Jäsenasioita

Uuden jäsenen paketti

Uudet jäsenet Liity jäseneksi saavat jäsenpaketin osallistuessaan ensimmäisen kerran yhdistyksemme tapahtumaan. Muistathan pyytää ensimmäistä kertaa tapahtumaamme saapuessasi paketin, johon kuuluu Sukuset-jäsenlehtemme, täytettävät 12:n ja neljän sukupolven esivanhempien taulut, perheryhmälomakkeen, esitteemme Miten aloitan sukututkimuksen ja Miten aloitan geneettisen sukututkimuksen, yleisesitteemme sekä oman kirjanmerkkimme. Postitse lähetettäessä veloitetaan postimaksu 7 €. Pakettia on jaettu uusille jäsenille vuodesta 1993 alkaen.

Jäsenpaketin sisältöä

Jäsensivut ja salasana

Verkkosivuillamme on suojatut, vain jäsenille tarkoitetut jäsensivut, joille pääsee salasanalla. Saat jäsensivujen salasanan sähköpostilla liityttyäsi yhdistyksemme jäseneksi.

Jäsensivuille kirjautuminen

Jäsensivumme sisältävät:

  • luentomateriaaleja
  • vain jäsenille tarkoitettuja tietolähteitä
  • kaikki Sukuset-jäsenlehdet lehden koko ilmestymisajalta eli vuodesta 1983 lähtien näköispainoksina
  • mahdollisuuden tallentaa tai muuttaa Lahden seudun sukututkijat ry:n sähköisen sukututkijaluettelon tietoja omien tietojen osalta
  • jäsenartikkeleita
  • syys- ja vuosikokousaineistot
  • luettelon ilmaiskirjoista, joita jäsenet voivat ottaa toimitilojemme ilmaiskirjojen hyllystä max 5 teosta/jäsen
  • lähetetyt jäsentiedotteet
  • rekisteriselosteen
  • kirjastomme kirjojen ja lainojen päivityssivuston (pääsy vain ylläpitäjillä)

Jäsensivujen salasanan ilmoitus ja jäsenmaksut

Jäsensivujen salasana on ilmoitettu vuoden 2020 jäsenmaksun maksaneille sähköpostilla 03.04.2020. Uusille jäsenille se annetaan liittymisen yhteydessä. Jäsensivujen salasana tullaan vaihtamaan seuraavan kerran keväällä 2021 jäsenmaksulaskujen eräännyttyä ja se ilmoitetaan silloin kaikille vuoden 2021 jäsenmaksun maksaneille.

Mikäli salasana on päässyt hukkumaan tai unohtumaan, jäsenet voivat tiedustella sitä puheenjohtajalta Riitta Kokko-Parikalta, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi.

Vuonna 2021 jäsenmaksu on 30 € niille, jotka haluavat Sukuset-jäsenlehden numerosta 2/2021 alkaen postitettuna kotiin ja 25 € niille, jotka haluavat lukea lehteä vain näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla. Jäsenmaksulaskut, joista voi siis valita maksettavaksi joko 30:n tai 25 €:n jäsenmaksun, tulevat olemaan Sukuset-lehden vuoden 2021 ensimmäisen numeron sivuilla eli jäsenmaksun maksuohjeet ovat nähtävillä sekä fyysisessä lehdessä että näköislehdessä.

Sukuset-jäsenlehti

Kaikki kumman tahansa jäsenmaksuvaihtoehdon valinneet jäsenemme voivat lukea vuodesta 1983 alkaen ilmestyneen Sukuset-jäsenlehtemme kaikkia numeroita näköispainoksina verkkosivujemme jäsensivuilla. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä Sukuset-jäsenlehti postitetaan lehden numerosta 2/2021 alkaen vain niille jäsenille, jotka ovat maksaneet kahdesta maksuvaihtoehdosta korkeamman eli 30 €:n jäsenmaksun. Digilehden tilaajille ilmoitetaan sähköpostilla heti kun lehti on luettavissa jäsensivuillamme.

Osallistuminen koulutus- ja teemapäiviimme

Pääosa koulutustilaisuuksistamme ja teemapäivistämme on jäsenillemme maksuttomia. Ei-jäseniltä peritään osallistumismaksu. Myös DNA-iltamme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, mutta muutaman osallistumiskerran jälkeen suosittelemme liittymistä jäseneksi. Geni-työpajamme on tarkoitettu jäsenillemme. Tapahtumissamme, joiden yhteydessä järjestämme ruokailun, jäsentemme mahdolliset laktoosittomat ja gluteenittomat ruokavaliot huomioidaan. Muita ruokarajoitteita ei valitettavasti pystytä huomioimaan.

Käytämme toimitiloissamme järjestämissämme tapahtumissa rintapielessä nimikylttejä, jotta opimme tuntemaan toisemme nimeltä helpommin ja nopeammin. Ensimmäistä kertaa tapahtumaamme tuleva saa hakaneulalla ja klipsillä varustetun muovisen nimikyltin. Siinä olevaan lappuseen kirjoitetaan mustalla tussilla selvästi etu- ja sukunimi. Tapahtumasta lähdettäessä nimikyltti kiinnitetään odottamaan seuraavaa osallistumiskertaa tarkoitukseen varattuun sermiin.

Jäsentietojen muutos

Jos jäsentietosi (sähköposti- tai postiosoitteesi, puhelinumerosi tai sukunimesi) muuttuvat, käytä muutosilmoituksen tekemiseen Jäsentietojen muutos -lomaketta.

Huomioithan, että jos et ilmoita muuttuneita yhteystietojasi, sinua ei pystytä tavoittamaan etkä näin ollen välttämättä saa enää kaikkia jäsenetujasi kuten esim. Sukuset-lehteä tai jäsentiedotteita.