Lahden seudun sukututkijat ry – etusivu

Lahden seudun sukututkijat ry on perustettu vuonna 1979 yhdistämään Lahden ja lähiseutujen sukututkijoita. Jäsenmäärä 30.11.2018 on 414. Vuoden 2017 lopussa jäsenmäärä oli 337 ja vuoden 2016 lopussa 281.

Yhdistyksellä ei ole palkattuja työntekijöitä, vaan toiminta järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin.


Kuukausitapaamiset

Yhdistys järjestää kuukausitapaamisia, joissa kuullaan aina esitelmä jostain sukututkijoita kiinnostavasta aiheesta. Kuukausitapaamisia järjestetään kuukauden kolmantena maanantaina kello 17:30 alkaen toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A,  15200 Lahti.

Kuukausitapaamisia ei ole kesäkuukausina eikä joulukuussa. Tulevien kuukausitapaamisten aiheet ja päivämäärät näkyvät vasemmalla olevasta valikkopalkista kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA.

Jo pidetyistä kuukausitapahtumista löytyy tietoa valikkopalkin kohdasta UUTISIA tai kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla Kuukausitapaamiset.


Kirjastomme

Yhdistyksellämme on laaja kirjasto, joka on jäsenten käytettävissä. Kirjastoon pääsee tutustumaan kuukausitapaamisiltoina kello 16:30 tai sopimuksen mukaan.


DNA-piiri

Yhdistyksessä toimii vireä DNA-piiri, jonka tarkoituksena on edistää geneettistä sukututkimusta. Piiriin pääsevät myös ne, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä. Muutaman ensimmäisen käyntikerran jälkeen liittyminen yhdistyksen jäseneksi on kuitenkin toivottavaa. Piirin vetäjinä toimivat Antero Pärssinen ja Erkki Kiuru. DNA-piiri kokoontuu toimitiloissamme kaksi kertaa kuukaudessa. Aloittelevien ryhmä kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 16.30 ja pidemmälle ehtineiden harrastajien ryhmä joka kuukauden toinen tiistai klo 16.30.

Piirin tulevaa toimintaa löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla DNA.


Retket

Retkeläisiämme taustallaan Lahden maamerkkejä.

Yhdistys järjestää erilaisia retkiä sukututkijoita kiinnostaviin kohteisiin. Kohteet löytyvät valikkopalkin kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla retket.


Kirjastokiertue 2017 – 2018

Kirjastotapahtumamme Heinolassa

Lahden seudun sukututkijat ry jalkautuu vuosien 2017 – 2018 aikana Lahden ulkopuolisiin Päijät-Hämeen ja hieman sen rajatkin ylittäviin kunnankirjastoihin esittelemään sukututkimusharrastusta ja toimintaansa. Kussakin kirjastossa on noin viikon ajan aukioloaikoina esillä sukututkimukseen liittyvää aineistoa. Viikon päätapahtumassa on luentoja, sukututkimusharrastuksen esittelyä, sukututkimusneuvontaa sekä mahdollista muuta aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Kirjastokiertueen tulevia tapahtumia löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla kirjastokiertue.


Sukuset-jäsenlehti

 

Sukuset-lehti on ilmestynyt vuodesta 1983. Sen tarkemmat tiedot näkyvät sivulla Sukuset-jäsenlehti.