Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Tutustuimme ti 29.08. Kaivolan perinnetilaan ja Immilän myllyyn Nastolassa

Nastolan retkellemme osallistui tänään 13 henkilöä. Kaivolan perinnetilalla oli niin paljon mielenkiintoista katsottavaa, että vierailuun varattu aika 2,5 h juuri ja juuri riitti. Emäntä Auli Jyllinvuori-Mäkisen 14 vuotta sitten alkanut elefanttiaiheisten esineiden keräily on saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että Euroopassa ei toista vastaavaa kokoelmaa löydy. Esineiden saldo tänään on 14726. Tilalla vaalitaan myös vanhoja rakennuksia, esineitä ja työkaluja, joita isäntä Jarmo Mäkinen asiantuntevasti esitteli. Seurueemme jäseniä pääsi kokeilemaan myös päreiden tekoa ja päreet saatiin mukaan kotiinvietäviksi. Isäntäväen sukutarinat kiinnostivat niin, että niistä olisi mukavaa kuulla vielä lisääkin.

Immilän myllyllä saimme Matti Oijalan johdatuksella hyvän käsityksen immiläläisten ja samalla ylipäätään 1700-luvun ruotusotilaiden elämästä ja kuolemasta niin sodan kuin rauhan oloissa. Ruotsista Suomeen, Immiläänkin, saapuneet sotilaat ovat tuoneet moneen sukuun uutta verenperimää. Näyttely Immilän ruotusotilaista on avoinna Immilän myllyllä vielä sunnuntaihin 03.09. asti., kannattaa tutustua siihen! Lahjoitamme Matti Oijalalle Sotilaita Ruotsista Hämeeseen, isonvihan jälkeen syksyllä 1721 Ruotsista Hämeeseen siirrettyjä sotilaita –julkaisumme. Mukava iltapäivä ja ilta yhdessä päätettiin Immilän myllykahvilassa Maaritin lausumaan runoon.

Seuraava retkemme on su 15.10. Orimattilaan. Tuolloin tutustumme Urho Kekkosen arkistoon, Orimattilan taidemuseoon ja Orimattilan pullomuseoon. Mainittakoon tässä myös jo ennakkotietona, että su 29.04. järjestämme sisällissotakierroksen. Kierrämme bussilla Lahden vuoden 1918 tapahtumiin liittyviä kohteita 4,5 tuntia oppaanamme Hennala-asiantuntija everstiluutnantti evp Seppo Toivonen. Lisätietoja retkestä on luvassa myöhemmin.

Alla kuvagalleria Nastolan retkestä. Näpäytä jotain kuvaa hiirellä, niin kuvagalleria käynnistyy. Lähempiä ohjeita kuvien katselusta on tässä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.