Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retkellä Riihimäellä

Tämänpäiväinen retkemme suuntautui Riihimäelle 14 hengen porukalla sään suosiessa.

Aamupäivällä tutustuimme pastori Minna Huistinojan opastuksella Riihimäen kappelikirkkoon, hautausmaahan ja sen muistomerkkeihin sekä keskuskirkkoon, mistä siirryimme lounaalle Kirkkopuiston seurakuntakotiin.

Riihimäen kappelikirkossa
Hautausmaan yleiskartta
Riihimäen keskuskirkossa

Sen jälkeen kävelymatkan päässä sijaitsevassa Riihimäen kaupunginmuseossa Jaana Rantalainen esitteli meille museon näyttelyitä. Takamaasta kaupungiksi- ja Antrea -Vuoksen rannalta Riihimäelle -perusnäyttelyiden lisäksi esillä on mittaamiseen, punnitsemiseen ja mittavälineisiin liittyvä näyttely kesäkuun loppuun saakka. Ulkokierroksella ihastelimme aivan kaupungin sydämessä olevan Rautatienpuiston lumoavia vanhoja taloja ja vehreyttä Jaanan valottaessa meille rakennusten ja niissä asuneiden henkilöiden historiaa.

Riihimäen kaupunginmuseon Mittapuu-näyttelyssä
Kävelyllä Riihimäen Rautatienpuistossa, joka on vanha rautatieläisten asuinalue

Viimeinen kohteemme oli valtakunnallinen työväentalomuseo. Tammelan Teuron kylästä Riihimäelle v. 1969 siirrettyä rakennusta ja sen esineistöä meille esitteli Pentti Auvinen.

Valtakunnallisessa työväentalomuseossa

Tervetuloa mukaan myös seuraaville retkillemme, joita kesän aikana on lukuisia. Ilmoittautumiset ja lisätietoja tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)