Jäsenasioita

Uuden jäsenen paketti

Uudet jäsenet saavat liittymisen yhteydessä Liity jäseneksi jäsenpaketin. Se sisältää Sukuset-jäsenlehtemme uusimman numeron, täytettävät 12:n ja neljän sukupolven esivanhempien taulut, perheryhmälomakkeen, esitteemme Miten aloitan sukututkimuksen ja Miten aloitan geneettisen sukututkimuksen, yleisesitteemme sekä oman kirjanmerkkimme. Tapahtumissa liittyvä saa paketin paikan päällä. Netissä liittyvä saa paketin pääsääntöisesti seuraavassa tapahtumassa, johon hän osallistuu. Se voidaan lähettää myös postissa. Ilmoitathan netissä liittyessäsi, miten haluat saada jäsenpakettisi. Pakettia on jaettu uusille jäsenille vuodesta 1993 alkaen.

Jäsenpaketin sisältöä

Jäsensivut ja salasana

Verkkosivuillamme on suojatut, vain jäsenille tarkoitetut jäsensivut, joille pääsee salasanalla.

Jäsensivuille kirjautuminen

Jäsensivumme sisältävät:

  • luentomateriaaleja
  • vain jäsenille tarkoitettuja tietolähteitä
  • kaikki Sukuset-jäsenlehdet lehden koko ilmestymisajalta eli vuodesta 1983 lähtien näköispainoksina
  • mahdollisuuden tallentaa tai muuttaa Lahden seudun sukututkijat ry:n sähköisen sukututkijaluettelon tietoja omien tietojen osalta
  • jäsenartikkeleita
  • syys- ja vuosikokousaineistot
  • luettelon ilmaiskirjoista, joita jäsenet voivat ottaa toimitilojemme ilmaiskirjojen hyllystä max 5 teosta/jäsen
  • lähetetyt jäsentiedotteet
  • rekisteriselosteen
  • kirjastomme kirjojen ja lainojen päivityssivuston (pääsy vain ylläpitäjillä)

Jäsensivujen salasanan ilmoitus

Jäsensivujen salasana on ilmoitettu vuoden 2020 jäsenmaksun maksaneille sähköpostilla 03.04.2020. Sen jälkeen vuoden 2020 jäsenmaksun maksaneille se lähetetään erikseen sähköpostilla ja uusille jäsenille se annetaan liittymisen yhteydessä.

Mikäli salasana on päässyt hukkumaan tai unohtumaan, jäsenet voivat tiedustella sitä puheenjohtajalta Riitta Kokko-Parikalta, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi. Jäsensivujen salasana tullaan vaihtamaan seuraavan kerran keväällä 2021 jäsenmaksulaskujen eräännyttyä ja se ilmoitetaan silloin kaikille vuoden 2021 jäsenmaksun maksaneille.

Sukuset-jäsenlehti

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä Sukuset-jäsenlehti postitetaan niille jäsenille, jotka haluavat lukea lehteä fyysisenä. Jäsenet voivat lukea lehden kaikkia ilmestyneitä numeroita myös näköispainoksina yhdistyksen verkkosivujen jäsensivuilla.

Mikäli haluat lukea lehteä vain näköispainoksena, etkä halua sitä postitettuna kotiin, ilmoita asiasta postitusrekisteriä hoitavalle Heidi Hoppille, heidih202(at)gmail.com. Yhdistyksen jäsenille lehti/numero on jäsenetu, muille sitä myydään hintaan 5 €/lehti.

Osallistuminen koulutus- ja teemapäiviimme

Pääosa koulutustilaisuuksistamme ja teemapäivistämme on jäsenillemme maksuttomia. Ei-jäseniltä peritään osallistumismaksu. Myös DNA-iltamme ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, mutta muutaman osallistumiskerran jälkeen suosittelemme liittymistä jäseneksi. Geni-työpajamme on tarkoitettu jäsenillemme. Tapahtumissamme, joiden yhteydessä järjestämme ruokailun, jäsentemme mahdolliset laktoosittomat ja gluteenittomat ruokavaliot huomioidaan. Muita ruokarajoitteita ei valitettavasti pystytä huomioimaan.

Käytämme toimitiloissamme järjestämissämme tapahtumissa rintapielessä nimikylttejä, jotta opimme tuntemaan toisemme nimeltä helpommin ja nopeammin. Ensimmäistä kertaa tapahtumaamme tuleva saa hakaneulalla ja klipsillä varustetun muovisen nimikyltin. Siinä olevaan lappuseen kirjoitetaan mustalla tussilla selvästi etu- ja sukunimi. Tapahtumasta lähdettäessä nimikyltti kiinnitetään odottamaan seuraavaa osallistumiskertaa tarkoitukseen varattuun sermiin.

Jäsentietojen muutos

Jos jäsentietosi (sähköposti- tai postiosoitteesi, puhelinumerosi tai sukunimesi) muuttuvat, käytä muutosilmoituksen tekemiseen Jäsentietojen muutos -lomaketta.

Huomioithan, että jos et ilmoita muuttuneita yhteystietojasi, sinua ei pystytä tavoittamaan etkä näin ollen välttämättä saa enää kaikkia jäsenetujasi kuten esim. Sukuset-lehteä tai jäsentiedotteita.