Yleisiä jäsenasioita

Yhdistyksemme jäseneksi liittyneelle lähetetään sähköpostilla infoviesti, jossa on mm. jäsenmaksun maksamisen ohjeet, jäsensivujen salasana ja tulevien tapahtumien luettelo.

Uuden jäsenen paketti

Uudet jäsenet Jäseneksi liittyminen (lahdenseudunsukututkijat.com) saavat jäsenpaketin osallistuessaan ensimmäisen kerran yhdistyksemme tapahtumaan tai noutamalla sen toimitiloistamme sopimuksen mukaan. Muistathan pyytää paketin, johon kuuluu Sukuset-jäsenlehtemme, täytettävät 12:n ja neljän sukupolven esivanhempien taulut, perheryhmälomake, esitteemme Miten aloitan sukututkimuksen ja Miten aloitan geneettisen sukututkimuksen, yleisesitteemme sekä oma kirjanmerkkimme. Mikäli paketin haluaa postitettuna kotiin, veloitamme postimaksun. Suomeen lähetettävien jäsenpakettien postimaksu on 7,40 €. Jäsenpaketin postimaksun voi maksaa samalla kertaa kun maksaa jäsenmaksun eli molemmat yhteensä joko 32,40 € tai 37,40 € riippuen siitä, valitseeko 25 €:n jäsenmaksun (jäsenlehteä näköispainoksena lukevalle) vai 30 €:n jäsenmaksun. (jäsenlehti postitettuna kotiin). Uuden jäsenen pakettia on jaettu vuodesta 1993 alkaen.

Jäsenpaketin sisältöä

Jäsensivut ja salasana

Verkkosivuillamme on suojatut, vain jäsenille tarkoitetut jäsensivut, joille pääsee salasanalla. Uusi jäsen saa jäsensivujen salasanan sähköpostilla liityttyään yhdistyksemme jäseneksi.

Jäsensivuille kirjautuminen

Jäsensivumme sisältävät:

  • luentomateriaaleja
  • vain jäsenille tarkoitettuja tietolähteitä
  • kaikki Sukuset-jäsenlehdet lehden koko ilmestymisajalta eli vuodesta 1983 lähtien näköispainoksina sekä sisällysluettelohakutoiminnon
  • mahdollisuuden tallentaa tai muuttaa Lahden seudun sukututkijat ry:n sähköisen sukututkijaluettelon tietoja omien tietojen osalta
  • jäsenartikkeleita
  • syys- ja vuosikokousaineistot
  • lähetetyt jäsentiedotteet

Jäsensivujen salasanan ilmoitus ja jäsenmaksut

Jäsensivujen salasana on ilmoitettu vuoden 2021 jäsenmaksun maksaneille sähköpostilla 17.3. tai 20.3.2021 riippuen sukunimen aakkostuksesta. Uusille jäsenille salasana annetaan yhdistykseen liittymisen yhteydessä. Salasanaa vaihdetaan aika ajoin. Jäsenmaksunsa myöhässä maksaville se ilmoitetaan maksun saavuttua yhdistyksen pankkitilille. Jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiin pääsee osallistumaan, kun jäsenmaksu on maksettu.

Mikäli salasana on päässyt hukkumaan tai unohtumaan, jäsenet voivat tiedustella sitä puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikalta, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi.

Vuonna 2021 sekä myös vuonna 2022 jäsenmaksu on 25 € niille, jotka haluavat lukea Sukuset-jäsenlehteä näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla ja 30 € niille, jotka haluavat fyysisen Sukuset-jäsenlehden numerosta 2/2021 alkaen postitettuna kotiin. Ulkomailla asuville jäsenille jäsenmaksu on 25 €, jolla voi lukea Sukuset-jäsenlehteä näköispainoksena verkkosivujemme jäsensivuilla.

Sukuset-jäsenlehti

Kaikki kumman tahansa jäsenmaksuvaihtoehdon valinneet jäsenemme voivat lukea vuodesta 1983 alkaen ilmestyneen Sukuset-jäsenlehtemme kaikkia numeroita näköispainoksina verkkosivujemme jäsensivuilla. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Sukuset-jäsenlehden saavat postissa vain ne jäsenet, jotka ovat maksaneet kahdesta maksuvaihtoehdosta 30 €:n jäsenmaksun. Digilehden tilaajille ilmoitetaan sähköpostilla heti kun lehti on luettavissa jäsensivuillamme.

Osallistuminen koulutus- ja teemapäiviimme

Lähes kaikki esitelmä- ja koulutustilaisuutemme sekä teemapäivämme on tarkoitettu jäsenillemme ja ne ovat yleensä maksuttomia. DNA-iltamme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, mutta muutaman osallistumiskerran jälkeen suosittelemme liittymistä jäseneksi. Geni-työpajamme on tarkoitettu jäsenillemme. Fyysisissä tapahtumissamme, joiden yhteydessä järjestämme ruokailun, jäsentemme mahdolliset laktoosittomat ja gluteenittomat ruokavaliot huomioidaan. Muita ruokarajoitteita ei valitettavasti pystytä huomioimaan.

Käytämme toimitiloissamme järjestämissämme tapahtumissa rintapielessä nimikylttejä, jotta opimme tuntemaan toisemme nimeltä helpommin ja nopeammin. Ensimmäistä kertaa tapahtumaamme tuleva saa hakaneulalla ja klipsillä varustetun muovisen nimikyltin. Siinä olevaan lappuseen kirjoitetaan mustalla tussilla selvästi etu- ja sukunimi. Tapahtumasta lähdettäessä nimikyltti kiinnitetään odottamaan seuraavaa osallistumiskertaa tarkoitukseen varattuun sermiin.

Jäsentietojen muutos

Jos jäsentietosi (sähköposti- tai postiosoitteesi, puhelinumerosi tai sukunimesi) muuttuvat, käytä muutosilmoituksen tekemiseen Jäsentietojen muutos -lomaketta.

Huomioithan, että jos et ilmoita muuttuneita yhteystietojasi, sinua ei pystytä tavoittamaan etkä näin ollen välttämättä saa enää kaikkia jäsenetujasi kuten esim. Sukuset-lehteä tai jäsentiedotteita.