Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Retkellä Asikkalassa Urajärven kartanossa

Tämänpäiväisellä retkellämme Asikkalassa oli 21 osallistujaa. Tutustuimme opastetusti Urajärven kartanon historiaan ja sen pää- ja sivurakennuksiin sekä puisto- ja maisema-alueisiin. Miltei jokaisella kartanolla on omat kummituksensa, ja tottahan toki kuulimme myös tämän selittämättömistä tapahtumistaan tunnetuimman päijäthämäläisen kartanon legendaariset tarinat.

Jo vuodesta 1928 museona toiminut Urajärven kartano on ainutlaatuinen nähtävyys. Viimeisten yksityisten omistajiensa, sisarusten Lilly ja Hugo von Heidemanin, aikaiseen asuun pieteetillä entisöidyn kartanon kaikki esineet ovat kuuluneet von Heideman-suvulle. Se on harvinaista, sillä vastaavien museoiden esineistö on yleensä koottu muualta.

Urajärven upeaa kartanomuseota voidaan pitää auki yleisölle vain Urajärven kartanon ystävät ry:n omin hartiavoimin. Suunnatkaahan kaikki historian ystävät kesäretkelle Urajärvelle! Tänä kesänä museo on avoinna 11.6. – 7.8. päivittäin tiistaista sunnuntaihin klo 11 – 17. Tässä linkki yhdistyksen järjestämiin tuleviin tapahtumiin Kartano avoinna ja tapahtumat – Urajärven kartanon ystävät ry (urajarvenkartanonystavat.fi)

Lahden seudun sukututkijat ry:n retkeläisiä Urajärven kartanossa 20.5.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.