Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Lukupiirissä aiheena Asikkalan Urajärven kartanosta kertova Valkea kuin uni – romaani

Asikkalan Urajärven kartanon historiasta kertovan Elisabet Ahon romaanitrilogian ensimmäinen osa Valkea kuin uni oli verkkolukupiirimme aiheena tänään ja vieraanamme upean kartanomuseon vastuuopas Heidi Rask.

Englantilaisen Charlotte Brontën klassikkoteoksessa Kotiopettajattaren romaanissa henkilöt ja tapahtumat ovat fiktiivisiä, mutta samalla aikakaudella meillä Hämeessä on ollut hämmästyttävän samantyyppisiä, aivan todellisia ja koskettavia elämänkohtaloita. Kartanomuseoiden helmi, Urajärven kartano, seisoo onneksemme edelleen paikallaan kertoen sen viimeisten yksityisten omistajien von Heidemanien historiasta. Tutustumme siihen retkellämme Retki Asikkalaan Urajärven kartanoon – Lahden seudun sukututkijat ry ylihuomenna perjantaina 20.5.2022, olethan jo ilmoittautunut mukaan: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Urajärven kartanosta ja sen omistajista voi lukea myös monista tietokirjoista. Verkossa kannattaa tutustua näihin opinnäytteisiin vuodelta 2018:

Christian Liljeroosin pro gradu -tutkielma Urajärven kartanon elämää vuosina 1830–1917 kyläläisten kuulemana ja kertomana URN:NBN:fi:jyu-201806113130.pdf;sequence=1

Henna Meron pro gradu -tutkielma Lilly von Heideman (1849–1917) – Autonomian ajan aatelisnaisen elämänpiiri, maailmankuva ja identiteetit Mero_Henna_Pro_gradu_2018.pdf (helsinki.fi)

Osa lukupiirin osallistujista kiirehti muihin toimiin ennen kuvan ottamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.