Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retkellä Helsingin Töölössä

Retkeilimme tänään Helsingin Töölössä ja tutustuimme opastetusti Helsingin Taidehallin Aino ja Alvar Aalto keräilijän silmin -näyttelyyn, Taidekoti Kirpilään, Reitzin kotimuseoon sekä lounastimme ravintola Elitessä.

Hämäläiset sukujuuret omaava Alvar Aallon ensimmäinen puoliso, Lammilla syntynyt Aino Marsio-Aalto, joka vaikutti huomattavasti enemmän miehensä tuotantoon kuin ymmärretäänkään, on nyt entistä enemmän ikään kuin “naapurin tyttömme”. Taideaarteita pullollaan olevissa ja viihtyisissä Taidekoti Kirpilässä ja Reitzin kotimuseossa tunsimme olevamme kuin edesmenneiden omistajien vieraina. Keväällä 90 vuotta täyttäneessä, tunnetuista asiakkaistaan legendaarisessa taiteilijaravintola Elitessä meitä palveli Lahdessakin asunut vieraanvarainen ravintolaisäntä. Joka kohteessa oppaidemme innostus ja vihkiytyminen asiaansa jättivät hyvän mielen.

Helsingin Taidehallissa
Helsingin Taidehallissa
Taidekoti Kirpilässä
Taidekoti Kirpilässä
Ravintola Elitessä
Ravintola Elitessä
Reitzin kotimuseossa on merkittävä, viime vuosinakin täydennetty Helene Schjerfbeck -kokoelma
Hallituksemme jäsen Hannele oli sattumalta viehättävästi sonnustautunut Helene Schjerfberckin teoksen värimaailmaan
Retkiryhmämme Hollolan Pyhäniemen kartanosta v. 1935 hankitun, noin vuonna 1570 Pohjois-Saksassa valmistetun kuvakudoksen edessä.