Lahden seudun sukututkijat ry


Siirry jäsensivuille tästä

viimeisimpiä uutisia

Uutiset ryhmiteltynä

Sisään ja uloskirjautuminen
(vain toimihenkilöille)

Tulevan viikon 45 (ma 7. – su 13.11.2022) tapahtumamme

Maanantaina 7.11.2022 kokoontuu jälleen Joutsan sukututkimuspiiri klo 17 – 20 Joutsan hyvinvointituvassa osoitteessa Jousitie 40. Vetäjänä toimii Sari Virtanen. Ennakkoilmoittautuminen ei ole välttämätön.

Maanantailuennolla verkossa 7.11.2022 Juha Vuorelan/Tmi Juhan Suku aiheena klo 18 alkaen on Suomen sota ja siihen liittyvät arkistot. Jäsenemme ilmoittautuvat luennolle viimeistään tänään sunnuntaina 6.11.2022 ja ilmoittautuneille lähetetään ryhmäsähköpostilla Teams-kutsulinkki.

Tiistaina 8.11.2022 marraskuun toisessa DNA-illassa vieraanamme Lahdessa on Hannu Tawast, joka kertoo Tawast-suvusta ja BigY/YFull-analyyseistä. Klo 18 alkavaa esitystä voi seurata joko etäyhteydellä Zoomilla tai osoitteessa Väinämöisentie 2 A sijaitsevissa toimitiloissamme, jotka ovat avoinna jo klo 16.30 alkaen geneettisen sukututkimuksen neuvonnan ja opastuksen merkeissä. Sekä etäyhteydellä että toimitiloissamme osallistuvat ilmoittautuvat tapahtumaan viimeistään edellisenä iltana ja etäyhteydellä osallistuville lähetetään Zoom-kutsulinkki ryhmäsähköpostilla.

Keskiviikkona 9.11.2022 verkkolukupiirissämme käsitellään Timo Sandbergin Lahteen sijoittuvan historiallisen kirjasarjan romaania Kostonkierre klo 18 alkaen. Vetäjänä on Riitta Kokko-Parikka. Tapahtumaan ilmoittaudutaan viimeistään edellisenä iltana ja ilmoittautuneet saavat ryhmäsähköpostilla Zoom-kutsulinkin.

Perjantai 11.11.2022 on retkipäivä. Ensin teemme opastetun bussikierroksen Timo Sandbergin Mustamäki- ja Kostonkierre-romaanien tapahtumamaisemissa Lahdessa ja sitten syömme päivällisen sekä katsomme Kostonkierre-näytelmän Lahden kaupunginteatterissa. Ilmoittautuminen näille retkille on päättynyt 10.10.2022 ja liput ilmoittautuneille on hankittu.

Lauantaina 12.11.2022 pidetään Geni-työpaja toimitiloissamme klo 10 – 13. Vetäjänä on Mia Järvinen. Työpajassa käydään yhdessä läpi Geni.com-yhteisjulkaisujärjestelmän ominaisuuksia ja hyviä käytänteitä. Työpajaosuuteen kannattaa ottaa mukaan oma läppäri tai tabletti ja varata mukaan Genin käyttöön liittyviä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tarjolla ei ole esittelijän yksinpuhelua, vaan keskustelua ja yhdessä tekemistä. Geni-työpajaankin ilmoittaudutaan etukäteen viimeistään edellisenä iltana. Etäyhteydellä ei voi osallistua.

Tapahtumiimme ilmoittaudutaan tästä: Ilmoittautuminen tapahtumiin (lahdenseudunsukututkijat.com)

Tällä viikolla verkkosivujemme tapahtumakalenteriin on lisätty kevään 2023 DNA-iltojen ohjelma. Muita uusia lukuisia tapahtumia ei päästä toistaiseksi kalenteriin lisäämään ohjelmisto-ongelmien takia, selvitämme asiaa.

Kuvan Hjalmar Åbergin suunnittelemasta v. 1928 valmistuneesta Lahden lyseon päärakennuksesta olen ottanut saman arkkitehdin kädenjälkeä olevan Lahden kartanon eli nykyisen Lahden historiallisen museon suunnasta 3.11.2017. -Riitta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *