Lahden seudun sukututkijat ry – etusivu

Lahden seudun sukututkijat ry on perustettu vuonna 1979 yhdistämään Lahden ja lähiseutujen sukututkijoita. Pääosa jäsenistöstä on päijäthämäläisiä. Jäsenmäärä 16.08.2019 on 440. Vuoden 2018 lopussa jäsenmäärä oli 418, vuoden 2017 lopussa 337 ja vuoden 2016 lopussa 281.

Yhdistyksellä ei ole palkattuja työntekijöitä, vaan toiminta järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin.


Kuukausitapaamiset

Yhdistys järjestää kaikille avoimia kuukausitapaamisia, joissa kuullaan aina esitelmä jostain sukututkijoita kiinnostavasta aiheesta. Kuukausitapaamisia järjestetään kuukauden kolmantena maanantaina kello 17:30 alkaen toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A,  15200 Lahti.

Kuukausitapaamisia ei ole kesäkuukausina eikä joulukuussa. Tulevien kuukausitapaamisten aiheet ja päivämäärät näkyvät vasemmalla olevasta valikkopalkista kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA.

Jo pidetyistä kuukausitapahtumista löytyy tietoa valikkopalkin kohdasta UUTISIA tai kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla Kuukausitapaamiset.


Kirjastomme

Yhdistyksellämme on laaja kirjasto, joka on jäsenten käytettävissä. Kirjastoon pääsee tutustumaan toimitiloissamme järjestettävien tilaisuuksien yhteydessä tai sopimuksen mukaan.


DNA-piiri

Yhdistyksessä toimii vireä DNA-piiri, jonka tarkoituksena on edistää geneettistä sukututkimusta. Piiriin pääsevät myös ne, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä. Muutaman ensimmäisen käyntikerran jälkeen liittyminen yhdistyksen jäseneksi on kuitenkin toivottavaa. Piirin vetäjinä toimivat Erkki Kiuru ja Antero Pärssinen. DNA-piiri kokoontuu toimitiloissamme kaksi kertaa kuukaudessa. Aloittelevien ryhmä kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 16.30 ja pidemmälle ehtineiden harrastajien ryhmä joka kuukauden toinen tiistai klo 16.30. Tällöin alkaa opastus ja neuvonta, esitys päivän aiheesta alkaa klo 17.30. Kesä-elokuussa DNA-piiri kokoontuu kerran kuukaudessa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 16.30 alkaen vapaamuotoisesti ilman erityisaihetta.

Piirin tulevaa toimintaa löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla DNA.


Retket

Retkeläisiämme taustallaan Lahden maamerkkejä.

Yhdistys järjestää erilaisia retkiä sukututkijoita kiinnostaviin kohteisiin. Kohteet löytyvät valikkopalkin kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla retket.


Kirjastokiertue 2017 – 2019

Kirjastotapahtumamme Heinolassa

Lahden seudun sukututkijat ry jalkautui vuosien 2017 – 2018 aikana Lahden ulkopuolisiin Päijät-Hämeen ja hieman sen rajatkin ylittäviin kunnankirjastoihin esittelemään sukututkimusharrastusta ja toimintaansa. Kussakin lähes kahdessakymmenessä kirjastossa oli noin viikon ajan aukioloaikoina esillä sukututkimukseen liittyvää aineistoa. Viikon päätapahtumassa oli luentoja, sukututkimusharrastuksen esittelyä, sukututkimusneuvontaa sekä mahdollista muuta aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Kirjastokiertue oli onnistunut ja jatkamme sitä jalkautumalla vuonna 2019 Lahden lähikirjastoihin. Kussakin kirjastossa järjestettävässä tapahtumassa kerrotaan perinteisestä ja geneettisestä sukututkimuksesta ja annetaan sukututkimusneuvontaa.

Kirjastokiertueen tulevia tapahtumia löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla kirjastokiertue.


Sukuset-jäsenlehti

Sukuset-lehti on ilmestynyt vuodesta 1983. Se ilmestyy nykyisellään kaksi kertaa vuodessa. Seuraava numero ilmestyy lokakuussa 2019. Sukuset-lehden tarkemmat tiedot näkyvät sivulla Sukuset-jäsenlehti.