Lahden seudun sukututkijat ry – etusivu

Lahden seudun sukututkijat ry on perustettu vuonna 1979 yhdistämään Lahden ja lähiseutujen sukututkijoita. Yhdistyksemme jäseniksi ovat tervetulleita kaikki toiminnastamme kiinnostuneet riippumatta siitä, missä ovat sukujuuret ja mikä on asuinpaikka. Pääosa jäsenistöstämme on kuitenkin päijäthämäläisiä, puolet lahtelaisia. Jäsenmäärä 22.01.2020 on 509.

Jäsenmäärä vuoden 2019 lopussa oli 502. Vuoden 2018 lopussa jäsenmäärä oli 418, vuoden 2017 lopussa 337 ja vuoden 2016 lopussa 281.

Yhdistyksellä ei ole palkattuja työntekijöitä, vaan toiminta järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin.


Kuukausitapaamiset

Yhdistys järjestää kaikille avoimia kuukausitapaamisia, joissa kuullaan esitelmiä sukututkijoita kiinnostavasta aiheesta. Kuukausitapaamisia järjestetään kuukauden kolmantena maanantaina pääsääntöisesti kello 17:30 alkaen toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A,  15200 Lahti.

Kuukausitapaamisia ei ole kesäkuukausina eikä joulukuussa. Tulevien kuukausitapaamisten aiheet ja päivämäärät näkyvät vasemmalla olevasta valikkopalkista kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA.

Jo pidetyistä kuukausitapahtumista löytyy tietoa valikkopalkin kohdasta UUTISIA tai kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla Kuukausitapaamiset.

Kuukausitapaamisten lisäksi yhdistys järjestää teemapäiviä sekä muita luentotilaisuuksia.


Kirjastomme

Yhdistyksellämme on laaja kirjasto, joka on jäsenten käytettävissä. Kirjastoon pääsee tutustumaan toimitiloissamme järjestettävien tilaisuuksien yhteydessä tai sopimuksen mukaan.


DNA-illat

Olemme järjestäneet helmikuusta 2016 alkaen DNA-iltoja geneettisen sukututkimuksen harrastajille. Osallistua voivat myös ne henkilöt, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä. Muutaman ensimmäisen käyntikerran jälkeen liittyminen jäseneksi on kuitenkin toivottavaa. DNA-iltojen vetäjinä toimivat Erkki Kiuru ja Antero Pärssinen. DNA-iltoja järjestetään toimitiloissamme kaksi kertaa kuukaudessa. Aloittelevien ryhmä kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 16.30 ja pidemmälle ehtineiden harrastajien ryhmä joka kuukauden toinen tiistai klo 16.30. Tällöin alkaa opastus ja neuvonta. Esitys päivän aiheesta alkaa klo 17.30. Kesä-elokuussa kokoonnutaan kerran kuukaudessa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 16.30 alkaen vapaamuotoisesti ilman erityisaihetta.

DNA-iltojen tulevaa toimintaa löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla DNA.


Retket

Retkeläisiämme taustallaan Lahden maamerkkejä.

Yhdistys järjestää erilaisia retkiä sukututkijoita kiinnostaviin kohteisiin. Kohteet löytyvät valikkopalkin kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla retket.


Kirjastokiertue 2017 – 2019

Kirjastotapahtumamme Heinolassa

Lahden seudun sukututkijat ry jalkautui vuosien 2017 – 2018 aikana Lahden ulkopuolisiin Päijät-Hämeen ja hieman sen rajatkin ylittäviin kunnankirjastoihin esittelemään sukututkimusharrastusta ja toimintaansa. Kussakin lähes kahdessakymmenessä kirjastossa oli noin viikon ajan aukioloaikoina esillä sukututkimukseen liittyvää aineistoa. Viikon päätapahtumassa oli luentoja, sukututkimusharrastuksen esittelyä, sukututkimusneuvontaa sekä mahdollista muuta aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Kirjastokiertue oli onnistunut ja jatkamme sitä jalkautumalla vuonna 2019 Lahden lähikirjastoihin. Kussakin kirjastossa järjestettävässä tapahtumassa kerrotaan perinteisestä ja geneettisestä sukututkimuksesta ja annetaan sukututkimusneuvontaa.

Kirjastokiertueen tulevia tapahtumia löytyy kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA ja pidettyjä kokoontumisia kohdasta UUTISET RYHMITELTYNÄ valitsemalla kirjastokiertue.


Sukuset-jäsenlehti

Sukuset nro 100 2/2019

Sukuset-lehti on ilmestynyt vuodesta 1983. Se ilmestyy nykyisellään kaksi kertaa vuodessa. Sukuset-lehden tarkemmat tiedot näkyvät sivulla Sukuset-jäsenlehti.