Tapahtumakalenterin käyttöohjeita

Tapahtumakalenterista saa pikasilmäyksen tulevista (ja menneistä) yhdistyksen tapahtumista. Lisäksi jokaisesta tapahtumasta saa tarkemmat tiedot.

Tapahtumakalenteri avautuu ylävalikosta näpäyttämällä hiirellä tekstiä Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterin avaus ylävalikosta

Yllä olevassa kuvassa näkyy tapahtumia väritettynä erilaisin taustavärein. Nämä taustavärit sitovat yhteen erityyppiset tapahtumat eli kategoriat. Esimerkiksi yllä oleva Kesäteatteriretki ja Kesäretki ovat molemmat Retket-kategorian tapahtumia.

Tapahtumakalenterin selaus

Tapahtumakalenteri avautuu kuluvan kuukauden kohdalta, mutta kalenteria voi myös selailla eteen- ja taaksepäin viikonpäivien yläpuolella olevilla painikkeilla.  Kuvassa << heinäkuu selaa taaksepäin eli edelliseen kuukauteen ja syyskuu >> selaa eteenpäin eli seuraavaan kuukauteen (katso ylhäällä olevasta kuvasta).

Nopein tapa siirtyä tiettyyn vuoteen ja kuukauteen on oikeassa yläkulmassa painikkeessa, joka on nimetty tekstillä TAPAHTUMAT KOHTEESSA. Tuon tekstin alla näkyy sen hetkinen vuosi ja kuukausi. Näpäyttämällä tätä, avautuu ikkuna, josta voi helposti ja nopeasti siirtyä tietyn vuoden tiettyyn kuukauteen.

Kuukauden tapahtumien katselu

Kuukausinäkymässä on nähtävissä yhden kuukauden tapahtumat. Tapahtumasta näkyy aluksi vain otsikko, mutta viemällä hiiren otsikon päälle, saa näkyviin avautuvaan ponnahdusikkunaan myös tapahtumatekstin alkuosan.

Tapahtuman kaikki tiedot

Katso yllä olevaa kuvaa. Voit myös katsoa tapahtuman kaikki tiedot sisältämää sivua kaksoisnäpäyttämällä avoinna olevan tapahtuman tekstiosaa hiirellä (ei siis avautunutta ponnahdusikkunaa). Jos et ole paljoakaan käyttänyt kaksoisnäpäytystä, niin siinä hiiri pidetään aivan paikoillaan ja näpäytetään hiiren vasemmalla painikkeella nopeasti kaksi kertaa.

Tapahtumakalenteri jää “alle” ja sen päälle tulee kalenteritapahtumaikkuna, jossa on kaikki yhden kalenteritapahtuman tiedot:

Jos sitten haluat takaisin tapahtumakalenteriin, näpäytä ylävalikon Tapahtumakalenteri-valikkoa.