Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Vierailulla Kinnarin tilalla Hollolan Vesalassa

Vierailimme tänään 10 hengen joukolla 355-vuotiaalla Kinnarin sukutilalla Hollolan Vesalassa. Sen 14. isäntä Teemu Kinnari kertoi sukunsa ja kotitilansa historiasta ja esitteli viime vuonna valmistunutta, hänen itsensä suunnittelemaa tilan kauramyllyä. Tuotantoketju on todella lyhyt: viereisiltä pelloilta puitu kaura kuivataan tilan kuivurissa ja myllätään sekä pakataan valmiiksi tuotteiksi viereisessä rakennuksessa. Vuodesta 2013 alkaen tilan omistuksessa on ollut myös seudullamme hyvin tunnettu Okeroisten mylly. Uuden kauramyllyn myötä tuotantokapasiteetti kasvoi huomattavasti ja Kinnarin tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita ja ruokaisia kaurasuurimoita löytyykin mm. ympäri maata sijaitsevista K- ja S-ryhmän kaupoista.

Teemu Kinnari

Seuraavaksi tapasimme tilan emännän Terhi Kinnarin ja siirryimme jouluiseen tilapuotiin nauttimaan kahvilan maistuvista antimista.

Terhi Kinnari

Runsasvalikoimaisesta tilamyymälästä löytyi paljon ostettavaa myös mukaan. Kinnarin tilan omien tuotteiden lisäksi myynnissä on muidenkin lähituottajien valmisteita. Kinnarin tila on mukana myös FC Kuusysin Lahden messukeskuksessa järjestämillä Lahden Joulumarkkinoilla tänä viikonloppuna sekä Lahden torilla 10. – 18.12.2022 järjestettävässä Lahden Joulukylässä. Kinnarin työteliäällä pariskunnalla on parhaillaan meneillään myös toisenlainen projekti. Sukunsa perinteiden mukaisesti Teemu Kinnari on mukana kunnallispolitiikassa ja toimii Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtajana. Ensi keväänä hänen tähtäimessään on myös eduskunta.