Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Sukuset-jäsenlehti 2/2021 on ilmestynyt

Sukuset-jäsenlehtemme tämän vuoden kakkosnumero on tullut postissa koteihin ja on näköispainoksena luettavissa verkkosivujemme salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Lehti on jälleen 48-sivuinen ja koostuu jäsentemme kirjoittamista artikkeleista.

Lehden päätoimittaja Esa Yrjölä kertoo jutuissaan sekä Suomen majakoista keskittyen erityisesti Bengtskäriin, minne teimme kesällä mukavan retken, että 150-vuotiaasta Vääksyn kanavasta. Hannu Korhosen aiheena on tutkimus suomalaisten sukutaustasta. Sihteerimme Tuula Niskanen on selvittänyt Sotkamossa syntyneen jääkäriluutnantti Jussi Väisäsen ainutlaatuiset elämänvaiheet.

Antti Vilppulan artikkeli lähtee liikkeelle Asikkalan Pulkkilan kylästä. Seija Niemi esittelee Sippolassa, Juvalla, Jaalassa ja Mäntyharjulla syntyneet isovanhempansa. Lasse Makkonen on DNA-testauksella ja poissulkevalla menetelmällä selvittänyt isoäitinsä aiemmin tuntemattoman, hollolalaisen isän. Koska tämä osoittautui äitini isän äidin veljeksi, innostuin itsekin samaa aihetta sivuten ikuistamaan lehteen jo lapsena mieleeni iskostuneita sukulaisteni elämänkohtaloita.

Pauli Helén tekee edellisessä lehdessä esiteltyjä Etholeniuksia eli Kosken Hl (nykyinen Hämeenkoski) Etolan kylästä lähtöisin olevaa pappis- ja ratsutilallissukua, entistä tutummiksi.  Tässä numerossa Pauli käsittelee Etholeniusten Hollolan käräjäjuttuja 1700-luvulla. Matti  Jaakkola käy läpi isoisänsä sukua Hollolan Lahden kylän Leikkolan talossa.

Mukavia lukuhetkiä lehden parissa! Mikäli et ole jäsenemme ja kiinnostuit jostakin lehden artikkelista, niin tilaahan lehti hintaan 5 € + postikulut tästä: Myytävien tuotteiden tilaaminen verkosta – Lahden seudun sukututkijat ry

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.