Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Kolmas ja viimeinen Sisällissota Lahdessa 1918 -kierroksemme retkeiltiin tänään

Kolmannella ja viimeisellä Sisällissota Lahdessa 1918 -kierroksellamme olleet 38 retkeläistä saivat tänään aiempien kierrosten osallistujien tapaan rautaisannoksen tietoa sadan vuoden takaisista tapahtumista Lahdessa aiheen asiantuntijalta everstiluutnantti evp Seppo Toivoselta. Lounas nautittiin Lahden Upseerikerholla, jonka kanssa mainio yhteistyö jatkuu, sillä siellä tullaan helmikuussa 2019 järjestämään yhdistyksemme 40-vuotisjuhla. 

Retken loppupuolella palattiin vuodesta 1918 viime sotien kautta nykyaikaan. Pitkään lakkautusuhan alla olevan talkoovoimin avoinna pidettävän sotilaslääketieteen museon toiminnan soisi totisesti jatkuvan. Sen kokoelmat hämmästyttävät laajuudellaan ja monipuolisuudellaan. Entisen sotilasmusiikkimuseon tiloissa toimivan Apulanta-yhtyeen museon ja kahvilan Apulandian museoesineet ovat lähihistoriaa.

Mikäli jotakuta jäi kaihertamaan, ettei tullut osallistuttua sisällissotakierroksillemme, niin Lahden seudun oppaat ry järjestää Lahti sodassa 1918 – linja-autokierroksen perjantaina 10.08. klo 17 – 19.30. Varaukset Seppo Toivoselta puh. 050 309 2232.

Lahden seudun sukututkijat ry:n seuraavat retket suuntautuvat sunnuntaina 10.06. Askolaan ja perjantaina 29.06. Asikkalaan. Askolassa katsastetaan yhdessä Askolan kirkon ympäristö ja hautausmaa, jossa nähdään mm. kirjailija (Laulu tulipunaisesta kukasta -romaanistakin tutun) Johannes Linnankosken hauta ja sen jälkeen tutustutaan hänen nuoruudenkotiinsa, kännykkämuseoon ja Vakkolan vanhan myllyn tienooseen. Lounas nautitaan Taidekahvila Terehtöörissä. Ilmoittautumiset Askolan retkelle Maaretille maaret.rasanen@suomi24.fi. Asikkalassa kohteemme ovat Häggin eläintäyttämö, Urajärven kartano museo-, kummitus- ja puistokierroksineen, Päijät-Hämeen Ilmailumuseo ja Antin automuseo. Lounas Urajärven kartanon yhteydessä toimivassa Kahvila Hugo & Lillyssä tai Urajärven kartanon vanhassa navetassa riippuen ryhmän koosta. Ilmoittautumiset Riitalle riitta.kokko-parikka@phnet.fi.