 €:n jäsenmaksulaskun myöhässä maksaville lehden numero 1/2023 lähetetään erikseen postissa vain lisämaksusta.

Painetun lehden kustannukset ovat suuret. Postimaksut ovat suuremmat kuin painokulut ja painetun ja postitettavan lehden tilaajan jäsenmaksu on siksi korkeampi. Digilehden tilaajien määrä nousee jatkuvasti, nyt se on noin 47 % jäsenistä.

Artikkelien kirjoittaminen Sukuset-lehteemme

Juttu- ja uutisvinkkejä ottavat lehtitoimikunnan jäsenet mielihyvin vastaan.

Jos joku Sukuset-jäsenlehtemme artikkelin kirjoittaja ei halua tekstinsä näkyvän suojatussa yhteydessä salasanan takana olevilla, vain jäsentemme nähtävissä olevilla verkkosivujemme jäsensivuilla, pyydämme häntä ottamaan yhteyttä yhdistyksemme puheenjohtajaan Riitta Kokko-Parikkaan, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi, niin juttu poistetaan sivustoltamme.

Aineisto seuraavaan lehteen

Syyskuussa 2023 ilmestyvään lehden numeroon 2/2023 tarkoitettu aineisto pyydetään lähettämään päätoimittajalle tai jollekin muulle lehtitoimikunnan jäsenelle sähköpostilla elokuun puoleenväliin mennessä. Tekstien toivotaan olevan tekstitiedostona (esim. Word tai Open Office) ja kuvien jpg- tai png-muodossa.

Lehtitoimikunta 2023

Päätoimittaja: Riitta Kokko-Parikka, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi

Taittaja: Anja Kallio, anja.kallio(at)phnet.fi

Lehtitoimikunnan jäsenet
Riitta Kokko-Parikkariitta.kokko-parikka(at)phnet.fi
Pauli Helénphelen(at)kolumbus.fi
Erkki Kiuruerkki.kiuru(at)phnet.fi
Päivi Valtonenvaltonenps(at)gmail.com

Sukuset-jäsenlehtien sisällysluettelot

Sisällysluetteloiden hakuohjelma on tässä.

Sukuset-lehden numeron 1/2023 kansikuvassa on Lahden seudun sukututkijat ry:n retkiryhmä Helsingissä 12.1.2023 Hotel Katajanokan vankilakierroksella.

Muiden yhdistysten jäsenlehtiä