Pauli Helénin kokoama Kosken Hl avioliittokuulutukset 1760 – 1802 julkaistu jäsensivuillamme

Pauli Helénin kokoama luettelo Kosken Hl aviokuulutuksista vuosilta 1760 – 1802 on nyt hänen luvallaan skannattu ja julkaistu verkkosivujemme jäsensivuilla.

Kosken Hl seurakunnan vihittyjen ja kuolleiden luettelot ajalta ennen vuotta 1803 katosivat, kun kirjoja oltiin v. 1893 siirtämässä pappilasta kirkkoherran väliaikaiseen asuinpaikkaan Heikkilään. Säilyneisiin kirjoihin on merkitty, että vaunut oli kaadettu ja ajomies oli jättänyt pudonneen kuorman maantielle. Kuolleiden osalta tietoja löytyy kirkontileistä, jotka ovat ainakin osittain säilyneet vuodesta 1750 lähtien. Vihittyjen osalta ei vuotta 1803 vanhempia tietoja ole juurikaan saatavissa. Avioliittoon kuulutettujen kuulutustodistukset ovat kuitenkin säilyneet vuodesta 1760 saakka ja vuodesta 1796 lähtien kuulutustodistuksiin on merkitty myös vihkimispäivämäärä. Kaikkiaan aviokuulutuksia vuosilta 1760 – 1802 on 626 kpl ja ne ovat merkittävä tiedonlisä koskelaisia sukuja tutkiville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *