Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Kosken Hl ja Hollolan talonhaltijaluettelohanke retkellä Saapaskylässä 4.5.2024

Saapaskylä eli Hämeenkosken Saappaan kylä oli Kosken Hl ja Hollolan talonhaltijaluettelohankkeen iskuryhmän tutustumiskohteena la 4.5.2024. Aluksi ryhmä piti karttasulkeiset Vappulan talon pihapiirissä. Kierroksella tunnistettiin entinen kylän keskus, jossa nyt on vain Alestalon talo. Kylän kaikki talot, vakinaiset ja vapaa-ajan, ovat toisistaan erillään. Asiakirjoissa Saapas mainitaan jo 1461 Mieholan kylän rajaselvityksessä. Nyt maisemia hallitsevat laajat, yhtenäiset ja tasaiset peltoaukeat. Näimme tyhjän talonpaikan, jolla aikoinaan sijaitsi Siltalan torppa. Sieltä oli kotoisin kylän kuuluisuus “jättiläinen” Väinö Siltala (210 cm ja 140 kg), joka esiintyi sirkuspainijana ympäri maailmaa. Kuvassa vasemmalta Sinikka Jalo (poikkesi tervehtimään ryhmää), Kaarina Tikkamäki (loistava paikallisopas), Pirkko Kärppä, Risto Salli, Jukka Helén ja Matti Hiidenheimo. Retki päättyi kahviin ja herkutteluun Mommilan kyläpuodissa Hausjärven puolella. – Pauli Helén

Kuvassa vasemmalta Sinikka Jalo (poikkesi tervehtimään ryhmää), Kaarina Tikkamäki (loistava paikallisopas), Pirkko Kärppä, Risto Salli, Jukka Helén ja Matti Hiidenheimo. Kuva: Pauli Helén