Lahden seudun sukututkijat ry – etusivu

Lahden seudun sukututkijat ry on perustettu vuonna 1979 yhdistämään Lahden ja lähiseutujen sukututkijoita. Yhdistyksemme jäseniksi ovat tervetulleita kaikki toiminnastamme kiinnostuneet riippumatta siitä, missä ovat sukujuuret ja mikä on asuinpaikka. Pääosa jäsenistöstämme on kuitenkin päijäthämäläisiä, puolet lahtelaisia. 

Jäsenmäärämme on viime vuosina noussut voimakkaasti. 31.03.2020 se on 514. Vuoden 2019 lopussa se oli 502. Vuoden 2018 lopussa jäsenmäärä oli 418, vuoden 2017 lopussa 337 ja vuoden 2016 lopussa 281.

Lahden seudun sukututkijat ry:n jäsenmäärän kehitys 1979 – 21.02.2020

Yhdistyksellä ei ole palkattuja työntekijöitä, vaan toiminta järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin.


Kuukausitapaamiset, luentotilaisuudet ja teemapäivät

Yhdistys järjestää kaikille avoimia kuukausitapaamisia, luentoja ja teemapäiviä, joissa kuullaan esitelmiä sukututkijoita kiinnostavista aiheista. Osa luennoista ja teemapäivistä on ei-jäsenille maksullisia. Kuukausitapaamisia järjestetään kuukauden kolmantena maanantaina pääsääntöisesti kello 17:30 alkaen toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A,  15200 Lahti.

Kuukausitapaamisia ei ole kesäkuukausina eikä joulukuussa. Tulevien kuukausitapaamisten, luentojen ja teemapäivien aiheet ja päivämäärät näkyvät vasemmalla olevasta valikkopalkista kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA.

Jo pidetyistä kuukausitapaamisista, luennoista ja teemapäivistä löytyy tietoa valikkopalkin kohdasta UUTISIA tai kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla Kuukausitapaamiset, luennot tai teemapäivät.


Kirjastomme

Yhdistyksellämme on laaja yli 3000 nimikettä käsittävä kirjasto, joka on jäsenten käytettävissä. Kirjastoon pääsee tutustumaan toimitiloissamme järjestettävien tilaisuuksien yhteydessä tai sopimuksen mukaan. Kirjastonhoitajana toimii varapuheenjohtajamme Leo Laakko, leo.laakko(at)gmail.com. Kirjastomme kaksoiskappaleita sekä julkaisujamme myymme toimintamme tukemiseksi. Myytäviin tuotteisiimme voit tutustua tästä: Myytäviä tuotteita


DNA-illat

Olemme järjestäneet helmikuusta 2016 alkaen DNA-iltoja geneettisen sukututkimuksen harrastajille. Osallistua voivat myös ne henkilöt, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä. Muutaman ensimmäisen käyntikerran jälkeen liittyminen jäseneksi on kuitenkin toivottavaa. DNA-iltojen vetäjinä toimivat Erkki Kiuru ja Antero Pärssinen. DNA-iltoja järjestetään toimitiloissamme kaksi kertaa kuukaudessa. Aloittelevien ryhmä kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 16.30 ja pidemmälle ehtineiden harrastajien ryhmä joka kuukauden toinen tiistai klo 16.30. Tällöin alkaa opastus ja neuvonta. Esitys päivän aiheesta alkaa klo 17.30. Kesä-elokuussa kokoonnutaan kerran kuukaudessa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 16.30 alkaen vapaamuotoisesti ilman erityisaihetta.

DNA-iltojen tulevaa toimintaa löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla DNA.


Retket

Retkeläisiämme taustallaan Lahden maamerkkejä.

Yhdistys järjestää retkiä sukututkijoita kiinnostaviin kohteisiin. Myös jäsentemme avecit, jotka eivät ole jäseniä, ovat tervetulleita mukaan retkillemme. Retkikohteet löytyvät valikkopalkin kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla retket.


Sukuset-jäsenlehti

Sukuset-lehti on ilmestynyt vuodesta 1983. Se ilmestyy nykyisellään kaksi kertaa vuodessa. Seuraava numero 102, 2/2020 ilmestyy lokakuussa 2020. Sukuset-lehden tarkemmat tiedot näkyvät sivulla Sukuset-jäsenlehti.