Lahden seudun sukututkijat ry


Kirjaudu ja siirry jäsensivuille tästä

Tulevia tapahtumia

voit katsoa avatun Tapahtumakalenterin Tapahtumat-näkymästä:


VIIMEISIMPIÄ UUTISIA

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Viikon 34 (ma 22. – su 28.8.2022) tapahtumat

Mitä yhteistä on Asikkalan ikonisella Pulkkilanharjulla, Mainiemen sahalla Padasjoella, Liipolan lähiöllä Lahdessa ja Pyhäniemen kartanolla Hollolassa?

Ne ovat eräitä esimerkkejä Päijät-Hämeen arvokkaista rakennetuista kulttuuriympäristöistä, jotka kuvastavat maakunnan kehityksen vaiheita ja vaalimisen arvoisia ominaispiirteitä. Päijät-Hämeen alueella on lähes 200 arvokasta kulttuuriympäristöaluetta, jotka on merkitty maakuntakaavaan. Kulttuuriympäristöarvojen vaaliminen tulee ottaa huomioon alueiden käytön suunnittelussa.

Maanantaina 22.8.2022 klo 18 on ohjelmassamme varmasti kaikkia päijäthämäläisiä ja täältä kotoisin olevia kotiseutu- ja historianharrastajia kiinnostava verkkoluento ja sitä pääsee seuraamaan, vaikka ei olisikaan yhdistyksemme jäsen. Lahden museoiden projektitutkija Tiina Rekola kertoo Päijät-Hämeen rakennetun kulttuuriympäristön selvityksen päivitys- ja täydennysprojektista ja kesän 2022 kenttätöistä.

Vuonna 2006 tehty selvitys kattoi kaikki Päijät-Hämeen silloiset kunnat, nyt mukaan on otettu lisäksi Iitti, joka liittyi osaksi maakuntaa vuoden 2021 alusta. Lue lisää aiheesta tästä: Päijät-Hämeen kulttuuriympäristöselvitys – Lahden museot Ilmoittaudu verkkoluennolle tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com), niin saat tapahtumaa edeltävänä iltana sähköpostiisi Zoom-kutsulinkin, jolla pääset mukaan seuraamaan esitystä etäyhteydellä.

Lauantaina 27.8.2022 yhdistyksemme on näytteilleasettajana hämeenkoskelaisten yhteisöjen ja yritysten järjestämässä Hämeenkoski-päivässä, joka pidetään kahvila-ravintola Koskikartanon (Tampereentie 632, Hämeenkoski) viereisellä Koskikaran levähdysalueella valtatie 12:n varrella klo 10 – 13. Nähdään siellä! Lisätietoa tapahtumasta tässä: HÄMEENKOSKI-PÄIVÄ | Kosken Kohinat

Tällä viikolla olemme julkistaneet seuraavan uuden tapahtuman:

Hausjärveläisten ja hausjärveläisiä sukuja tutkivien sukututkijoiden kokoontuminen lauantaina 22.10.2022 klo 10 alkaen Hausjärven kunnanvirastolla (Keskustie 2 – 4, Oitti) yhteisen harrastuksen merkeissä. Voit ilmoittautua tapahtumaan jo etukäteen tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Kuvan olen ottanut Kärkölän Lappilassa 8.8.2019