Lahden seudun sukututkijat ry – etusivu

Lahden seudun sukututkijat ry on perustettu vuonna 1979 yhdistämään Lahden ja lähiseutujen sukututkijoita. Jäsenmäärä on hieman yli 330.


Kuukausitapaamiset

Yhdistys järjestää kuukausitapaamisia, joissa kuullaan aina esitelmä jostain sukututkijoita kiinnostavasta aiheesta. Kuukausitapaamisia järjestetään kuukauden kolmantena maanantaina kello 17:30 alkaen toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A,  15200 Lahti.

Toimitilamme

Kuukausitapaamisia ei ole kesäkuukausina eikä joulukuussa. Tulevien kuukausitapaamisten aiheet ja päivämäärät näkyvät vasemmalla olevasta valikkopalkista kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA.

Jo pidetyistä kuukausitapahtumista löytyy tietoa valikkopalkin kohdasta UUTISIA tai kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla Kuukausitapaamiset.


Sukututkimusneuvontaa

Kuukausitapaamisiltoina on saatavissa ilmaista sukututkimusneuvontaa kello 17:00 – 17:30. Sitä antavat kokeneimmat sukututkijamme.


Kirjastomme

Yhdistyksellämme on laaja kirjasto, joka on jäsenten käytettävissä. Kirjastoon pääsee tutustumaan kuukausitapaamisiltoina kello 16:30 tai sopimuksen mukaan.


DNA-piiri

Yhdistyksessä toimii vireä DNA-piiri, jonka tarkoituksena on edistää geneettistä sukututkimusta. Piiriin pääsevät myös ne, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä. Muutaman ensimmäisen käyntikerran jälkeen liittyminen yhdistyksen jäseneksi on kuitenkin toivottavaa. Piiriä vetää Antero Pärssinen, mutta vetäjänä on myös Erkki Kiuru. DNA-piiri kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen maanantai.

Piirin tulevaa toimintaa löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla DNA.


Retket

Retkeläisiä ja tilan isäntä Jarmo Mäkinen Kaivolan perinnetalon edustalla.

Yhdistys järjestää erilaisia retkiä sukututkijoita kiinnostaviin kohteisiin. Kohteet löytyvät valikkopalkin kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla retket.


Kirjastokiertue 2017 – 2018

Lahden seudun sukututkijat ry jalkautuu vuosien 2017 – 2018 aikana Lahden ulkopuolisiin Päijät-Hämeen ja hieman sen rajatkin ylittäviin kunnankirjastoihin esittelemään sukututkimusharrastusta ja toimintaansa. Kussakin kirjastossa on noin viikon ajan aukioloaikoina esillä sukututkimukseen liittyvää aineistoa. Viikon päätapahtumassa on luentoja, sukututkimusharrastuksen esittelyä, neuvontaa sekä mahdollista muuta aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Kirjastokiertueen tulevia tapahtumia löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla kirjastokiertue.


Sukuset-jäsenlehti

 

Sukuset-lehti lähetetään jäsenille neljä kertaa vuodessa.

Lehti on ilmestynyt vuodesta 1983 ja lehden tarkemmat tiedot näkyvät sivulla Sukuset-jäsenlehti.