Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä


TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumia näkyy kalenterissa

VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Väinö Holopainen esitteli Savon ruotusotilaita 4.5.2023

Toukokuun alussa pitkän linjan sukututkija Väinö Holopainen esitteli Savon ruotusotilaita kotisivuillaanhttps://www.rajapuro.net/ . Illan esityksen aineisto löytyy yhdistyksemme jäsensivuilta.

Väinö on harrastanut sukututkimusta yli 25 vuotta. Savon rykmentin sotilaita hän on tutkinut yli 20 vuotta. Tutkimuksen yhteydessä on syntynyt valtava määrä aineistoa kotisivuille. Sivuilla on muun muassa Holopaisia koskevaa sukututkimusta noin 300 sivun verran ja Savon sotilaita noin 5200 sivua, lisäksi muita Savon lähteitä noin 2300 sivua. Kotisivuilta löytyy runsas määrä linkkejä eri aineistoihin, joukossa useita puhtaaksikirjoitettuja etenkin sotilasaineistojen puolella, mutta myös henki- ja maakirjoja. Tutkijalle varsin näppäränä apuvälineenä toimivat sivuston hakukoneet. Hakuja aineistoihin voi tehdä vaikkapa henkilön tai kylän nimen perusteella sekä hakea mihin rykmenttiin pitäjän ruodut kuuluvat.

Tietoa kerätään sivuille koko ajan lisää ja vapaaehtoiset ovat tervetulleita esimerkiksi tietojen syöttäjiksi. Väinön tavoittaa sähköpostilla vaino59(ät)gmail.com. – Päivi Valtonen