Äitilinjan testi ja tulokset, yksityisyysasetukset ja uusia käytäntöjä esillä tänään DNA-piirissä

Pidemmälle ehtineiden DNA-harrastajien piirissä tänään tarkastelun kohteina olivat erityisesti äitilinjan testi ja tulokset sekä Family Tree DNA:n yksityisyyttä koskevat asetukset. Vieraskirjaan kertyi 40 nimeä. Paikallaolijat kirjoittivat nimensä ja isä- ja äitilinjan tuloksensa luetteloon, joka on jatkossa puhtaaksikirjoitettuna ja aakkostettuna toimitiloissamme DNA-piiriläisten käytössä, mutta jota ei saa julkistaa, kopioida eikä kuvata. Seuraavilla kerroilla saadaan listaan ehkä enemmänkin nimiä ja DNA-tuloksia.

Luettelosta oli heti konkreettinen hyöty, kun Antero ja Kati huomasivat olevansa samaa äitilinjan haploryhmää ja yhteistä tutkittavaa heillä sen jälkeen riittikin. Pienryhmätyöskentelyn aikana kuultiin muutoinkin vilkasta puheensorinaa. Jatkossa tehdään niin, että merkitään itse isä- ja äitilinjan tuloksemme myös tilaisuuksissamme käytössä oleviin nimikyltteihimme, niin tunnistamme toisemme vielä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *