Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Juhannuksenalusretkellä Espoossa ja Kirkkonummella

Aurinkoinen kesäsää suosi juhannuksenalusretkeämme Espooseen ja Kirkkonummelle tänään. Osallistujia oli 10. Ensimmäisenä vierailimme Talomuseo Glimsin 11 museorakennusta käsittävässä ihastuttavassa miljöössä, missä tuoksuivat huumaavasti niin juhannusruusut kuin vastaleivotut korvapuustit. Anni-opas esitteli meille itse käsin ompelemassaan kauniissa empiretyylisessä asussa niin tilan kuin sen asukkaiden historiaa sekä juhannusperinteitä ja -taikoja. Vierailumme lomaan osui sopivasti myös Glimsissä laiduntavien lampaiden ruokinta.

Seuraavaksi siirryimme Ravintola Oittaalle nauttimaan lounasta ja sen jälkeen lähdettiin Legenden om Bodom -kirjan kirjoittajan Ulf Johanssonin kanssa tutustumaan helluntaina 1960 tapahtuneiden Bodominjärven surmien tapahtumapaikkaan. Ikänsä Bodomissa asunut Ulf oli ollut muiden kylän nuorten kanssa uimakallioilla nähdessään uhrien saapuvan alueelle. Alueen asukkaat ovat alusta alkaen pitäneet selvänä, kuka on syyllinen murhiin.

Viimeinen retkikohteemme Hvitträsk on arkkitehtikolmikon Eliel Saarinen, Herman Gesellius ja Armas Lindgrén itselleen rakennuttama ainutlaatuisen upea erämaa-ateljee ja asuinrakennus, joka on vuodesta 1971 toiminut museona. Helmi-opas kertoi ilahduttavasti myös Hvitträskin vuosien 1949 – 1968 ajasta, jolloin omistajina olivat Anelma ja Rainer Vuorio. Kirjailija Anelma Vuoriohan oli Lahden kansanopiston legendaaristen johtajien Rope ja Edla Kojosen tytär. Jo vain kelpaisi Hvitträsk asuinpaikaksi muillekin Lahden seutulaisille!

Hyvää mittumaaria kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.