Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Päijät-Hämeen talonhaltijaluettelohankeväen koulutuspäivä toimitiloissamme

Kansallisarkiston ylitarkastaja Juho Mattila oli lauantaina 4.3.2023 puhumassa Lahden seudun sukututkijoiden Talonhaltijaluettelohankkeen koulutustilaisuudessa. Työryhmäläisiä eri pitäjistä oli 21 kuuntelemassa ja keskustelemassa. Mattila kertoi runsaiden esimerkkien kera henkikirjoista 1600-luvulta 1900-luvun jälkipuoliskolle. Kurkistimme siten myös uudempiin asiakirjoihin kuin mitä hankkeessa käytämme. Maanjako-oikeuksien asiakirjoista jäi mieleen, että hyvällä ennakkosuunnitelmalla välttyy työläältä selaamiselta. Onneksi käsinkirjoitettuja asiakirjoja entisestään paremmin translitteroivia ohjelmia on todennäköisesti käytössä tulevina vuosina. Maatalouslaskentaa 1900-luvulla käytiin läpi vuosikymmenittäin esimerkeillä. Mattilan perusteellinen paneutuminen ja asiantuntemus ihastutti meitä kuulijoita. Mattila lupasi koostetun tulosteen esityksestään ja se tullaan julkaisemaan jäsensivuilla. – Allekirjoittanut kertoi lyhyesti Hollolan ja Kosken Hl työryhmän tapahtumista. Tämäkin esitys tulee jäsensivuille. – Väliajalla nautittiin Päivi Valtosen valmistamaa herkullista linssikeittoa. – Pauli Helén.

Juho Mattila