Päijät-Hämeen talojen isäntäluettelot -hanke

Lahden seudun sukututkijat ry käynnistää Päijät-Hämeen pitäjien talojen isäntäluettelot -hankkeen. Päijät-Hämeessä on koottu talonhaltijaluettelot/talojen isäntäluettelot Kärkölästä ja Nastolasta. Jo edesmenneen jäsenemme Mauno Virtasen kokoamaan Kärkölän talojen isäntäluetteloon voi tutustua jäsensivuillamme. Hankkeen tarkoituksena on lähdeaineistojen perusteella koota ja laatia jäsenistömme ja muiden asiasta kiinnostuneiden voimin samantyyppiset talojen isäntäluettelot Artjärven, Asikkalan, Hartolan, Heinolan ja Heinolan mlk:n, Hollolan, Koski Hl:n (nykyinen Hämeenkoski), Orimattilan, Padasjoen sekä Sysmän pitäjistä. Projektiin voivat koota tietoja mainittujen pitäjien aivan yksittäisistä taloista tai kylistäkin kiinnostuneet henkilöt.

Hanke käynnistyy la 05.12.2020 klo 10 – 14 kaikille kiinnostuneille järjestettävällä koulutuksella toimitiloissamme osoitteessa Väinämöisentie 2 A, Lahti. Kouluttajana toimii FT Kari-Matti Piilahti. Päivän aikana on tarkoitus perehtyä isäntäluetteloihin ja antaa vinkkejä niiden laatimiseen. Koulutuspäivässä keskitytään luetteloiden sisällölliseen puoleen, ei niinkään tekniseen koostamiseen.

Päivän aihepiirejä:

– Isäntäluettelot: toiveet ja tavoitteet

– Esimerkin voima: julkaistuja talonhaltijaluetteloita

– Ajalliset rajaukset

– Mitä sisällyttää luetteloon

– Lähteistä:

    – Päijät-Hämeen hallinnollinen hajanaisuus/pirstalaisuus

    – Maakirjat

    – Henkikirjat

    – Kirkonarkistot

    – Tuomiokuntien aineistot

    – Suomen Asutuksen Yleisluettelo (SAY)

    – Kuvitus

    – Puumerkit

   – Kartat

Koulutuksen jälkeen klo 14 – noin klo 15 keskustelua osallistujien kanssa hankkeen aloittamiseen liittyvistä kysymyksistä sekä jakaantuminen pitäjäkohtaisiin työryhmiin.

Tästä voit ilmoittautua tapahtumaan: https://lahdenseudunsukututkijat.com/wordpress/ilmoittautuminen-lahden-seudun-sukututkijoiden-tilaisuuteen/  Voit mainita ilmoittautuessasi, mistä pitäjästä, kylästä tai talosta olet mahdollisesti kiinnostunut laatimaan isäntäluetteloa. Mainitsethan ilmoittautuessasi myös, mikäli haluat osallistua koulutuksen yhteydessä järjestettävälle 10 €:n hintaiselle lounaalle. Lisätietoja hankkeesta antaa puheenjohtaja Riitta Kokko-Parikka, riitta.kokko-parikka(at)phnet.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *