Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Verkkolukupiirissämme ainutlaatuista muistelmaa Venäjän viimeisen keisarin kruunajaisista

Tänään lukupiirissämme oli vieraana ye-everstiluutnantti evp Seppo Vainio, jonka kanssa keskusteltiin hänen viime vuonna ilmestyneestä kirjastaan Herman: tarkk’ampuja ja keisarin vartija. Hänen äitinsä isoisä, Toholammilta kotoisin ollut Henkivartioväen 3. Suomen Kaartin Tarkk’ampujapataljoonassa palvellut Herman Kerttula oli kaartilaisena mukana Venäjän viimeiseksi jääneen keisarin Nikolai II:n kruunajaisissa, jolloin Hermanin polut ristesivät niin itse keisarin kuin tuolloin chevalier-kaartin rykmentin ensimmäisen eskadroonan ensimmäisen joukkueen johtajana toimineen Carl Gustaf Emil Mannerheimin kanssa.

Hermanin ainutlaatuisen tarinan lisäksi kirja valottaa käytännönläheisesti ja mieleenjäävästi myös Suomen kaartin historiaa ja sotilaskulttuuria. Kirjailijan lukupiirissä esittämä aineisto on piakkoin nähtävillä verkkosivujemme salasanalla suojatuilla jäsensivuilla. Kirjaa voi tilata Seppo Vainiolta hintaan 20 € + postikulut hänen osoitteestaan sekamtvain@gmail.com. Kuva otettiin tilaisuutta päätettäessä, jolloin kaikki osallistujat eivät olleet enää mukana.